reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Hej dziewczęta.

cucu może malutka ma skok rozwojowy?? Ja zawsze podawalam sab simflex jak nie mogla kupy zrobic, od razu ruszalo.
alexandra a czemu Oli ma do ortopedy skierowanie? Coś przeoczyłam
nati tulam kochana, domyslam sie ze nie latwo sie w jezyk ugryzc, tym bardziej slyszac "to nie jest moja siostra"

U mnie noc w sumie super, nie mogla zasnac wieczorem to fakt ale wkoncu o 22.30 po butli zasnela i obudila sie dopiero dzis o 7.15, mozna powiedziec ze pierwszy raz nocke przespala.

reklama
Któraś z was stosowała dla malucha jakieś krople do nosa i nie była to woda morska. Która i co to były za krople? U nas katar masakra i woda już nie pomaga...

Hej dziewczęta.

cucu może malutka ma skok rozwojowy?? Ja zawsze podawalam sab simflex jak nie mogla kupy zrobic, od razu ruszalo.
Mam nadzieję, że to skok. Je średnio, tzn dziwnie, bo raz mało a raz wcina pół słoika jabłuszek i popija 170 ml mleka. Ciągle chce być na rękach, jak leży to marudzi i zachowuje się jak królowa jakaś, bo trzeba jej zabawki podawać. Podobno jak jest skok to dziecko się zachowuje jakby się cofnęło a moja przestała teraz się obracać jak jest na plecach i najlepiej jak jej się podaje wszystko. Niedługo 19 tydzień minie to może i skok się skończy ;)

Witam :-)
Mam pytanie, czy Wasze dzieciaki tez juz sie tak rwa do siadania?? Wiem wiem, Asia nati juz prawie sama siada ;-) , a reszta?
Moja non stop probuje siadac, w sensie, ze glowke pcha do gory i nozki tak samo. I strasznie sie przy tym wysila! Ostatnio nawet zauwazylam, ze przez sen to robi!! Nie wiem, czy to normalne?!

cucu różnie te skoki wygladaja ale jednym slowem dziecko nieznosne sie robi. Moja przede wszystkim ma problemy z zasypianiem, ciagle sie na rzuch przekreca, smok jej wtedy wypada i jest ryk. Pocieszam sie, ze wkoncu musi to minac.

dranissimo Liwka miala okrs ze podnosila tak glowke ale jjej to minelo.

Wybierzcie się do Lublina, please !!! ;)
chetnie bo lublin piekny. ale daleko:(
Petinka ja tez bylam niania i tez mi sie wydaje ze mialam wiecej energii niz do swojej kruszyny,tamte dziecki kochalam na zaboj,ale bylo to tez mniej meczace bo wiedzialam ze o konkretnej godzinie zamkne drzwi a rodzice zostaja z ewentualnymi problemami.taka swiadomosc ze musisz byc dostepny dla swojego dziecka 24 godz na dobe czasem mnie meczy ( choc oczywiscie kocham ja nad zycie).dlatego teraz zostawilam mala z dziadkami a sama poszlam zlapac oddech na 4o minutowym spacerze ,w samotnosci:).jakie dziwne uczucie jak sie z wozkiem zawsze draluje:)hehe
ta mnie tez czasem meczy:) zwlaszcza ze ja nigdy nie jestem sama, albo z Niką, albo z chłopakami, albo z trójką:-D
ode mnie jeszcze dalej.....

MORGAINE dla ciebie wszystko :-)
a ja siedze sobie sama.....MERCEDESSS ja z domu bez mikjazu sie nie ruszam :-D
w sumie to sama nie wiem czy mam meza czy nie.... wiecznie go nie ma ... no dobra mam bo czasem sie bzykniemy, a gdzie cala reszta.....wrocil z pracy zjadl , wsiadl i pojechal....
trzymam za słowo;-)
morgaine weszłam na niania baby boom i dałam wyszukiwanie niani (kryteria: wiek 30-40 lat, nie paląca, bez zwierząt ;-)) i wyszło mi 6 kandydatek, z czego 4 odrzuciłam po zdjęciu :-D, jedną po nieskładnym opisie wlasnych umiejętności :-D i została jedna...chyba mam za duże wymagania :zawstydzona/y:
heh no jak każda matka .... ciężko wybrać kogoś kto będzie odpowiednią nianią. w zasadzie odpowiednia niania nie iestnieje, bo musiałaby być co najmniej równie dobra jak matka...a nikt nie jest taki jak my:-D
Mitaginka ja obecnie robie testing studentce pedagogiki,odciazam tez mame przy okazji.Mala niby ok sie zajmuje ale jest uzalezniona od komorki a jak mala spi ( a ostatnio jak padalo to duzo sypiala w dzien -to ta czyta gazety,jakos mnie to wkurza).wedlug mnie jak sie jest w pracy to sie jest w pracy ,jeszcze wszyscy patrzymy jej na rece a ona zbyt wyluzowanie do tego podchodzi.

