reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

nati największy problem jest z tym usypianiem, tzn. możemy z nią wyjść jak nie śpi, może nie zacznie sie drzeć, ale za jakieś pół godziny będzie chciała spać a sama nie zaśnie i trzeba będzie się nagimnastykować na dworze wśród ludzi, żeby ją uśpić, a jak zasnie teraz i obudzi sie na spacerze nawet po pół godzinie to będzie choc trochę wyspana i może da sie ja ponieść na rękach bez histerii ;)

hatorska dodałam Cię do grupy :) byłam przekonana, że już w niej jesteś...co za faux pax ;)

reklama
łojejku... już nie nadrobię, przebaczcie...
Leoś mi się przestawił ostatnio, już w ciągu dnia mało sypia, a tak to rączki, leżaczek i zabawianie; ale nie mogę narzekać, bo on jest super-cierpliwy facet! dziś np. zdążyłam sobie spokojnie poobierać warzywa na zupę, a ten siedział spokojnie w leżaczku, od czasu do czasu go tylko zagadywałam a ten się uśmiechał:-) obym nie przechwaliła!:happy:teraz też leży sobie spokojnie i pokwękuje pp swojemu;
no i Ninka mi pomaga - taki mały brzdąc zagadując Leosia odwala za mnie kawał roboty, serio! bo maluch się rozgląda za nią, przygląda z zaciekawieniem itd.

byliśmy dziś u ortopedy sprawdzić kontrolnie bioderka (bo 1 raz byłam w czerwcu, co wg wieku korygowanego daje dokładnie 3 dni życia małego); i wszystko super! uffffff

acha - czy Wasze dzieciaczki - te, które są wyłącznie na piersi - robią jeszcze kilka kup dziennie? bo Leo od jakiegoś tygodnia robi 1 sporą raz dziennie, a tak to tylko takie "wypierdki" znajduję w pampkach; i już nie pachną tak intensywnie jak niegdyś (a szkoda, bo ja zboczona i mi się zapach tych noworodkowych kupek podobał...) - coś się ewidentnie zmieniło;

moja robi co kilka dni ale za to kilka razy. zapach faktycznie inny. nawet już mój pies czuje że to kupa ( ja jeszcze nie) bo wcześniej nawet nie reagowała na pieluchę a teraz muszę pilnować żeby nie chciała zjeść :-(

Moja nadal robi kilka razy dziennie; 4-6 kupek. Dzisiaj wyjatkowo byla tylko jedna rano, a reszta to 'wypierdki' ;-) Ale mam nadzieje, ze jeszcze walnie dzis jedna. Ja tam nie mam nic przeciwko zmianie pieluch, nawet to polubilam :-D haha

mąż mnie wkurza. wrócił z pracy o 15. usmażył kotlety i jeszcze z matką jak rozmawiał to z tekstem że robi objad ( po moim gadaniu zadzwonił do mamusi i powiedzial że ja zrobiłam wszystko a on tylko kotlety usmażył ( czyli wsadził mięso które ja przygotowałam na patelnie), wcześniej pomalował kaloryfer co zajęło mu 10 min a całą reszte czasu spędził na balkonie paląc lub rozmawiając przez telefon lub przy komputerze a teraz gada że on czasu nie ma i nie ma siły z psem iść. noż ....... a ja muszę mieć czas i siłe

ello,padniete jestesmy dzis,malo snu.mala zaczela coraz ladniej zasypiac ale budzi sie czesciej i od 3 nad ranem marudzi do 6:(.ja obstawiam na zabki .wszyscy wkolo oczywiscie twierdza ze za wczesnie na zabki.wlasnie wyszla do nas jak bylysmy przed domkiem sasiadka- lekarka rodzinna .ma wnuczke 3 tygodnie starsza od Miski i tez mi mowi "a gdzie tam za wczesnie na zabki".jeszcze wzielam ja na szybko do wozka i zapomnialam jakiegos smoczka czy gryzaczka i mala wcinala lapke.z lekka aczkolwiek wyczuwalna dezaprobata uslyszalam " a co to smoczka nie macie???" wrrrrrrrrrrrrr.ale ona taka jest ufff

przeczytalam ale nie wiem kto co gdzie i jak bo padaam na pyszczek mialam kumulacje szczepienie, skok i dwa zeby ida od dwoch nocy budzi sie o 2 i ryk spi po 15 min i pobudka dzis od 4 nie spalam.... masakra w dzien spi po 10 min a tak aby rece i to takie wielkie lzy mu leca ze masakra az mi go zal... dwa razy musialam niesc kawal i wozek pchac.... padam biegne sie myc i spac poki maly spi..... Pozdrawiam. Marma nie moge ci wyslac wiadomosci nie wiem czemu...

reklama
aha Miska uslyszala jeszcze :" to ty biedna jestes bo nie dostajesz mleka z piersi a moja wnusia tak".tlumacze ze starcilam pokarm i mala byla dlugo na karmieniu pozajelitowym ale najchetniej to bym ja walnela :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

p.s a FB to probowalam roznych sztuczek ni ch...,jeszcze sie jutro tym pobawie bo dzis padnietam ,widze was na wallu ale tam mam taki balagan, ze ciezko cos znalezc ,moze jutro napisze do justi co mi radzi,ona jest adminem tak?

Ostatnia edycja:
Do góry