reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

NATI no super ta zamianka mieszkania się wydaje. a z córą...poukłada się, nie ma wyjścia... też miałam kiedyś 13 lat i masakre ze mną mieli.... tak niektórzy mają, niestety:(
mitaginka no super!! pomysł teściów dla mnie brzmi bomba!! w mojej sytuacji (i tak siedze w domu półtora mca dluzej niz macierzynski) a w Twojej sytuacji...jakbym miała nianię, ja bym uciekła...w sensie do rpacy...ale Ty chyba o niebo lepsza matka ode mnie:*

morgaine Twoja mała juz od trzech tyggodni sama siada czy siedzi bo to lekka różnica, jesli siada to wielkie gratki, silna babeczka:-)
moja z leżącej pozycji nie siądzie, ale z takiej półleżącej tak. no ale podtrzymuję kręgosłup jak marma kazała:-)
EUPHORBIUM podawalam na katarek i jest skuteczny u siebie tez stosowalam w ciazy i do teraz stosuje nasivin mozna tylko 3dni mocno sluzowke podraznia a euphorbium to lek homeopatyczny, slyszalam jeszcze o otrivinie bejbi ale nie stosowalam.

U nas po szczepieniu narazie niby ok choc przed snem byyl ogromny placz ale mysle ze to brzuszek 4 dzien kupy brak a zawsze co 4 byla nawet jabluszka nie pomagaja...

Przepraszam ja jestem cos nie teges moje dziecko by spalo w lozeczku a to ja nie chc go tam klasc tak nam sie dobrze spi razem.... ehhhh to wina meza od zawsze lubilam spac przytulona a jak on spi to pol metra odstepu bo nie lubi blisko.... a z Gracjankiem miodzio sie przytulamy kocham te bliskosc... naprawde....
MITAGINKO choc raz tesciowa cos madrego wymyslila
MRMA a gdzie masz tesciow ??
ja euphorbium odradzam. starszakowi podalam i katar przechodzil, ale szybko wracal wraz z kaszlem itd... jak przestalam to stosowac to problem z glowy, a tak to katar za katarem i ciagle euphorbium :confused:

reklama
Morgaine to u nas po nasivinie zero ulgi dla malego nawet mu nie przetkalo noska a podobno silny... narazie tfu tffffffu woda morska nam starcza
ide przed tv bo jak boga kocham nie widzilam juz bite 2 miesiace zadnego filmu pora sie zrelaksowac... bo z mezem to nie ma co..... jemu chyba siusior do jajek juz przyrosl...

a orientuje się któraś z Was jak to jest z wychowawczym? jeśli macierzyński mam do 11 września to miesiąc wychowawczego to byłby do 11 października, czy to liczy się miesiące kalendarzowe?

heh z moim tez nie ma co gadac. ochote mam i ja i on, mimo ze sie kłócimy non-stop to mnie dzisaij w kark całował...ehhhh przyjemnie było. ale kłócimy sie non-stop. jazdy robi jakies. dosyc mam. uodparniam sie na to wszystko i obojętnieje coraz bardziej. będziemy tak życ obok siebie...

a Niśkę sobei tak wycałowałam dzisiaj....Boże jaka ona kochana, śliczna, duża, słodka.... ZAKOCHAŁAM SIĘ W MOICH DZIECIAKACH NA AMEN:-D i one we mnie też:-D każde tylko mama i mama. cudowne to!! i....normaln ie nie wyobrazam sobei juz nie byc w ciazy!!!!!!:szok: stuknięta jestem!! wiem!!

edit. mitaginka - kalendarzowe.

Mitaginko podajesz do kiedy dokładnie chcesz wziać wychowawczy czyli od... do... nie musisz brać pełnych miesięcy, podanie o wychowawczy składasz najpóźniej 2 tyg przed końcem urlopu macierzyńskiego, w miedzyczasie powinnaś jeszcze wykorzystac urlop wypoczynkowy za rok ubiegły oraz bieżący, czyli mogłabyś de facto (chyba tak się to pisze;-)) siedzieć w domu do końca roku, bo prawie do końca października miałabyś urlop wypoczynkowy i potem jeszcze wychowawczy na 2 mies.

mitaginko od odpowiadania na takie pytania mam swoich ludzi :-D (buziak baby:*)
a tak serio to baby wsio wyjaśniła pinknie;-)

MORGAINE ja od 2 h sie prosze zeby przyszedl do malego bo chce sie kapac i sladu po nim nie ma a w dupsku go mam
heh ja tam wolę normalnie :-D ale też mam go gdzieś:-D

laski, niewiele was tutaj, ale jesli chodzi o zakupy to kwietniówki i tak są nieziemskie więc niewątpię że pomożecie.
szukam na allegro użytkownika który miałby butelkę avent i śliniaczki (i jeszcze najlepiej popjemnik na mleko w proszku:-D ) no i przejrzałam przedmioty chyba z 5 użytkowników no i niet!! jak ma jedno, nie ma drugiego...

znacie kogoś oprócz rodzyneczek i wodnika40 dobrze wyposażonego na allegro?
z góry dzienks za pomoc....
tzn. nie prosze was zebyscie mi szukaly, tylko nazwy uzytkownikow od ktorych kupowalyscie to sobie ich przejrzę...

buziol
p.s. nie jest ze mna zle. mimo napietej atmosfery z M mam calkiem dobry humor...
chyba temu ze wbilam sie w mega maly rozmiar jeansów... wow, naprawde, duze 34 ale male 36:-D no i cos czuje ze sexik bedzie...znam tego mojego wstrętnego obiboka i wiem ze cos sie szykuje...a cialu przeciez nie odmówię:-D
szkoda ze to takie popieprzone miedzy nami.
jankesowa, my to se powiinnysmy przy winku pogadac, mowie Ci;-)

reklama
Witam się wieczorową porą!

Dziewczynki dzięki za przepisy :-D Na pewno skorzystam!
My byliśmy dzisiaj na dwóch spacerkach po 2 godz. Filip trochę spał a jak nie spał to się wszędzie rozglądał, ciekawki :cool2:
Poza tym była u Nas moja koleżanka z 5 miesiącznym synkiem, chłopaki sobie poleżeli na maicie i pogadali po swojemu :-D

Mały zjadł dzisiaj 90 ml. melko-kaszki:-)ciagnie z butli jak trzeba :-)

Czy waszym dziecioma zawzse odbija się po zjedzeniu?

Mitaginka-to Wam teściowa prezencik zrobi, nic tylko się cieszyc! Ja będę korzystała z dodatkowego urlopu macierzyńskiego i z urlopu na ten rok.
Ja mam nalot swoje w czwartek :crazy: już sie boję :-D cóż ona znowu wymylsli, trzęsie sie nad nim jak nad swoiem dzieckim.
Wkurza mnie!

Do góry