reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

my dziś zaliczyłyśmy Kołobrzeg i na razie basta z wyjazdami, niech malutka ma stabilny tryb życia

liczyłam dziś pobudki w nocy..12, wczoraj zamiast zasnąć wieczorem to lezałam i ryczałam mężowi w ramie, eh fizycznie jakoś daje rade, psychicznie mnie wykańczają te pobudki, jak pomyślę,ze dzień się kończy i zaraz zacznie noc i znowu to samo...rano zawsze jeszcze mam nadzieję,że może się skończyło, a potem rozczarowanie..

reklama
my po całkiem udanym spacerku (za to teraz standardowo ryk)
nie udało nam się Tysi uśpić przed wyjściem, więc wyszliśmy z czuwającą. Siedziała w foteliku, troszkę pomarudziła, ale potem nawet...zasnęła :szok: pospała z pół godziny i jak się obudziła to też była calkiem znośna. Na sam koniec zaczęla już mocno płakać, więc M. ją niósł, ale dwugodzinny spacer muszę podsmować- UDANY

andarielTysia robi z 3-4 duuuuże kupy i kilka popierdków ;-)
dranissimoprzebierać to ja akurat też lubię :tak:

Wow gratuluje Tysiowego spacerku :) super :)

Andariel u nas 2-3 kupy to standard czasem więcej lub jakieś popierdki ale tyle jest zawsze :)

Nela strzelic w pysk taką de**lkę, co ją to ku**a obchodzi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mnie tesciowa doprowadziła do szału, nosz ku... (inne słowo nie pasuje;-)) jak mozna codziennie dzwonić do M o 20 właśnie wtedy jask usypiamy młodego przecież wie doskonale, ze go usypiamy bo za kazdym razem o to pyta, do sasiadów ma pretensje, ze pies szczeka, że późno wracają do domu i ją budza a nam zawraca dupę zawsze jak usypiamy małego, szlag mnie trafił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ciemna masa jedna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jankesowa współczuje, u mnie też ból dziąsełek, tyle, że chociaż czopek pomaga, próbowałaś dać? albo jakiś przeciwbólowy inny np w kroplach

baby to nie odbierajcie :) wyciszcie telefon i oddzwonicie wtedy, kiedy Wam będzie pasować. Ja od dawna mam w ciągu dnie zawsze wyciszony tel, żeby nie zbudzić małej, jak akurat mi przysnie na te 20 min ;) jak mam czas to wtedy oddzwaniam/odpisuje

hej, hej Dziewczyny, gdzie się wszystkie podziałyście?

Mitaginka – gratuluję udanego spacerku!!

Mila też mi się baaaardzo ślini – czasami zakładam śliniaka. Co do kupy to pojawia się u nas raz na 10 dni – ostatnie dwie kupy były co 2 dni więc jakaś zmiana.. małżonek ma na to swoją teorię – za dużo kawy. Wypijam 2 kawy rozpuszczalne po 1 płaskiej łyżeczce z mlekiem i czasami inkę waniliową do tego i wielki hałas o to w chacie.. już piję kawulca z bunkraka jak nie widzi ale potem w słoiku mi sprawdza.. masakra.. lekarz mi mówił że 2 jak wypiję to ok ale małżon wie swoje.. Wy pijecie kawę?? z małym miejlismy problemy z kupą do 3 roku życia – masakra.. wiązało to się głównie z jego jedzeniem albo raczej niejedzeniem co zostało do dziś..
a mała jak widzi Sebe to aż piszczy – jak usiądzie obok to wpatrzona w niego jak w zegarek. On nią podjarany jakieś 30 minut dziennie i tyle. Zyskuje bo w wózku mieści się cały arsenał na dwór – karabiny, miecze itp. itd

No i dziękuje za radę na oczko - dziś smarowałam 3 razy moim mlekiem i ropki nie ma!!

http://www.suwaczek.pl/][/url]

http://www.suwaczek.pl/][/url]

To kurcze, tylko moje tyle kup sadzi?? ;-) Ale w sumie wole, jak robi na biezaco... bo ja to bym sie stresowala, jakby mi robila co pare dni...
O, wlasnie zrobila :-D

edit: ja pije jedna, czasem dwie kawy dziennie, tez z mleczkiem, inke znaczy sie i nie sadze, zeby to mialo jakis wplyw na kupy ;-) Ale kto Cie tam wie? ;-)

mitagnka, gratuluje udanego spacerku! Moze wkrotce Malej sie spodoba to juz w ogole bedzie malina ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
elo, wieczorowo ;)
Baby - my jeszcze czopków ani innych odbólowych nie próbowaliśmy z młodą......ślini się jakby miała wściekliznę, chwila i śliniak mokry ale zębów nie widać :)

Eywa - współczuję, a jak młoda zasypia sama czy musisz ją nosić? ze smokiem czy bez?

Mitaginka - :) zuch z Tysi ;)

nasza też ma obijacze, ale się przesuwa i wali nóżkami :) i też do nich gada :) i dziś ładnie jak na nią zasnęła ;) i wytrzymała w nosidełku z 40 min :)

młody od wtorku kaszle jak gruźlik..........czyli miesiąc spokoju i znów jazda :( miał kleszcza, ale ładnie mężol wyciągnął ;)

i uwaga, uwaga....pierwszy dzień bez plamień ;) nio bo juz miałam dosyć, ciekawe czy to taka jednodniowa pauza czy jak....

zadzwoniła moja nania, że rezygnuje ;) znalazła pracę :) wesoło.... ale moja super niania (stara) już mi nowe załatwia :) jakoś wierzę że będzie dobrze :)

ja piję 4 kawy dziennie, ale zbozowe- Caro z Nestle
zwykłą kofeinową bardzo rzadko, coby Tysi nie pobudzać ;)

eywa a Ty nie miałaś spać? :eek:
dranissimo moja też robi dużo kup, te 4 duże to takie po pachy :-D a reszta to takie mniejsze, ale łącznie dziennie jest z 10

reklama
Baby - właśnie nie odbierajcie telefonu, oddzońcie przed 22gą i tak krótko jej powiedzcie że wszystko ok., a teraz już jesteście zmęczeni i idziecie spać, a wtedy nie odebraliście bo młoego usypialiście

Aneczka - kawa co najwyżej może pobudzać dziecko, a nie zastój kupowy robić :) ja piję 3 dziennie rozpuszczalki i kupiska idą codzień :) śpi w dzień aż miło, w nocy też :)

Do góry