witam się
mężul oznajmil, ze małej jest gorzej
furczało jej już tak mocno w klacie.....co dołowało mnie już od wczoraj, zadzwoniłam do naszej pediatry gotowa prosić ją o domową wizytę, ale okazało się ze miała dyżur w szpitalu więc wylądowałam na ip. Zbadała młodą.....ja uwielbiam wizyty na ip oddziału dziecięcego...spokój, cisza, a nie tłumy chorych dzieci w poczekalni w przychodni..... Powiedziała, ze płucka ok., a jak odkaszlnie to i oskrzela przez chwilę ciche więc dramatu nie ma. Przepisała mucosolwan(wykrztuślnie), oklepywanie mocniejsze, no i inhalację z leków podobnych co starszak
więc mu trochę raźniej ze nie on sam, młoda ledwo co wysiedziała z ta maską
ja chyba wciągnęłam tyle co ona ale narazie odpukać jakby lepiej........
starszak też trochę lepiej...pojechali na chwilę na biwak, na który co roku jeździliśmy z sąsiadami (w tym roku odpuściliśmy namioty
a my zostałyśmy....smutno mi no ale niech cycuś dojdzie do siebie
jeszcze nie ma tych moich asów....młody ledwo co wychodzi na prostą, zaraz do nich dzwonię czy ok.
mamusiaDorusia - zaimponowałaś mi ilością ciast
ja dziś zrobiłam czekoladowca z Delecty
ale coż ta moja gotowa łatwizna przy Twoich
Morgaine - a jak tam jest w Rabce zimą?ta teżnia to cały rok działa?
Aneczka - u mnie hitem starszaka jest "mama patrz" co mnie doprowadza do małego szaleństwa czasami, nie sądziłam, ze kiedyś powiem dziecku "zamknij się"
opamiętałam się ostatnio i powiedzialam "zamknij buzię"
mając już dosyć ciągego trajkotania.....wyrodna matka
......a z tymi kupkami to coś chyba nie tak, musisz coś tak wyczaić co ją pogoni i jej to dawać do jedzonka
Nati - my starszakowi myliśmy taka silikonową nakładaną na palec i elmexem dla dzieci bo on miał rok jak miał tego swojego 1 ząbka
Mercedes ja się cieszę jak inni się zajmuja młodą, tylko ona ma krótką cierpliwość na "obcych" i potem muszę uspokajać
nie podoba mi się jak teściowa całuje ją w rączki nie wiem jak zwrócić jej uwagę
niech w nogi całuje.....to starszak wie, że się w rączki nie całuje
następnym razem jej powiem
Mitaginka - zadzwoń do tej pediatry, moze jakieś usg brzuszka(może na ip zrobią...)......może to od tych leków(czytałaś ulotki, co tam piszą?) może trzeba odstwić te leki