reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

ducha leżaczek jest chyba do 11 kg, ale nie jestem pewna, a niestety pudełko wyrzuciłam. A co, boisz się, że Tymek już za grubiutki? ;-)

u nas dzisiaj brzydkie kupy...zielone i trochę śluzowate :-( chyba wczorajsza rybka na grillu lub za dużo herbaty Neste i taki efekt :-(

no kurde, ja też wywaliłam pudełko i nie pamiętam, ale mi się coś wydaje, że do 8 kg. Bo teraz jak w nim siedzi to już tak na maxa przy podlodze ciężarek jeden :)

Kupą sie nie przejmuj na razie. Jak sie powtórzy zacznij się zastanawiać.

reklama
Anawoj ja już pisałam wczoraj Morgaine, że nie dam rady ani jutro ani w środę, bo bratanek M będzie u nas i dlatego nie mam jak przyjechać :( szkoda, że się nie zobaczymy, ale może uda się innym razem...

Nati jak tak troszkę się orientuję w podatkach a co potrzebujesz?

Jankesowa u tak młodych ludzi to faktycznie rzadko spotykane :) przeważnie kazdy jeszcze chce sobie poszaleć :)

Justi Wow :szok: 210ml i to kaszki:baffled: mój młody to maksymalnie zjada 150ml mojego odciągniętego, a kaszka przecież dużo gęstsza jest... jestem w szoku:shocked2:
EDIT:
Mitaginko, Ducha jaki Wy macie ten leżaczek? z Bright Starts? bo tak mi się wydawało jak kiedyś na zdjeciu widziałam...
z tej firmy są albo do 9 albo do 18 kg, te do 18 kg to kaczuszka i bąbelek, a ślimaczek, słonik i tygrysek czy lew są do 9 kg

Ostatnia edycja:
No Maluda mi wlasnie zasnela,jak byla u meza na rekach to wymagala chodzenia ,jak ja ja przejelam to sobie lezala,lezala i odpadla ,chyba wie kto sie bardziej nie ugina.Juz 3ci raz udalo mi sie ja uspic bez chodzenia.jak jest u malza to jemu nie popusci i robi mu "wio koniku" :):-D

Ja bede po 20stym w slasku i w BB , do kogo moge sie wprosic?piecze ktoras dobre ciasta;-)?
Mitaginka jak przejme Ci Tysie i a noz zadziala.

p.s.pytam bo Baby zrobila pyszna karpatke,palce lizac:)

baby- chodzi o to czy jak ja sprzedam swoje własne mieszkanie ( wczesniej je dostanę ( lub się zamienie) z tatą) a kupimy nowe mieszkanie tylko na męża to czy trzeba będzie zapłacić podatek od dochodu?? lub czy jak byśmy kupili jednak wspólnie to czy będziemy mogli z książeczki mieszkaniowej skorzystać która jest tylko na męża.

nela po pierwsze primo Bielsko-Biała to nie śląsk i to sobie zapamiętaj bo Cię w Bielsku zjedzą;--) no chyba ze powiesz ze jestes ode mnie:-D hahhahahah

po drugie zapraszam:)
baby dasz radę po 20tym? czy juz Cie nie bedzie. mozemy jechac do mitaginki do Katowic albo w BB sie spotkac...

anawoj ja jutro nie bede miala chyba mojej super fury do ktorej wszyscy sie miescimy.... :-( wiec Kce odpadają:-(

no i fajną zafundowałam wycieczkę anawoj ze siedzi biedna w hotelu i bb z nudów czyta:-D
nie no nie bylo tak zle nie?
ale jak fajnie wygladalysmy. 2 młode dupy:-D i 4 dzieci malych:-D (starszak i mloda i Janek i Michaś - Nikodem mój się nie zmieścił do auta bo 2 wózki musiałyśmy upchać:-D)

a ja mam bóle krzyzowe!! cuzje sie jakbym miala rodzic. straszni ebrzuch mnie boli i plecy tez:-( wygrzalam sie w wodzie i lipa, 2 nospy i lipa. dalej boli"-(

nati gratki dla Asi. moja Aśka jeszcze ząbków nie ma, tylko 2 białe kropeczki:)
ale tez dzisiaj miala sukienke ubraną. różową. i opaskę z różowym motylkiem:-D coby anawoj na zlosc zrobic:-p

Nati z tego co kojarzę, to Ty musisz być przynajmniej współwłaścicielem mieszkania, bo inaczej będziesz musiała zapłacić od tej kwoty Vat czyli 23% podatku, a książeczkę możecie chyba wspólnie wykorzystać, bo przeciez małżeństwem jesteście, no chyba, że macie rozdzielność majątkową, to wtedy trzeba by sie zorientować jak to wygląda, no i pamiętaj, że jak kupujecie mieszkanie to i tak trzeba zapłacić podatek od czynności cywilnoprawnych tj. 2% od kwoty na umowie, jeśli umowę podpisujecie u notariusza, to jemu to wpłacacie i on odprowadza podatek do właściwego US

Nela zapraszam, jeszcze trochę karpatki zostało, a jutro będę piekła sernik z jagodami i białą czekoladą :)

Morgaine spoko ja najwcześniej w październiku polecę dlatego, że jeszcze młodego musimy 10.10 zaszczepić na żółtaczkę (3 dawka) wcześniej nie można bo musi być 6 mies. od daty 1 dawki

Ostatnia edycja:
reklama
Morgaine to dzieki ze mnie uprzedzilas bo dla mnie wszystkie te miasta lezace blisko siebie to slask:)( nie wiem czy to sobie z glowy juz wybije :))) ale dostalabym wciry ,jak sie pomyle to bede sie na Ciebie powolywac:).dzieki za info i pomyslec ze mature z gegrafii zdawalam ,heheh

Do góry