dranissimo chodzilo mi i jej ( kolezance)o to ze rodzice nalogowo i zapobiegawczo wysuszaja dzieciom skorke zamiast najpierw zanim ja odparza nastluszczac i nawilzac.ja tak robie i mojej praktycznie odparzenia sie nie trafiaja.JESLI JUZ DOSTANIE ODPARZONKA to wtedy sudocrem ,ale podobno masci robione na na recepte bija i sudocrem( pewnie dlatego ze sa indywidualnie dobrane do kazdego dziecka jesli chodzi o ilosc odpowiednich skladnikow).mam nadzieje ze teraz jasniej sie wyrazilam.
reklama
antonina01
Fanka BB :)
hehe. dziewczyny sie bawią pozdrawiamy pozdrawiamy, ale wam faaajnie
wątek maściowy
ja tylko alantan krem, super lekki ,nietłusty jak bepanthe i 3x tańszy;-)
wątek maściowy
ja tylko alantan krem, super lekki ,nietłusty jak bepanthe i 3x tańszy;-)
Eywa ja osobiście nie narzekam na lekarkę naszą fajna babeczka, za to w Twoim przypadku uważam, że zmiana konieczna
Mitaginko fajnie, ze Tysiula taka grzeczna co do pracy to musisz sama zdecydować
Morgaine, Anawoj chyba wpadne do Was na to piweczko tylko ja bezalkoholowe buziaki i wracaj szybko, może odwiedzimy Was w Rabce
Dranissimo wiedziałam o tym, dlatego małego smaruję czasami i tylko bepanthenem, kilka razy posmarowałam sudocremem jak były odparzenia i tylko pogorszyło sprawę :/
Mitaginko fajnie, ze Tysiula taka grzeczna co do pracy to musisz sama zdecydować
Morgaine, Anawoj chyba wpadne do Was na to piweczko tylko ja bezalkoholowe buziaki i wracaj szybko, może odwiedzimy Was w Rabce
Dranissimo wiedziałam o tym, dlatego małego smaruję czasami i tylko bepanthenem, kilka razy posmarowałam sudocremem jak były odparzenia i tylko pogorszyło sprawę :/
Moja Nunusia dzis lepiej znosi dzien po szczepieniu,goraczkuje ale nie placze.dostala zapobiegawczo viburcol i paracetamol.mam nadzieje ze noc nie bedzie gorsza bo czeka nas pobudka o 5!!! rano Krakow i to paskudne badanie oczek((miejsca sobie znalezc nie moge ,pewnie nic nie przespie do tej piatej z nerwow ze beda meczyc moja malizne((
jola.24
Fanka BB :)
lenka współczuje problemu z malutka, nie wiem co poradzic z tym mleczkiem, niby sloiczki to jakas alternatywa ale dobrze jak troche tego mleka dostanie
morgaine bawcie sie, bawcie, grunt to dobre towarzystwo:-)
Co do kremów to u nas caly czas wazelinka, na male odparzenia nivea sos i czasem linomag. Sudocrem nie sprawdza sie wcale, za bardzo wysusza.
morgaine bawcie sie, bawcie, grunt to dobre towarzystwo:-)
Co do kremów to u nas caly czas wazelinka, na male odparzenia nivea sos i czasem linomag. Sudocrem nie sprawdza sie wcale, za bardzo wysusza.
U
użytkownik 838
Gość
dranissimo chodzilo mi i jej ( kolezance)o to ze rodzice nalogowo i zapobiegawczo wysuszaja dzieciom skorke zamiast najpierw zanim ja odparza nastluszczac i nawilzac.ja tak robie i mojej praktycznie odparzenia sie nie trafiaja.JESLI JUZ DOSTANIE ODPARZONKA to wtedy sudocrem ,ale podobno masci robione na na recepte bija i sudocrem( pewnie dlatego ze sa indywidualnie dobrane do kazdego dziecka jesli chodzi o ilosc odpowiednich skladnikow).mam nadzieje ze teraz jasniej sie wyrazilam.
nela, ja czaje baze o co chodzi ;-) Sama robie tak jak Ty, ale czesto tez wcale nie smaruje, jak ma ladnego pupleca. A te z cynkiem to tylko i wylacznie na odparzenia....
baby, zapomnialam Cie zapytac w sobote - Twoj Adi ma jeszcze blizne na ramionku po BCG? Tzn ranke? Bo juz chodzicie na basen, a tego przeca nie mozna moczyc... My mamy ropiejaca i jak czasem niechcacy zmocze przy kapieli to robi sie masakra...
kurna juz 3cia noc nie spie z rzedu bo troche klopotow i te cholerne badania ,ja jutro nie wstane ,bo znajac zycie zasne o 4
3majcie za nas jutro zeby Misie nie bolalo !!!Milej ,spokojnej i przespanej w miare mozliwosci nocy zycze wszystkim.
p.ide cos tam jeszcze popakowac ,poprasowac i sprobuje za chwile odleciec w ramiona morfeusza(oby)
3majcie za nas jutro zeby Misie nie bolalo !!!Milej ,spokojnej i przespanej w miare mozliwosci nocy zycze wszystkim.
p.ide cos tam jeszcze popakowac ,poprasowac i sprobuje za chwile odleciec w ramiona morfeusza(oby)
Ostatnia edycja:
reklama
U
użytkownik 838
Gość
no właśnie, jak to jest z tymi słoiczkami?
jak wrócę do pracy i będę karmić rano cycem to potem może być cały dzień do wieczora na słoiczkach? bo butli nie chce...jak to widzicie?
taka sama kwestia mnie interesuje ;-)
Podziel się: