reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
dragon twój tata zostaje z dwumiesiecznym bąblem??!! szacun dla taty;-)
ja sniadanko smigam i kawkę i potem...szczepienie??!!
nie weim czy dojadę:-D juz zwlekam miesiac...

asiunia sto lat dla Maddoxa:)

Madziarkas- juz na dwor??? ja ledwo zmienilam malej pieluche po nocy, teraz lezy na brzuchu i czeka aż mamusia ją przebierze z piżamki na ubranko. ale już sama zjadłam śniadanie :)

Dzisiaj maluch zrobił ostateczną pobudke o 7-30, zjedliśmy śniadanko no i co sie będziemy w domu kisić jak słonko fajnie świeci;-)
A w wózku na podwórku Mały zwykle śpi, czasem jak sie wierci wystarczy go pobujać troszku i dalej chrapie tak że jak mój tato na niego zerka to ja mam całe przedpołudnie dla siebie tzn. moge posprzątać conieco, obiad ugotować...

jade na szczepienie:( a tak slodko spi!! chyba sie pobecze jak jej to wbiją... :(

co do okrywania to moja jak jest chlodno uwielbia byc okryta mocno cieplym kocykiem i dobrze ubrana. ale jak jest upal to nie znosi ciepla... nei kumam, skoro lubią jak im ciepło to czemu upałów nie znoszą?!:-D

wczoraj Isza edycja urodzin starszaka:) bylo glosno. oczywiscie kupilam prezent tez nikosiowi zeby nie byl zazdrosny no i w efekcie starszak jak zwykle zrobil scene ze chce zabawke nikosia.... to wlasnie wychowanie mojego meza ale nie przetlumaczysz!!!!

edit:madziarkas a Szymon ma dalej takie fajowe włoski?? czy troszkę mu sei wytarły...

Madziarkas jak ja bym chciała, żeby młody tyle spał... wczoraj spał całe 2 godz za cały dzień, a po nocy wstał o 6:30... masakra, wieczorem padłam ale za to dzisiaj jest już lepiej, wstaliśmy o 8:30 młody się pobawił z pszczółką na pałąku w kołysce ja nastawiłam pranie, ubrałam się, zrobiłam śniadanie, pobawiliśmy się, teraz zje i pewnie pójdzie spać, usypia przy cycku właśnie :)

powiueszę pranie i pójdziemy na spacer i przy kazji kupić truskawki :) zmiksuję i do zamrażalnika, będą na potem :)

No tak młody w bujaczu a ja na bb i bujam nogą. Starszak przed telewizorem bajki ogląda. Wyrodna ze mnie matka :p Fakt przydało by się ich chociaż ubrać ale mi się nie chce :p Pełna szafa ciuchów a bąble w piżamach :p Pogoda taka że się nawet z łóżka wstawać nie chce. Przynajmniej mi bo dzieci jakoś się nie kwapią do spania....

ciau zabawowe dziewczynki

my też już spacerek zaliczyłyśmy. teraz mała je i idziemy.... spać ;) wczoraj od 15 do 20 prace na dworzu więc dotlenione jesteśmy na maxa. w domu ogarnięte, obiad jest więc dziś się lenimy.
a my jutro idziemy powtórzyć badanie.. trzymajcie kciuki.. boje sie okropnie ALE mam nadzieje ze jest ok..

Moja Mała od powrotu ze szpitala śpi w dzień po 15-20 minut. Przez to mam wrażenie jakby wcale w dzień nie spała. W nocy już jest lepiej, ale skubana zaczyna się bawić jak się wybudza w środku nocy :/

Co do ulewania to Gaba też ulewa i to nie da się przewidzieć, kiedy uleje. Czasem jej się zdarza i 1,5 godziny po jedzeniu. Już chyba każdy pediatra, z jakim się spotkałam polecał Nutriton, więc dzisiaj odbieram z apteki i zaczynam dawać. Bo boję się kolejnego zapalenia ucha przez to ulewanie. Mam cichą nadzieję, że przy okazji ten zagęszczacz ją też będzie zapychał na dłużej ;P

A mi rośnie ósemka. Znowu. Ona się tak odzywa co jakiś czas. Temperatura podwyższona i czuję się taka pogięta. Jak tylko przestanę karmić to idę coś zrobić z tym dziadostwem. Teraz nie pójdę, bo po wyrwaniu zęba apap mi nie wystarczy. Jak mi wycinali dziąsła nad ósemkami to kilka dni na ketonalu jechałam a i tak bolało :(

witam :-)
mlody wlasnie przysypia a ja sniadanko..wyjatkowo pospalismy do 8ej bo zwykle od 5 slabo spi tzn pojekuje bo boli go brzuszek albo spi na mnie a dzis wyjatkowo zjadl i zasnal...
zwykle w dzien ma jedna dluzsza np 3godzinna drzemke (najchetniej w ogrodku) i kilka krotkich :-)
mamy dzis polozna srodowiskowa za godzine ciekawe czy zwazy mlodego...w czwartek sprawfzian 6tygodni a w nastepnym tyg szczepienie..
Cucumber wspolczuje zeba brr niecierpie chodzic do dentysty :-(
Margola kciuki za badanie :tak:

reklama
nie mogę.. no nie moge!!!!!!! aż muszę TU ten temat poruszyć bo nie zniesę! Mitaginka ty, ty.......ty larwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no żeby TAK wyglądać (ładnie)?!!!!!!!!????????? nie zgadzam się!!!!!!!!!!! Wpadam w depresję! właśnie w tym momencie przebrała sie miarka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i te nogi............... boszzzzzzzzzzzzzz....................... brzuch jak wciągne to też taki mam ale te nogi......................... Obrażam się! foch!!!

Do góry