reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

dranissimo chodzilo mi i jej ( kolezance)o to ze rodzice nalogowo i zapobiegawczo wysuszaja dzieciom skorke zamiast najpierw zanim ja odparza nastluszczac i nawilzac.ja tak robie i mojej praktycznie odparzenia sie nie trafiaja.JESLI JUZ DOSTANIE ODPARZONKA to wtedy sudocrem ,ale podobno masci robione na na recepte bija i sudocrem( pewnie dlatego ze sa indywidualnie dobrane do kazdego dziecka jesli chodzi o ilosc odpowiednich skladnikow).mam nadzieje ze teraz jasniej sie wyrazilam.

reklama
hehe. dziewczyny sie bawią:-D pozdrawiamy pozdrawiamy, ale wam faaajnie

wątek maściowy

ja tylko alantan krem, super lekki ,nietłusty jak bepanthe i 3x tańszy;-)

Eywa ja osobiście nie narzekam na lekarkę naszą fajna babeczka, za to w Twoim przypadku uważam, że zmiana konieczna

Mitaginko fajnie, ze Tysiula taka grzeczna :) co do pracy to musisz sama zdecydować

Morgaine, Anawoj chyba wpadne do Was na to piweczko ;) tylko ja bezalkoholowe :) buziaki i wracaj szybko, może odwiedzimy Was w Rabce :)

Dranissimo wiedziałam o tym, dlatego małego smaruję czasami i tylko bepanthenem, kilka razy posmarowałam sudocremem jak były odparzenia i tylko pogorszyło sprawę :/

Moja Nunusia dzis lepiej znosi dzien po szczepieniu,goraczkuje ale nie placze.dostala zapobiegawczo viburcol i paracetamol.mam nadzieje ze noc nie bedzie gorsza bo czeka nas pobudka o 5!!! rano Krakow i to paskudne badanie oczek:(((miejsca sobie znalezc nie moge ,pewnie nic nie przespie do tej piatej z nerwow ze beda meczyc moja malizne:(((

lenka współczuje problemu z malutka, nie wiem co poradzic z tym mleczkiem, niby sloiczki to jakas alternatywa ale dobrze jak troche tego mleka dostanie:sorry2:
morgaine bawcie sie, bawcie, grunt to dobre towarzystwo:-)

Co do kremów to u nas caly czas wazelinka, na male odparzenia nivea sos i czasem linomag. Sudocrem nie sprawdza sie wcale, za bardzo wysusza.

dranissimo chodzilo mi i jej ( kolezance)o to ze rodzice nalogowo i zapobiegawczo wysuszaja dzieciom skorke zamiast najpierw zanim ja odparza nastluszczac i nawilzac.ja tak robie i mojej praktycznie odparzenia sie nie trafiaja.JESLI JUZ DOSTANIE ODPARZONKA to wtedy sudocrem ,ale podobno masci robione na na recepte bija i sudocrem( pewnie dlatego ze sa indywidualnie dobrane do kazdego dziecka jesli chodzi o ilosc odpowiednich skladnikow).mam nadzieje ze teraz jasniej sie wyrazilam.

nela, ja czaje baze o co chodzi ;-) Sama robie tak jak Ty, ale czesto tez wcale nie smaruje, jak ma ladnego pupleca. A te z cynkiem to tylko i wylacznie na odparzenia....

baby, zapomnialam Cie zapytac w sobote - Twoj Adi ma jeszcze blizne na ramionku po BCG? Tzn ranke? Bo juz chodzicie na basen, a tego przeca nie mozna moczyc... My mamy ropiejaca i jak czasem niechcacy zmocze przy kapieli to robi sie masakra...

no właśnie, jak to jest z tymi słoiczkami?
jak wrócę do pracy i będę karmić rano cycem to potem może być cały dzień do wieczora na słoiczkach? bo butli nie chce...jak to widzicie?

kurna juz 3cia noc nie spie z rzedu bo troche klopotow i te cholerne badania ,ja jutro nie wstane ,bo znajac zycie zasne o 4 :)

3majcie za nas jutro zeby Misie nie bolalo !!!Milej ,spokojnej i przespanej w miare mozliwosci nocy zycze wszystkim.

p.ide cos tam jeszcze popakowac ,poprasowac i sprobuje za chwile odleciec w ramiona morfeusza(oby)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry