reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ducha leżaczek jest chyba do 11 kg, ale nie jestem pewna, a niestety pudełko wyrzuciłam. A co, boisz się, że Tymek już za grubiutki? ;-)

u nas dzisiaj brzydkie kupy...zielone i trochę śluzowate :-( chyba wczorajsza rybka na grillu lub za dużo herbaty Neste i taki efekt :-(

no kurde, ja też wywaliłam pudełko i nie pamiętam, ale mi się coś wydaje, że do 8 kg. Bo teraz jak w nim siedzi to już tak na maxa przy podlodze ciężarek jeden :)

Kupą sie nie przejmuj na razie. Jak sie powtórzy zacznij się zastanawiać.

reklama
Anawoj ja już pisałam wczoraj Morgaine, że nie dam rady ani jutro ani w środę, bo bratanek M będzie u nas i dlatego nie mam jak przyjechać :( szkoda, że się nie zobaczymy, ale może uda się innym razem...

Nati jak tak troszkę się orientuję w podatkach a co potrzebujesz?

Jankesowa u tak młodych ludzi to faktycznie rzadko spotykane :) przeważnie kazdy jeszcze chce sobie poszaleć :)

Justi Wow :szok: 210ml i to kaszki:baffled: mój młody to maksymalnie zjada 150ml mojego odciągniętego, a kaszka przecież dużo gęstsza jest... jestem w szoku:shocked2:
EDIT:
Mitaginko, Ducha jaki Wy macie ten leżaczek? z Bright Starts? bo tak mi się wydawało jak kiedyś na zdjeciu widziałam...
z tej firmy są albo do 9 albo do 18 kg, te do 18 kg to kaczuszka i bąbelek, a ślimaczek, słonik i tygrysek czy lew są do 9 kg

Ostatnia edycja:
No Maluda mi wlasnie zasnela,jak byla u meza na rekach to wymagala chodzenia ,jak ja ja przejelam to sobie lezala,lezala i odpadla ,chyba wie kto sie bardziej nie ugina.Juz 3ci raz udalo mi sie ja uspic bez chodzenia.jak jest u malza to jemu nie popusci i robi mu "wio koniku" :):-D

Ja bede po 20stym w slasku i w BB , do kogo moge sie wprosic?piecze ktoras dobre ciasta;-)?
Mitaginka jak przejme Ci Tysie i a noz zadziala.

p.s.pytam bo Baby zrobila pyszna karpatke,palce lizac:)

baby- chodzi o to czy jak ja sprzedam swoje własne mieszkanie ( wczesniej je dostanę ( lub się zamienie) z tatą) a kupimy nowe mieszkanie tylko na męża to czy trzeba będzie zapłacić podatek od dochodu?? lub czy jak byśmy kupili jednak wspólnie to czy będziemy mogli z książeczki mieszkaniowej skorzystać która jest tylko na męża.

nela po pierwsze primo Bielsko-Biała to nie śląsk i to sobie zapamiętaj bo Cię w Bielsku zjedzą;--) no chyba ze powiesz ze jestes ode mnie:-D hahhahahah

po drugie zapraszam:)
baby dasz radę po 20tym? czy juz Cie nie bedzie. mozemy jechac do mitaginki do Katowic albo w BB sie spotkac...

anawoj ja jutro nie bede miala chyba mojej super fury do ktorej wszyscy sie miescimy.... :-( wiec Kce odpadają:-(

no i fajną zafundowałam wycieczkę anawoj ze siedzi biedna w hotelu i bb z nudów czyta:-D
nie no nie bylo tak zle nie?
ale jak fajnie wygladalysmy. 2 młode dupy:-D i 4 dzieci malych:-D (starszak i mloda i Janek i Michaś - Nikodem mój się nie zmieścił do auta bo 2 wózki musiałyśmy upchać:-D)

a ja mam bóle krzyzowe!! cuzje sie jakbym miala rodzic. straszni ebrzuch mnie boli i plecy tez:-( wygrzalam sie w wodzie i lipa, 2 nospy i lipa. dalej boli"-(

nati gratki dla Asi. moja Aśka jeszcze ząbków nie ma, tylko 2 białe kropeczki:)
ale tez dzisiaj miala sukienke ubraną. różową. i opaskę z różowym motylkiem:-D coby anawoj na zlosc zrobic:-p

Nati z tego co kojarzę, to Ty musisz być przynajmniej współwłaścicielem mieszkania, bo inaczej będziesz musiała zapłacić od tej kwoty Vat czyli 23% podatku, a książeczkę możecie chyba wspólnie wykorzystać, bo przeciez małżeństwem jesteście, no chyba, że macie rozdzielność majątkową, to wtedy trzeba by sie zorientować jak to wygląda, no i pamiętaj, że jak kupujecie mieszkanie to i tak trzeba zapłacić podatek od czynności cywilnoprawnych tj. 2% od kwoty na umowie, jeśli umowę podpisujecie u notariusza, to jemu to wpłacacie i on odprowadza podatek do właściwego US

Nela zapraszam, jeszcze trochę karpatki zostało, a jutro będę piekła sernik z jagodami i białą czekoladą :)

Morgaine spoko ja najwcześniej w październiku polecę dlatego, że jeszcze młodego musimy 10.10 zaszczepić na żółtaczkę (3 dawka) wcześniej nie można bo musi być 6 mies. od daty 1 dawki

Ostatnia edycja:
reklama
Morgaine to dzieki ze mnie uprzedzilas bo dla mnie wszystkie te miasta lezace blisko siebie to slask:)( nie wiem czy to sobie z glowy juz wybije :))) ale dostalabym wciry ,jak sie pomyle to bede sie na Ciebie powolywac:).dzieki za info i pomyslec ze mature z gegrafii zdawalam ,heheh

Do góry