reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka, mnie też i lekarz i położna mówili,że 90 % zapaleń ucha środkowego u niemowlaków jest przez ulewanie. Trąbka słuchowa u dziecka jest krótsza, szersza, położona bardziej poziomo co umożliwia zarzucanie treści nosowo-gardłowej przez trąbkę słuchową.
Podziwiamstanowczość u fryzjerki. Mnie kompletnie tego brakuje, ale ja bym zawsze musiała scenę urządzić u fryzjera, bo zawsze jak wyjdę z salonu, to wyglądam jak wypłosz.:tak:

Nie pisałam nic od prawie tygodnia, bo w piątek w końcu przyjechał do nas F. i było cudownie. Wyprzytulałam się... można powiedzieć wisiałam na nim, biednym bez przerwy, tak się stęskniłam. Już mnie męczy to życie na odległość :-(ALe plusem jest to, że motyle w brzuchu wracają za każdym razem jak przylatuje. Weekend udał nam się rewelacyjne, z piknikiem i grillem. Mały wspaniale się zachowywał, poza jednym spacerem, na którym dał nam popalić. F. przyjechał tym razem służbowym wielkim autem, zabraliśmy malegow pierwsza podróż w foteliku. Uwielbie jazdę, grzeczniutki jest ..... do świateł. Co światła -> ryk :szok:

zarezerwowaliśmy też salę na październik na nasze weselicho, teraz się do księdza zbieram czy nam odpuści nauki przedmałżeńskie, lub czy takowe można po angielsku gdzieś zaliczyc? :eek:

Dzisiaj się załamałam jak zważyłam Mateo :zawstydzona/y: przybrał 130g na tydzień i przestaję wierzyć, że mu moje mleko wystarcza. Niby nie krzyczy z głodu, ale wisi przy piersi cały dzień, problem z nim wyjść na spacer i w ogóle nie śpi w dzień. Karmienie piersią, to chyba będzie moja pierwsza, większa macierzyńska porażka :zawstydzona/y:

reklama
Aenye dobrze widzę?? Wszystkiego najlepszego dla Maksia:-)
Rafek jest tylko o tydzień starszy :-)

dziekuje!!! i najlepszego dla Rafalka :-) ale jaja, mamy dzieci w rownym wieku, hehe :-)
a fryzura SUPER :-) lubie takie odwazne. chociaz sama na taka krotka bym sie nie pokusila.

ja chyba też dziś idę
planowalam grzywkę- prostą do brwi, ale na lato to chyba nie za dobry pomysł, więc się waham ;-)

grzywka jest super, ale na lato - nie polecam, biale czolo bedzie zawsze bardzo widoczne, jak tylko upniesz wlosy wyzej, a poza tym - ta spocona grzywa, brr. mialam pare lat, to wiem ;-)

justi super fryzurka, troche odwazna, ale co tam? Jak masz ochote to sie nie wachaj :-) Ja bym sie na taka nie odwazyla, bo mi najzwyczajniej w swiecie krotkie nie pasuja... :-)
mitaginka moja tez potrafi zasnac na siedzaco przy cycku. Ostatnio w ogole troche pociumka i zasypia, juz sama nie wiem, czy sie w ogole najada, bo tak krotko to trwa?! :-( No i strasznie mnie wkurza, jak jedzac zrobi kupe i zasypia i juz nie wiem, czy Ja wybudzac i zmieniac, czy co?! Z jednej strony Ona tak malo spi, ze az zal odbierac Jej tego snu, bo wybudzona wyje i potem kiepsko z zasnieciem, ale z drugiej strony ma spac w kupie?! Wkurza mnie to...

moj nieraz tez spi w kupie. tzn nie specjalnie :-D ale wlasnie nieraz dopiero po kupie zasnie. i jak to jest w dzien to olewam, nie mamy odparzen, no chyba, ze akurat cos tam sie zaczerwieni, to wtedy przebieram. no i w nocy, jak sie zdarzy, to tez, bo wiem, ze bedzie dlugo spal. ale w dzien to nie. i nic sie zlego nie dzieje, chociaz tez nie wydaje mi sie to fajne.

koot,
ogromnie ci wspolczuje, naprawde :-( malutki na pewno jest w szoku, ze mamusi nie ma obok.. ale mam nadzieje, ze duzo p/bolowych dostaje i nie bedzie go bolalo, a co za tym idzie, bedzie spal caly dzien i cala noc. a jutro bedziecie juz razem. ale nie chce nawet sobie wyobrazac, przez co przechodzisz, serducho mnie boli na sama mysl o tej rozlace :-( ale dla zdrowka wszystko.

ja sie dowiedzialam, ze moja przyjaciolka jest w ciazy :) super, to prawie pierwsi nasi dzieciaci znajomi beda! mowilam, ze towarzystwo w tym temacie troche nieruchawe :-D no wreszcie cos sie ruszylo!!! strasznie sie ciesze, bo juz sie pare miesiecy starali :-) jacie, to cos wspanialego.

