reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

MItaginka mam nadzieję,że to nic poważnego:*
nati a zrób mu te kołduny:p niech ma chłop,a co;)
hatorska przypałętało się do was cholerstwo, zdrowiejcie szybciutko:*
Jankesowa męczysz się kobito w tej sytuacji, im szybciej zrobisz z chłopem porządek (czyt.wygarniesz itd) tym lepiej dla ciebie:)
Ducha, super weekend widzę;)

u nas pierwszy raz z przemęczenia (niespania) nie miałam siły zająć się małą w pewnej chwili, od rpay dni jest strasznie marudna, jęczy , tylko na rękach jest ok, w dzień śpi po 20 min i wstaje bardziej marudna i szła spać, a usypiać ją godzinę trzeba, no i takie dziś mega zmęczenie w końcu poczułam i ból głowy,że wysiadłam,wysłałam małą z mężem choć do sklepu na 10 min,bo wiedziałam,że ja na 2 min nie zamknę oczu to zwariuje, on kochany półtora godziny z nią chodził, a ja zasnęłam i nawet nie wiedziałam,że ich nie ma tak długo, no ale wrócili po 19 ,mała mu zasneła i miałam za swoje, bo tak się wyspała,że dopiero poszła spać przed chwilą, a ja padam..dopijam herbatkę i wyrko...może choć pół godizny da się kimnąć eeehhhhhh

w ogóle ostatnio zauważyłam,że młoda nie znosi być w gościach i jak otaczają ją ludzie w ilości większej niż my,heh nie było tak do tej pory, ostatnio u bratanicy na urodzinach tak dawała czadu,że wyjść musiałam, dziś u mojej mamy to samo

reklama
mitaginka ja miałam przy starszaku jazdy z kupami, na piersi byl. i sluz i raz krew sie pojawila. wszyscy pediatrzy:-D potwierdzili ze na piersi dziecko moze miec sluz i CZASEM krew. jak nie ma na skórze wysypki i zmiany w zachowaniu to nie ma sie co martwic. chyba ze czesto albo duzo tej krwi. no i to alergia na mleko krowie, musialabys z nabialu zrezygnowac, ale poczekaj, jutro zobaczysz jakie kupy i we wt. sie zobaczy co dalej robic;-) nie martw sie tyle kochana:*

nie wiem czy karmisz piersia??? ale ja np tez stres ze tyle kupy nie ma i po 3 dniach dalam czopek ( maly bylplaczliwy bylam pewna ze to kupa) a wtedy zrobil sie jeszcze bardziej zly bo nie mial co zrobic a to go necilo.... mleko matki podobno jest prawie calkowicie przyswajalne dlatego tej kupki sie tak malo produkuje... teraz juz nie wymuszam kupki jak nie trzeba jesli jest spokojny itp to nic nie podaje tylko czekam... rozumuje to tak jakbym wziela srodek na przeczyszczenie a tam w jelitach nic to rownie meczace by bylo dla mnie...

z Adim jest tak, ze jak nie robi kupy przez 24h to zaczyna byc niespokojny meczy się, stęka, puszcza bąki i nic mu nie idzie, jak dostanie herbatkę albo soczek jabłkowy to za godz. czasem trochę dłużej idzie kupa, on normalnie robi 4-5 kup dziennie więc takie duże opóźnienia są dla niego męczące, znam go na tyle, że wiem, że on sie wtedy męczy i dlatego gorzej jest jak mu nie pomogę zrobić tej kupy, moze z Gracjankiem jest inaczej

Petinka naprawde nadrobilas:)

eywa zycze Ci lepszej nocy od poprzedniej.u mnie znow na odwrot,mala potrafi znudzic sie moim towarzystwem i uwielbia jak w kolo jest duzo ludzi a ona moze sluchac i ewentualnie wlaczac sie do rozmowy ze swoim gaworzeniem.az sie boje co bedzie jak wrocimy na swoje.ona juz czasem na mnie patrzy tak znudzonym wzrokiem ,no ilez mozna:))) pewnie sobie mysli.

Hatorska oby was to paskudztwo szybko ominelo!

A zmieniajac temat ,po meczacym wloczeniu sie po sklepach z drzwiami, lampami ,klamkami itp bylismy juz tak zrabani ze 1wszy raz wybralismy sie do kina od narodzin Miski.Mala spala ,mama dala pozwolonie ,wiec my myk,myk.
Akurat zaczynaly sie Druhny wiec wciagnelam malza.sa rozne opinie ale ja sie czasami smialam do rozpuku,malz powtarzal " ale mnie na glupote wyciagnelas" a pozniej sam jako jedyny ( lub my w 2jke) smialismy sie w niektorych momentach na sali.widzialam ze nie kazdy podlapal klimat.mi sie film podobal i bede polecac!przyjemnie sie zresetowalam ,fajnie sie ogladalo ,tego mi bylo trzeba!:)

zaraz chyba padne jak moje slonce:)

Ostatnia edycja:
Petinka - pocieszjące jest, że wyzdrowieją :) taka choroba to nie choroba (tak się zawsze pocieszam ;)
Mitaginka - daj jabłuszko z marchewą albo samą marchewę, kupek będzie mniej jelitka odpoczną
Eywa - mnie od tego przerywanego snu też boli głowa, ciągle łykam jakieś paracetamole......a co dopiero Twój brak odpoczynku.....
nela-zazdroszczę kina......

Ostatnia edycja:
Hatorska zaangazuj dziadka albo tesciow i wypad do kina ,smakuje bardziej niz kiedykolwiek jak sie ma takie maluchy w domu.poczulam sie jak nastolatka:)

Good morning:-)

No i jak tam Wasze nocki??? Nasza ok.ale z nadmiaru wrażeń wczorajszych i gości to mały w dzień spał tylko raz godz.i raz 45 min. Taki towarzyski chciał być;-)
Dziś druga seria gości,ja wszystko w locie,nawet na kibelek nie miałam kiedy usiąść:-D Ale na szczęście o 21 to dzieciaki już spały a ja jeszcze godz. w łazience,coby nadrobić cały dzień:-D

Sto lat dla Marcelka!!!

Pogoda trochę się psuje,no wiadomo-weekend się kończy...ale póki co-nie narzekam,niech się dzieje wola nieba...

reklama
matko my już wstaliśmy, te moje dzieciaki tak wcześnie, o 8mej!! wstają!!
przyszlam wlaczyc mlodemu baję, zebyj eszcze pokimac i co?:) pierwsze na bb:-D to ważniejsze nawet niż sen.
Niśka of course śpi. ta to ma raj. do 9tej - 10tej rano śpi!!

buziak mlody przyszedl to spadam
milego dzionka

Do góry