reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka, mnie też i lekarz i położna mówili,że 90 % zapaleń ucha środkowego u niemowlaków jest przez ulewanie. Trąbka słuchowa u dziecka jest krótsza, szersza, położona bardziej poziomo co umożliwia zarzucanie treści nosowo-gardłowej przez trąbkę słuchową.
Podziwiamstanowczość u fryzjerki. Mnie kompletnie tego brakuje, ale ja bym zawsze musiała scenę urządzić u fryzjera, bo zawsze jak wyjdę z salonu, to wyglądam jak wypłosz.:tak:

Nie pisałam nic od prawie tygodnia, bo w piątek w końcu przyjechał do nas F. i było cudownie. Wyprzytulałam się... można powiedzieć wisiałam na nim, biednym bez przerwy, tak się stęskniłam. Już mnie męczy to życie na odległość :-(ALe plusem jest to, że motyle w brzuchu wracają za każdym razem jak przylatuje. Weekend udał nam się rewelacyjne, z piknikiem i grillem. Mały wspaniale się zachowywał, poza jednym spacerem, na którym dał nam popalić. F. przyjechał tym razem służbowym wielkim autem, zabraliśmy malegow pierwsza podróż w foteliku. Uwielbie jazdę, grzeczniutki jest ..... do świateł. Co światła -> ryk :szok:

zarezerwowaliśmy też salę na październik na nasze weselicho, teraz się do księdza zbieram czy nam odpuści nauki przedmałżeńskie, lub czy takowe można po angielsku gdzieś zaliczyc? :eek:

Dzisiaj się załamałam jak zważyłam Mateo :zawstydzona/y: przybrał 130g na tydzień i przestaję wierzyć, że mu moje mleko wystarcza. Niby nie krzyczy z głodu, ale wisi przy piersi cały dzień, problem z nim wyjść na spacer i w ogóle nie śpi w dzień. Karmienie piersią, to chyba będzie moja pierwsza, większa macierzyńska porażka :zawstydzona/y:

dziecko na piersi powinno przybierać ok 120 g tygodniowo więc wszystko w normie a jeśli chcesz, zeby przybrał więcej to wybudź go dodatkowo w nocy wtedy jest najtłustsze mleczko i dziecko najwięcej przybiera :) po ostatnich komentarzach lekarki, ze za mało przybrał spotkałam sie z doradcą laktacyjnym, zeby coś poradzić na ilość mojego mleczka, policzyła wszystko i stwierdziła, ze przybiera bardzo ładnie i nie ma sie co martwić, a na zwiększenie ilosci mleka kazała mi go dodatkowo przystawiać w nocy więc karmię go co mniej więcej 2 godz od kilku dni i teraz mam duuużo więcej mleczka, naprawdę widać efekty, zwłaszcza po piersiach, przed karmieniem są nabrzmiałe i wieelkie :)

Mitaginko ja też słyszałam tym, zeby zmieszać popiół z papierosa z wodą i taką papką zmyć

Dzisiaj u nas znowu brzydka pogoda, ale liczę, ze nie złapie nas po drodze deszcz chcę mimo wszystko wyjść na spacer z młodym, bo ilez można siedzieć w domu a poza tym muszę podejść do sklepu kupić sobie farbę i nałozyć przed jutrzejszym fryzjerem, potem popołudniu idziemy na imieniny to nie bedę miała kiedy a jak nie zrobię tego od razu to mi zejdzie i potem nie wiem kiedy znajdę na to czas... zawsze sie znajdzieś coś ważniejszego do roboty...

Cucu super, ze jesteście z powrotem w domku :)

prosimy o głosik Chusta do noszenia niemowląt - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry

nie nadrbie, nie ma szans, nie wiem o co chodzi z Piotrusiem Koota prosze o kilka slow wyjasnienia, teraz juz bede na biezaco:)
mitaginka co z fryzurką?? zeszlo z buzi?? jeszcze nie bylam na fotkach...

