reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

No nieźle nati... i to nie teściowie tylko rodzice.. czasami tak jest jak w grę wchodzi kasa. Najlepiej na zdjęciu albo przekonujemy się w sytuacjach kryzysowych na kogo możemy liczyć. Może tacie głupio że niby podobnych dochodów teście mogą Wam taką kwotą pomóc a oni nie..
No i fajnie że teściówka siedziała z małą – prawdziwa babcia :-)

reklama
Nati zazdroszcze tesciow:),moj jest skąpy jak cholera.nie mieszka dlugo w naszym pieknym kraju i moze zwalac na to ze nie orientuje sie jakie sa polskie realia ,ale jak przyslal nam niby na wozek to wahalismy sie czy w ogole odbierac od wujka ta gotowke bo nam sie smiac chcialo i troche to bylo zenujace.zartowalismy ze to chyba na parasol do wozka:) nam wystarczy:-D

hehe, a u nas to bylo tak, ze to my musielismy pozyczac moim tesciom kase... Zapytali nas o pozyczke, mimo, ze wiedzieli ze Mala w drodze... To jest dopiero... Acha, dodam, ze raczej watpie ze zostanie to nam oddane... :/

I po rozmowie z szefem. Zgodzil sie na moj powort na dni jeden! :-D

faktycznie szok,że tak pusto:szok:ja tu z karmi przysiadam ,zeby nadrobić, a tu nie ma co!

Dranissimo ale wracasz na ten dzień dla kasy? czy dla oderwania się? bo nie bardzo widzę sens, no ale Ty sama wiesz co najlepsze:)
Nati mam nadzieję,że teściowie się nie wycofają z tych pieniędzy po takim telefonie, szok, zamiast Ci ułatwiać życie, to utrudniają

my po neurologu, z Natunią pod tym kątem wszystko w porządku, po badaniu i wysłuchaniu doktor zdziwiony byl,że natka nie była badana w żaden sposób pod kątem problemów żołądkowych przez pediatrę, dostała co prawda czopki na 5 dni, ale dopiero jak dostała dziś to przeczytałam na czym polegać ma ich działanie, tylko uspokajające, więc mam wyrzuty sumienia,że podałam to dziecku, ale z drugiej strony może takie 5 dniowe stabilizowanie snu coś pomoże i wpłynie na jej sen później? jak myślicie? zobaczymy jak noc będzie wyglądała, wg niego powinnyśmy też próbować mleko antyalergiczne, i tu potrzebuje rady i wsparcia...koleżanka radziła ,by spróbować na 2-3 dni odstawić od piersi (żeby nie tracić laktacji odciągać i mrozić) spróbować na tym antyalergicznym mleku, tylko wiadomo z czym jest problem,żeby nie dostawała piersi..żeby to przetrzymać,że w końcu się złamie, nie ma innej opcji, a ja nie mam chyba tyle siły w sobie,żeby się podjąć tego i nie złamać się przy tym płaczu? tym bardziej,ze nie mam żadnej gwarancji,że to cokolwiek da...myślicie,że powinnam spróbować?

Nam teściowie dali na koszty około-kredytowe na pierwsze mieszkanie. Gdyby nie ta pomoc nie kupilibyśmy mieszkania bo nie mieliśmy dużej zdolności kredytowej. Wtedy mieszkania były tanie a 80 tys kredytu wydawało mi się ogrooooomną kwotą i nie wyobrażałam sobie spłaty.. po 2 latach to mieszkanie sprzedaliśmy za 159 tys.. gdyby ktoś wiedział że tak pójdą nieruchomości w górę to bym większe pierwsze kupiła :-)

nela – teściu super!! Mógłby się nawet popytać albo posprawdzać ile kosztuje wózek.. a może dał Wam na pierwszą ratę?? ;-)
moja teściowa też dla dzieciaków kupuje jakieś pierdoły bo tanie albo ciuchy takiej jakości że albo się nie rozciągają albo po pierwszym praniu są do wyrzucenia.. Nie rozumie że czasem warto dać ciut więcej (też nie kupuje nie wiadomo za ile ale można kupić tanio i fajnie). Dla niej zabawka koło 100 wytrwała, taka jaką dziecko chce (siła reklam) to przegięcie.. chociaż kilka razy kupiła młodemu ukochane małe lego ale przeżywała cenę.. niestety zabawki są drogie ale starczają na lata i potem dla niejednego dziecka.

Eywa a jak te czopki sie nazywaja???

Aneczka tak ,pewnie to 1wsza rata ,na chrzest mala dostanie na 1wsze kolko do wozka ,to tak za jakies 2 lata moze akurat wyjdzie jak na wozek:);-)

Eywa – ja bym wykluczyła najpierw wszystko co możliwe.. moja lekarka twierdzi że aby zobaczyć efekt trzeba 2-3 tygodni. Na początku drogi z Milką mała miała duże boleści brzuszkowe i kazała mi wyeliminować nabiał (nawet pieczywo, masło itp. - wszystko co z mlekiem związane) i odczekać 3 tygodnie (!!!) żeby mieć pewność że to nie to albo to. Jak przeczytałam co bym mogła jeść to zaczęłam dawać małej krople, kłaść na brzuchu. Odstawienie byłoby ostatecznością!! ja bym karmiła dalej albo nawet co drugie karmienie. Podając mleko antyalergiczne będziesz widziała czy inaczej się po nim zachowuje, czy jest bardziej syta itp.

dranissimo – gratulacje owocnej rozmowy! Takiej pracy zazdroszczę

nela - gorzej jak na 18 będzie kolejna rata.. po drodze jeszcze urodziny i komunia.. biedne dziecko ;-)

dopiero siadłam, mała po wczorajszym szczepieniu marudna i gorączkuje :/ dałam jej czopka, może jutro będzie lepiej...
oby, bo jutro spotkanie z justi :-)
dojechali szczęsliwie do Katowic, jutro ma cały dzień wolny, bo mecz w Spodku dopiero o 20:00 :tak:

eywa mi też radzą co poniektórzy, żeby dać butlę z mlekiem antyalergicznym a raczej preparatem mlekozastępczym, bo teraz jak wyeliminowałam mleko i jego przetwory to niewiele mi do jedzenia zostało :-( tyle że Tysia butli nie weźmie...nie wiem, może gdybym ją głodziła, to wreszcie by załapała, ale to jest zbyt okrutne...

aneczkaaa pieczywo? nie rozumiem...

Hello kobitki

Moje dzieci pia od 19.30...normalnie luxus!!!!!

draniu suuuper!!!! Ja bede az dwa dni pracowac;-)
eywa pewnie dla wszystkiego po trochu, tu jest troche inaczej z platnosciami, nawet jak sie jeden dzien pracuje no i jest caly czas zatrudniona a nie bezrobotna:tak:

Praca, praca jak sobie pomysle ze po urlopie musze wracac to mi sie odechciewa ale coz...życie

reklama
Mitaginka to czekmy na fotorelacje ze spotkania.Chetnie bym do was dolaczyla ale mala czuje sie srednio.ostatnio przestaje spac w aucie,kojarze to z faktem odkad zamontowalam z tyl lusterko zeby ja widziec.teraz potrafi sie cala droge gapic w to lusterko,rozprasza ja i niedlugo przestanie jazde kojarzyc ze snem ,jak do tej pory.

3mam kciuki za spokojna noc dla Ciebie i Tysi

Do góry