czy niania nie powinna wyjsc z propozycja ze jakies ciuszki dziecka ulozy czy cos szczegolnie jak dziecko spi i jak sie jest na probe.albo ukladamy cos razem i ona zaczyna nagle przegladac np.nasze zdjecia...czy ja tez mam za duze wymagania...bo dla mnie to jest dziwne albo czasy sie zmienily
generalnie jest zasada, że jeśli album lub zdjęcia są wystawione to można je obejrzec. moze chciala poznac blizej rodzine i dziecko... jednak z drugiej strony mogla sie powstrzymac skoro to byl pierwszy czy drugi dzien...z trzeciej strony:-D dobrze ze chyba przy was naturalnie sie zachowuje, wolałabyś żeby za Twoimi plecami w szafkach grzebała?? chyba różnie można rozumieć to zachowanie.... przeglądanie ciuszków dziecka niani może isę przydać, powinna wiedzieć gdzie co jest...z drugiej znowu strony to Ty powinnas jej to pokazac anie ze ona sama sie dot ego buierze... no to taki miż maż narobiłam:-D
pamięta,pamięta:tak: tylko słońce załatw:-D

co do powrotu do pracy- też mówiłam że wrócę a teraz nie chcę!!! ale jak pójdę na wychowawczy to szef da mi bana:-) koleżanka pół roku temu poszła na wychowawczy bez problemu ale tydzień po jego rozpoczęciu- przygotował jej wypowiedzenie:wściekła/y: polityka prorodzinna:wściekła/y: szkoda mi roboty bo choć wk...ca to dobra a z drugiej strony jak ja mam małego zostawić?:-( oj trudny czas dla części mamusiek nastał....

edit: eywa ja czekam do kwietnia i też zaczynam starania:tak: tfu tfu oby tylko się udało- bo o Antosia staraliśmy się ponad 2 lata:-(
gdzie pracujezs pandora jesli mozna spytac?
Któraś z was stosowała dla malucha jakieś krople do nosa i nie była to woda morska. Która i co to były za krople? U nas katar masakra i woda już nie pomaga...
nasivin - 3xdziennie po kropelce do kazdej dziurki.
stosowalam tez masc athecortin - do ucha tez moze byc stosowana - i katar przeszedl w 1 dzien, ale to jest na recepte.

Witam :-)
Mam pytanie, czy Wasze dzieciaki tez juz sie tak rwa do siadania?? Wiem wiem, Asia nati juz prawie sama siada ;-) , a reszta?
Moja non stop probuje siadac, w sensie, ze glowke pcha do gory i nozki tak samo. I strasznie sie przy tym wysila! Ostatnio nawet zauwazylam, ze przez sen to robi!! Nie wiem, czy to normalne?!

moja tez juz siedzi ze 3 tygodnie:) takze to raczej normalne. jak to mówią: rozwoju dziecka nei zatrzymasz, więc nie stresowałabym się tym że niby nie wolno im siedzieć. jesli dziecko wystarczajaco silne to sei samo poderwie do siadu, jesli za slabe to nie siedzi. wydaje mi sei ze przestrzegają zeby na sile nie uczyc siadac tylko czekac az samo zacznie...a jak juz zacznie to co zrobisz?:-D

reklama
moja tez juz siedzi ze 3 tygodnie:) takze to raczej normalne. jak to mówią: rozwoju dziecka nei zatrzymasz, więc nie stresowałabym się tym że niby nie wolno im siedzieć. jesli dziecko wystarczajaco silne to sei samo poderwie do siadu, jesli za slabe to nie siedzi. wydaje mi sei ze przestrzegają zeby na sile nie uczyc siadac tylko czekac az samo zacznie...a jak juz zacznie to co zrobisz?:-D

no moja to jeszcze nie siedzi i raczej Jej nie sadzam jeszcze, tylko tyle co w bujaku na pol lezaco jest... martwi mnie bardziej to podnoszenie glowy, takie natarczywe, ze nawet przez sen Jej sie zdarza!!

dranissimo Liwka miala okrs ze podnosila tak glowke ale jjej to minelo.

i co? siedzi juz? :-)
Moze moja tak podnosi, bo to cos nowego co podlapala, a dzieci to wiadomo do upadlego potrafia cos powatarzac....

Widze, ze juz poszukiwania, a raczej myslenie o niani/zlobku ida pelna para... Mi sie tez ten pomysl totalnie nie podoba i z checia bym zostala w domku z Mala sama. Moj maz optuje za zlobkiem, bo prosciej, ale ja cos czuje, ze opiekunka bedzie - z tych samych powodow o ktorych pisze marma... No i ja wracam na pol etatu, nie wyobrazam sobie inaczej... Mamy o tyle dobrze, ze kredyty nas nie gonia wiec po co sie zaharowywac, kasa to nie wszystko...

Do góry