baby, mitaginka to co aenye napisala o siedzeniu w domku to prawda, ale z drugiej strony do tego trzeba sie nadawac... my z M mamy swiadomosc ze nie wyszloby to nam na dobre, takie siedzenie w domu moje. po pierwsze zacsniecie pasa nie jest takie dobre, fajnie sie seidzi w domu jak sie ma kase na to i owo i czasem mozna gdzies wyskoczyc itd., a jkbym miala siedziec i ni miec ani grosza!! nie wyobrzam sobie. poza tym w moim przypadku nie mialabym gdzie wracac pol roku pzniej wiec szukanie na nowo pracy nie usmiecha mi sie...
po trzecie moja mama wrocila do pracy jak mialam 3,5 mca i jest moja najlepsza przyjaciolka...wie relace buduje sie cale zycie... mysle ze wiecej tracimy my niz dzieci i mozna kazda chwile poza praca (sa przeciez popoludnia, weekendy, urlopy) spedzac z dzieciaczkami... rozumiem aenye bo ma taką mozliwosc, jest to wazne, ae widze tez dziewczyny ktore siedza w domu wlasnie z zacisnietym pasem i im na psyche to zle siada ze na ciuchy nie wydaja bo po pierwzse nigdzie nie chodza, po drugie nie maja. na wczasy nie bo kasy nie ma, do knajpy ze znajomymi nie, bo kasy nie ma...i takie klepanie biedy przez pare lat to lipa...:( kazdy kij ma dwa konce.... niestety zycie to dokoywanie wyborow....czesto ceizkich....

ale co tam!! trzeba sie ciezsyc z sytuacji w jakiej sie jest:) ja uwielbiam swoje brzdące:) nawet mężula mojego kocham, mimo ze jest ceizko, ale po nardozinach kazdego dziecia jest u nas ciezko, potem to mija:_D musimy sie zorganizowac i przetrwac ten dziwny okres:) juz jest corazlepiej, mysle temu, ze oboje mamy swiadomos, ze nasz związkowy dolek spowodowany jest nie brakiem mlosci,zrozumienia, checi pomocy, tylko takim przytloczeniem macierzysnkim...jednak troje dzieci to troszkę wiecej obowiazkow i te wieczoryu nas sa czasem zajebiste:) kapanie, koacja, usypianie... musimy nad tym popracowac i bedzie dorbze:)

dla mnie najwazniesze ze Niko umie sikać, zaczyna cora wiecej mowic, sam je, w ogol jest samodzielny, bodzieki tem przyjma go do pkola. nawet spi juz bez pampera!! bylam tym przerazona, tą nauką czystosci, poszlo super...no dobra, jeszcze cwiczy nic nie mowie bo zawsze moze byc jakis regres...

co do szkolenia to spoko, pranie mozgu, ale ma swoj rozum i mowili wiele istotnych kwesti ktore mozna wykorzystac w zyciu priv i w pracy... :) no i fajowo widziec tych glupków z roboty mojej:) grac w pilkarzyki i pic piwko:) super.

dobra mloda spi przez chwile to posprzatam cos.

aha no i of course 3 dni nie karmienia odbily sie na moich piersiach. walczymy z mlodą o pokarm, przystawiam czesto, duzo pije herb.hipp moze wroci...nie stracilam ale mam DUUUUUUZO MNIEJ
sama jestem sobiewinna, bo ciezko mi sie odciagalo recznym, to moglam glupia wypozyczyc na te 3 dni elektryczny, 5 minut drogi ode mnie est wypozyczalnia!@!!!!! no ale madry polak po szkodzie, wczoraj wieczorem na to wpadlam!!!!
najwyze teraz wypzycze zeby ta metode 7-5-3 zastosowac...

buziak

mitagnka karmisz juz tylko butlą?? masz sterylizator czy wyparzasz?? jakie mleko?? ile butli masz na stanie??

