reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Bosz...zaraz mnie coś trafi! Już trzeci raz pobieram mocz Tysi do badania i co? po raz kolejny wyszły jakieś bakterie + adnotacja, że źle pobraliśmy materiał. Kurde, ona dużo robi kup i nie da się, żeby wysikała się po gruntownym umyciu wcześniej niż zrobi kupę i zawsze będzie trochę bakterii z kału! Co mam dziecku zatkac tyłek, żeby nie zrobiła kupy?!

A ja wczoraj usłyszałam w tv fajny tekst, miałam wczoraj go napisać, ale nie miałam jak.
"Gdyby Bóg chciał, żeby mężczyźni pomagali w kuchni, to by im krótsze stopy dał, żeby bliżej zlewu stali" :-D

tekst dobry, ale stety nijak sie ma do mojego M. Lubi gotowac, gotuje, a ja zjadam ze smakiem ;-) Chwala Mu za to ;-)
Ale prawda prawda, zmywac nie lubi, za to ja lubie :-p

Witojcie.

Melduje ze zyje tylko przybita jaka jestem, chyb tym jutrzejszym badaniem Ola, jak juz bedzie po to ochlone. Rozpocelam Dukana od dzis wiec nawet czekolada sobie humoru nie moge poprawic.\
Nie nadrobilam was wiec nie odpisuje a u nas w sumie po staremu, kolki posly w niepamiec (odpukac w niemalowane) i mam spokojne dziecie wiec nie narzekam. Sama sie biore za siebie coby do wrzesnia sie ogarnac i jakos na chrzcinach wygladac.

Milego dnia:)

Kciuki za Ola. Daj znaka po:*
Mitaginka, no to faktycznie macie z tym pobieraniem moczu. No wkońcu musi sie udac.
Ja się wziełam za treningi z małym trzymania główki i jest slicznie, 10 minut trzyma pieknie jak nic, nawet piersi odrywa, tak wysoko zadziera główkę.
Przewraca sie tylko z brzucha na plaecy i to zawsze w te sama stronę.
Kupa wczoraj była, ale po czopku....dalej nic samo, moze zjem actiwię?
Mleka mam znowu mało...Na razie udaje sie tylko raz dokarmiać, wieczorem, ale nie wiem jak to bedzie dalej.
Uciekam prasować i odkurzać.

alex, wszystkiego naj! torcik wygląda pysznie.

Właśnie się dowiedziałam, że mojej siostry koleżanka miała problem z córcią (3,5 mies.) spać nie chciała, wyginała się (jak mój mały). Poszła do ortopedy, a ten przepisał jej masaż. w czasie masażu mała wyła, a zaraz po nim przespała ładnie 3 godziny :)

koot moja wczoraj po czopku, ale już nei daję enfamilu więc zobaczymy co bedzie po bebilonie. na razei raz dziennie, ale wczoraj wypila tylko 50ml mm.

mitaginka no jest problem z pobraniem moczu, u chlopców duuużo łatwiej. wsadzasz siusiaka w woreczek i po sprawie:-D ja w końcu nie pobrałam moczu ale żółtaczka zeszła i chyba już nie trzeba;-)

nati to juz macie ząbka??:o ale jaja!! ja mam nadzieję że jeszcze ze 2 mce spokoju będę miała...

A my dzis po szczepieniu 6w1 i pneumokoki. Straszne przyzycie! Dziecko mi plakalo, jak jeszcze nigdy, no i ja sie powylam... :-( Cale szczescie, ze potem nikt tego nie pamieta - w sensie, ze dziecko...
herbatita, dzieki za cwiczonka... My tez probujemy lezenia na brzuszku i podnoszenia glowki, narzie kiepsko idzie, ale sie nie poddamy ;-)
a widziałam reklame jakis plastrów znieczulających, przed szczepieniem sie chyba przykleja...ale od 3go mca
A ja wczoraj usłyszałam w tv fajny tekst, miałam wczoraj go napisać, ale nie miałam jak.
"Gdyby Bóg chciał, żeby mężczyźni pomagali w kuchni, to by im krótsze stopy dał, żeby bliżej zlewu stali" :-D
heh i dlatego wymyśili zmywarke... ale mój ma 39/40 wiec mógłby myć:-D
morgaine-super,że chrzciny udane,a co do teściowej-to ja mam tak samo-blisko nas mieszka,a jeździ tylko na urodziny,bo-jak twierdzi-nie ma czasy na głupoty:szok:
A wnuki to głupoty???

Ups...a mój pierdzi,że hej,muszę kuknąć,co się tam dzieje,bo takie bomby...Zjadłam activię natur.,czyżby to po tym???
hahah moja teściowa do mojej mamy w niedziele: PIĘKNE MASZ TE WNUKI
no więc sama przyznała że to nie jej wnuki:-D

byliśmy z pleśniawkami u pediatry. mam ścierać mocno języczek gazikiem z aphtinem i nystatyną no i smarować 1% roztwór piochtaniny czyli fioletem:) ma fioetową buźkę ale mam nadzieję szybko jej to zejdzie!!
a teraz śpi tylko bujana...!!! a ja musze posprzatac bo zaraz wpadnie młody i już na nic nie będzie czasu...!!!

reklama
Do góry