reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam witam
ale u nas świetna nocka:-)
ale od początku - pare dni temu postanowiłam kąpać malucha wcześniej między 19 a 20tą (bo zdażało się że i o 21-30 szykowaliśmy kąpiel) bo chce maluszka przestawic żeby wcześniej mi zasypiał - jesień się wielkimi krokami zbliża, krótsze dni. No i wczoraj o 20:10 Szymek już chrapał:-) o 23ej obudził się na jedzonko i potem dopiero UWAGA UWAGA o 6:30 :-):-):-) oby tak dalej!!!!

Zdrówka dla 4miesieczniaków

GRATULACJE!!! Ja tez chcę taka nockę...

my zaraz lecimy na spacer, żeby zdążyć przed deszczem.

Doła mam dzisiaj od rana :( Miałam dzwonić do dj i fotografa w sprawie wesela, bo nie mamy umowy, a to już za 2 msc., ale nie mam siły na to. Chciałam zrobić jakąś niespodziankę dla F., opracować nad motywem podróży na weselu.Ale chyba nic z tym nie zrobię. Tato był rano na badaniach a o 10 już zadzwonili, żeby się pilnie stawił u lekarza, bo potrzebna będzie hospitalizacja i chemioterapia. Hemoglobinę ma poniżej 7, białe krwinki chyba już ok 120 000 :( :( Płakać mi się tylko chce teraz. Normalnie bym się położyła i przespała ten dzień, ale synuś jest w końcu i potrzebuje wyjść na świeże powietrze i pobawić się trochę. Czekamy co powiedzą dziadziusiowi . Biedny, ugryzł go komar i ma pół twarzy spuchniętej :(

Ps. Mamy karmiące piersią - dajecie już coś dzieciom innego do spróbowania?

Zdrówka dla taty...a ile ma lat?

Na stacjach bardzo rzadko zdarzają sie przewijaki. My tez sporo jeździmy i przebieram w samochodzie.

Lenka, no oby nie. Zobacz czy to sie powtórzy i w razie co faktycznie mocz do badania.

Baby zawstydzasz mnie, ja nie mam nic zrobione, a 17 jest:zawstydzona/y:
Morgaine to dawaj tez do Szczecina...poszalejemy, jak za Twoich starych czasów:-p a cycem nie karmimy:-D

Ja dziś byłam u siebie w pracy złozyć wniosek o te dwa dodatkowe tygodnie macierzyńskiego. Wszyscy licza razem ze mną, bo przez moja nieobecność masę zmian jet i spora część dostała awans na zastępstwo o jedno stanowisko wyżej, jak wrócę, to wszyscy wracaja na niższą, starą pensję, szok! To już tylko dwa miechy.

Muszę w takim razie trójprzepływowy smok kupić i jeszcze raz z kleikiem spóbować, dzięki:-)

reklama
Ja też już poskładałam winioski o te 2 tyg. i o zaległy urlop.
Ale, mi to się już trochę chce wrócic do pracy :-)

Dziewczyny czy Wasze maluchy też tak lubią oglądac TV? Mój to siedzi jak zaczarowany :szok:

niestety lubi oglądac tv. staram się ją kłaść odwrotnie do tv albo nie włączać przynajmniej rano ale nie zawsze się da.

kurcze myślałam ostatnio że śmierdząca i gęsta kupa była od jabłka lub (i) wody ale znowu teraz taką zrobiła. :-( dziwne może już Jej żołądek "normalnie" pracuje??

nadal moje dziecie śpi .Prawie nic nie zjadła ,uf zero gorączki .Podałam jej bebilon pepti dzisiaj ,bo może jej jakieś uczulenie na mleko się przypałętało.Boje sie tej zmiany mleka .A może ona ząbkuje?Przepraszam za taki egoizm z mojej strony ,tylko o sobie .Wybaczcie

dranissimo- tylko że w Polsce przynajmniej u mnie więcej przy głównych drogach hipermarketów niż stacji benzynowych. :-D
po spacerku, szczepienie o 8.15 :-D kaszka kupiona, mleczko narazie 20ml ściągnięte ale bez laktatora to ciężko tzn ręka boli :-(

akurat przez pn nie bedziemy jechac, ale skoro tak jest to jeszcze lepiej, bo akurat tych ubikacji przy stacjach nie za bardzo lubie ;-) Oj ,chyba wybrzydzam...

koot, to juz pewnie jestes wprawiona w tym przebieraniu w samochodzie, a nie zjezdza Ci niunka, bo u nas siedzenia, takie troche na ukos i sliskie i nie wygodne to do przewijania ;/

U mnie caly dzien pada deszcz, pod katem 45st!! :-D

no i mamy problem. Dla Asi jedzenie= spanie. zrobilam jej 80ml kleiku ryżowego w tym 30ml mojego mleka. chętnie łyżeczką zjadła trochę mniej niż 20 ml i zaczęła zasypiać. więc koniec jedzenia, dostała cyca i już śpi. kurcze nie sądziłam, że aż tak chce spać przy jedzeniu :-(

Helloł jesteśmy po wizycie u okulisty. A więc sprawy mają się tak Wika ma nieznaczną nadwzroczność na prawe oczko 4 a na lewe 4,5 ale wszystko mieści się w granicach normy. Póki co mamy z tym nic nie rob ić tylko obserwować a kolejna wizyta za rok. Na pocieszenie pani doktor powiedziała ze jest szansa na wycofanie się “zeza” gdyż od 6 do 9miesiąca najbardziej rozwijają się gałki oczne wiec i choroba może się samoistnie wycofać. Wizyta dość długa gdyż Wikunia miała 3 razy kropione oczka, ale i tak mój mały pacjent był bardzo dzielny. J
Jutro o 14 szczepienia i już się boje. Chrzciny w kościele załatwione i ewidentnie ksiądz czekał na kopertę ale my uparcie niet !!! Może dostanie a może nie hahah w końcu to opłata co łaska a odmówić mi nie może tak czy siak bo taki ich zasrany obowiązek.
A teraz doczytałam że:
Madziarkas gratulacje nocki
Jankesowa szok ale najważniejsze że wszedł tata bo mogło być …..
Przewijanie w aucie opanowane do perfekcji pomimo zjeżdżającej kanapy nie ma wyjścia jak trza to i w wózku przewinę, brzydzę się polskich stacji benzynowych a w nich najczęściej nie ma przewijaków.
Wniosek o dodatkowe 2 tyg macierzyńskiego złożony i właśnie teraz mi on leci a urlop wypoczynkowy od 18 sierpnia. Powrót do pracy 26.09. Wrrrrrr
Nati, Justi gratulacje ząbków. A u nas tylko dalej łapki w buzi i zębów jak nie było tak nie ma.
Dragonfly zdrówka dla Taty, nie martw się wszystko będzie dobrze mój jak czekał na opis badań tak czeka do dziś bo jedyny lekarz jest na urlopie a miał mieć operacje 5 lipca hahah dzis jest 10 sierpnia i co ? Polska !!!!
Moja już po kąpieli i od godziny spi snem nocnym ale o nocach wole nie mówić bo nic się nie zmieniło. Dziś dla odmiany miałam co godzinę pobudkę

reklama
ale Asia mocno zasnęła chyba po tym kleiku. zawsze widać że śpi lekko a teraz mocno no :szok: ciekawe jak długo jak więcej niż zwykle czyli 3 godz to ok będę Jej dawać na noc jak nie to bezsensu

Herbatita- śliczne zdjęcie przy suwaczku

Do góry