Dziewczyny, help
CZYM ZMYĆ CIEMNĄ FARBĘ DO WŁOSÓW Z TWARZY I SZYI?
Jutro chrzciny Tysi, a ja jestem normalnie brudna na czole, uszach i szyi. Próbowałam mleczka do demakijażu, soku z cytryny, mleka, zmywacza do paznokci i...nic. A naprawdę brzydko to wygląda! Macie jakieś pomysły????

jeśli ktoś pali w Twojej rodzinie to zejdzie na pewno popiołem ze spalonego papierosa. Ja tak robię co miesiąc bo od lat farbuje włosy na czarno wiec doświadczenie w tym temacie jest ;-), tylko po tym wiadomo włosy trza umyć bo troszku to śmierdzi fajami

edit hahaha byłyście szybsze z tym papieroskiem:-p

Morgaine u mnie w pracy no problem z powrotem po wychowawczym muszę tylko dać znać wcześniej kiedy wracam, a ja też chętnie posiedziałabym trochę w domu z młodym, ale ta kasa nas blokuje, tak jak piszesz siedzenie w domu bez kasy i możliwości wyjścia gdzieś od czasu do czasu to masakra, człowiek ma za chwilę dosyć, poza tym nawet gdybym nie mogła zostawic z mamą młodego to pewnie wysłalibyśmy go prywatnego żłobka trochę to kosztuje bo ok 1000zł ale i tak to lepsze niż siedzenie za darmo w domu, zarobię przynajmniej na złobek i rate a kasa męża będzie na pozostałe opłaty i życie, w moim przypadku siedzenie w domu za darmo to zbyt duży koszt
co do pokarmu to tak jak pisałam mnie pomogło przystawianie młodego co 2 godz w nocy, jest o niebo lepiej :)

Ostatnia edycja:
z tym popiołem to nie będzie tak łatwo, bo nikt nie pali...

morgaine karmię teraz tylko piersią, już nie dokarmiam

EDIT
info od koot

Ostatnia edycja:
Witam się dziś w lepszym nastroju bo mamy dzień Matki Pieniężnej i o dziwo nawet wyspana. Maleństwo me właśnie śpi ( chyba odsypia skok), a ja siedzę z farbą na głowię i czekam aż skończy się proces farbowania czyli jeszcze jakieś 25min.
Ja tu rady daje jak zmyć farbę z głowy, a sama upaciałam się jak dziecko i co? Fajek nie mam bo nie pale a urąbałam się ło matko. Uszy czarne, baki to samo, matko jak ja wyglądam a jutro osiedlowy picnic i jak ja będę wyglądać?
Dzis trza dokończyć sprzątanie tzn. prasowanie i uderzamy na jakieś zakupy, może i coś dla siebie wyhaczę jakieś buty, bo to mój ulubiony zakup.

kochaniutkie, nadal nie wiem co z Koot, napiszcie jedno zdanie please.

Nika jak na razie spi, jest na piersi od wczoraj wiec chyba nie jest glodna po nocy...zobaczymy co bedzie dalej.

hej hej :-)

nela
, no widzisz ;-) jednak sa ludzie, co sie 31 maja urodzili :-D nie jestes taka wyjatkowa, hehe. trzymam kciuki za udany remont.

morgaine,
no o to mi chodzi, my tracimy wiecej. ale juz nie truje, zadnej nie przekonalam, ale trudno ;-) hehe.

mitaginko,
pokaz wlosy! a fryzjerke tez bym zje..la. kurde, w zeszlym roku mialam SZARE wlosy, doslownie matowe, siwe kudly. gdybym sie nie wyklocila wyszlabym z takimi, ona juz chciala mnie z takimi wypuszczac!!! szok :szok:
a jakie wlosy, tzn kolor chcialas miec?

zainspirowalyscie mnie ;-) ja mam starszna ochote na pomarancz na glowie, taka prawdziwa marchewa, cos takiego jak w zalaczniku - co myslicie? kiedys mialam rude i chyba bylo ok, zreszta nic latwiejszego niz zafarbowac znowu.. a na wakacje moza zaszalec, nie?

koot
, jak tam? buzia dla malenstwa!!!

Załączniki

• 27964.jpg
    27964.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 23
reklama
Wrrr, ale jestem zla. Juz nie mam sily. Dawalismy Malej w nocy mm Bebilon Comfort, bo takie lek polecila i byl ryk w nocy godzine po jedzeniu. Bol brzuszka az dawalam czopka. Czym ja mam karmic skoro wszystko zle. Kwasu foliowego wypic nie chciala. Po moim mleku ulewa. Poza tym jak mowilam, jak bedzie pila moje mleko to musi dostawac cos na anemie bo ja sama mam duza. Rece opadaja...

Do góry