reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Andariel witaj.jestem mama wczesniaczki z 33t.c i wazyla 1800.Na dzien dzisiejszy wazy 5300:))) i dluga bardzo bo mi wchodzi juz w rozmiar 68:))))) wiec sie nie martw glowa do gory .Bedziemy sie wymieniac informacjami,jedyne z czym ma teraz problem to nie chce lezec na brzuszku ale tez troche to i nasza wina bo jak sie dzieciatko darlo to zesmy ja odwracali.my ja leczymy u dobrych polecanych specjalistow i jezeli masz do takowych dostep , a na pewno masz w warszawie to wszystko bedzie dobrze!!! buzki
lece do mojego projektu mieszkania.GEEEEE czy ktos mi pomoze ,macie jakies fajne zdjecia ,moze mamy tu architekta ,nie wiem jak urzadzic duzy pokoj 25 m kwadratowych a wsumie tam bedziemy spedzac wiekszosc czasu,jak to sie zrabie jak lazienke to bedzie masakra....buzki

andariel, witamy wśród kwietniówek :) mój mały jest z 13 kwietnia a waży ok 4700, przybrał tylko 1700. Twój maluszek pięknie nadrobił.

Matko, bb ciotki, trafi mnie coś zaraz. Wysłałam raz sms do Radia Zet i po prostu co 20 minut dostaję od nich jakieś bzdurne smsy w stylu: zajefajny konkurs, napisz, zadzwoń!
A idźcie w pizdu z tymi konkursami, już mam skrzynkę zapchaną.

Andariel witaj.jestem mama wczesniaczki z 33t.c i wazyla 1800.Na dzien dzisiejszy wazy 5300:))) i dluga bardzo bo mi wchodzi juz w rozmiar 68:))))) wiec sie nie martw glowa do gory .Bedziemy sie wymieniac informacjami,jedyne z czym ma teraz problem to nie chce lezec na brzuszku ale tez troche to i nasza wina bo jak sie dzieciatko darlo to zesmy ja odwracali.my ja leczymy u dobrych polecanych specjalistow i jezeli masz do takowych dostep , a na pewno masz w warszawie to wszystko bedzie dobrze!!! buzki
ale fajnie, że jest nas, mam wcześniaczków, więcej; to znaczy w sensie: że się wspierać i wymieniać spostrzeżeniami możemy:) Twoja malutka nadgoniła jak expres!!! 68 ciuszki? mój kurdupelek się trzyma, mam wrażenie, że idzie tylko wszerz, hehe; jak się urodził mierzył 45 cm, z tydzień temu go mierzyłam i mi wyszło, że ma 54-55;

dragonfly.ks - dziękuję:) i współczuję upierdliwości radia; też nie cierpię niechcianych napastliwych wiadomości, z których wynika, żem jełop ostatni skoro nie chcę wygrać iluśtam milionów czekajacych na mnie:)

hehe, dolaczam do grona jelopow :-D ale to dziwne! bo ja wielokrotnie wysylalam smsy do zetki, nawet kilka dni temu ostatnio i nic dziwnego nie dostaje, doslownie nic. kiedys - z innego nr - nie wiem, co mnie podkusilo, ale ogladala te tv gry, ze wiecie, cos tam slowo uloz i wygraj 500zl ;-) no i wyslalam tam esa. matko z synem (hehe morgaine :-D) doslownie to samo, co wy teraz piszecie, sms za smsem w tym jelopowym stylu. ale nie odpisywalam, nic nie ruszalam wiecej i przestali w koncu.

baby, anadriel,
ja tam bede rozpieszczac. chlopcow tez tak rozpieszczalam, a spalam z nimi ile wlezie, bo to kocham :-) mam wrazenie, ze w ciagu dnia nie jestem w stanie okazac mu tyle czulosci co w nocy, kiedy go tule godzinami :-) i czemu mialabym z tego rezygnowac? nauczy sie spac w lozeczku, zreszta nieraz w dzien tam zasypia sam i luzik.
a na wychowanie bedzie czas pozniej, jak bedzie mial wiecej niz dwa lata, i bedzie w stanie cokolwiek skumac, co to sa reguly i zasady. a teraz czulosc i morze milosci, a niech rosnie szczesliwy i usmiechniety.

Doczytam za chwilę, teraz wolę napisać :)
Młoda zasypia, a ja od czasu do czasu wkładam jej smoka ;)

My po optymistycznej wizycie u lekarza.....szmerów nie słychać przez słuchawki:-D jupi, jupi, największa dziura zrobiła się mniejsza, na usg ją jeszcze słychać, a pozostałe nieistotne już :-D oby za następne 3 miechy było po temacie. Ważyła 4700 a lekarz mówił, że nie za dużo :confused: przez 11 tyg 2 kg, wiem że niektóre Wasze dzieciaczki dużo więcej przybierają ale ja myślę że jest ok.

No ale starszak też miał dziś wizytę i ma zapalenie płuc:eek:.........weoło musi być, pewnie ja z mężem też mamy....co za rodzina. Najgorsza rzecz dla mnie to te choroby..................no masakra. Dostaliśmy antybiotyk, mam nadzieję że będzie ok i że morze pomoże ;)

Nie zabieram łóżeczka turystycznego, raz że miejsca w corsinie za wiele nie ma, dwa w wózku będzie kimać, łatwiej będzie ją wyciągnąć, a i będzie to coś co zna..........trochę mam stresów z tym wyjazdem ale będzie dobrze, mają tam neta więc się odezwę :)

Kiedy zmienia się kolor oczu dzieciaczków?

zmienia się do 6 miesiąca.

hello dziewczynki,

jako,ze dzisiaj ma druga 16-tke...stawiam Zobacz załącznik 365256...:o)
sto lat sto lat:-D

witam nową mamuśkę :-)

Na pomoc przy mojej wesołej dwójce przyjechała teściowa. Po jednym dniu zapytała się mnie jak ja to robię że sobie daję radę sama z nimi :-pA no jakoś muszę ;-) W każdym razie mam troszkę luzu że mogę się wybrać na fitness bez pasażera na gapę i ze spokojem zrobić zakupy :-D Jutro pakuję przylepka do chusty i jedziemy na Wrocław. Muszę skoczyć na małe zkupki przed weselne i do fryzjera mojej siostry bo super ją ścina a bierze połowę tego co moja fryzjerka a ostatnio coś średnio mi się podoba to co mi proponuje. Moje dzieci małe aniołki( puk, puk odpukać) Przemcio głównie śpi albo bawi się bez płaczu i w końcu zaczoł akceptować innych :-D Buziaki ciotki i do napisania bo chwilowo nie będę miała czasu nawet zajrzeć.

Andariel witaj :)

Alexandra fanie, że się orobiłaś :)

Aenye ja też mam wrażenie, że strasznie rozpieszczam młodego, śpi nadal z nami i choć wiem, że powinien spać u siebie to jakoś nie potrafię go tak przenieść... to tak jakbym go wyrzucała, a on przecież taki kochany i bezbronny i uwielbiam patrzeć jak śpi obok i budzić się przy nim

ja nie wiem matko z synem o co kaman na tym wątku;-) ale widzialam post baby i aenye o rozpieszczaniu.
po pierwsze primo aenye dwójkę rozpuściłam to czemu księżniczce mam żałować!! śpię z nią, wtulam sie na maxa:) noszę bujam czy jak to mówi niko hujam;-) w siensie husiam:-D kocham nad życie a zasypiać nauczą się sami jak będą mielil 10 lat i będą uciekać od buziaków mamy:-p

baby a przy pierwszym dziecku, po 7miu latach małżeństwa, nie rozpieszczać to grzech!! :-D także dawaj czadu, póki Adrian jest jedynakiem, bo niedługo będziesz rozpieszczać jego braciszka, siostrzyczka będzie trzecia:-D a co masz się mieć gorzej niż ja:)

aenye lepiej żeby już córy nie miała, bo całe wypłaty by na ciuchy i pościele dla księżniczki wydawała:-D

reklama
Do góry