a moj maz ma jutro obrone :-) hehe, studia skonczyl jjuz rok temu i troche mu zeszlo, co? ale grunt, ze jutro bedzie mial wszystko za soba :-) az mu kupie bluzke 'MGR INZ." :-D

Ooo matko co za iecor, Liwia nie cosik zasnac nie mogla ale wkoncu zasnela, mam nadzieje ze na noc juz bo mnie plecy bolą.
Koot mam nadzieje ze zobaczyas maluszka juz dzis.
cucumber najwazniejse ze juz w domu jestescie.

zarezerwowaliśmy też salę na październik na nasze weselicho, teraz się do księdza zbieram czy nam odpuści nauki przedmałżeńskie, lub czy takowe można po angielsku gdzieś zaliczyc? :eek:
w polskiej parafi owszem - my tak robilismy. trwaja zregoly 1 dzien. Idz i zapytaj czy jeszcze beda, bo z regoly to wiosną i jesienia je robią. :-)

Koot i Cucumber moje cieple mysli sa z wami i naszymi wspolnymi maluszkami jak juz zwyklo sie myslec i mowic na forum.

Aenye to niesamowite ze Twoja sister tez urodzila sie wtedy co ja bo jeszcze nigdy oprocz dzisiejszego dnia nie znalam nikogo z tej daty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A gdzie jezdze to Ci napisze ale nie tutaj bo mnie malz jeszcze wyczai lub ktos inny.Padam na twarz rano 1wszy raz wzielam naszego SUVa do miasta w ktorym obecnie mieszkamy,jakos dojechalam , wpakowalam malej husiawke Snaga Bunny FP tak ze jestesmy obie przeszczesliwe Kolyski juz nie zakombinowalam jakby jeszcze dopchac ale nazwozilam jej tysiac innych klamotow.Tu tez trwa remon ,akurat w jednym czasie (sic!).W mieszkaniu poprzestawialam meble ( czekam na odpowiedz kregoslupa) pochowalam co sie da i ile sil starczylo a reszte niech sie faceci jutro mecza.Wyrabana wracam do Niunki a tu mama przekazuje mi skrzata z atakiem kolki i tak do 24 dzis( great).
A jutro ta sama trasa bo dentysta i pilnowanie remontu.Mam nadzieje ze tym razem wyjdzie a nie jak w listopadzie kiedy trzeba bylo wujka wywalac ...Odlatuje w kraine szczesliwosci ,choc tak nakrecona jestem ze nie wiem czy usne a o 5 pobudka.Tesknie za wami lasencje,to forum uzaleznia jak nic:) buzki kochane.
Herbatita to o czym zesmy mowily jest sliczne:)
papa

Dziewczyny, help
CZYM ZMYĆ CIEMNĄ FARBĘ DO WŁOSÓW Z TWARZY I SZYI?
Jutro chrzciny Tysi, a ja jestem normalnie brudna na czole, uszach i szyi. Próbowałam mleczka do demakijażu, soku z cytryny, mleka, zmywacza do paznokci i...nic. A naprawdę brzydko to wygląda! Macie jakieś pomysły????

Dziewczyny, help
Jutro chrzciny Tysi, a ja jestem normalnie brudna na czole, uszach i szyi. Próbowałam mleczka do demakijażu, soku z cytryny, mleka, zmywacza do paznokci i...nic. A naprawdę brzydko to wygląda! Macie jakieś pomysły????

Spróbuj kremem nivea tym najzwyklejszym, kiedyś mi pomagało jak sama farbowałam, bo teraz to fryzjerka mi ładnie czyści więc nie wiem..

mitaginka, mnie też i lekarz i położna mówili,że 90 % zapaleń ucha środkowego u niemowlaków jest przez ulewanie. Trąbka słuchowa u dziecka jest krótsza, szersza, położona bardziej poziomo co umożliwia zarzucanie treści nosowo-gardłowej przez trąbkę słuchową.
Podziwiamstanowczość u fryzjerki. Mnie kompletnie tego brakuje, ale ja bym zawsze musiała scenę urządzić u fryzjera, bo zawsze jak wyjdę z salonu, to wyglądam jak wypłosz.:tak:

Nie pisałam nic od prawie tygodnia, bo w piątek w końcu przyjechał do nas F. i było cudownie. Wyprzytulałam się... można powiedzieć wisiałam na nim, biednym bez przerwy, tak się stęskniłam. Już mnie męczy to życie na odległość :-(ALe plusem jest to, że motyle w brzuchu wracają za każdym razem jak przylatuje. Weekend udał nam się rewelacyjne, z piknikiem i grillem. Mały wspaniale się zachowywał, poza jednym spacerem, na którym dał nam popalić. F. przyjechał tym razem służbowym wielkim autem, zabraliśmy malegow pierwsza podróż w foteliku. Uwielbie jazdę, grzeczniutki jest ..... do świateł. Co światła -> ryk :szok:

Dzisiaj się załamałam jak zważyłam Mateo :zawstydzona/y: przybrał 130g na tydzień i przestaję wierzyć, że mu moje mleko wystarcza. Niby nie krzyczy z głodu, ale wisi przy piersi cały dzień, problem z nim wyjść na spacer i w ogóle nie śpi w dzień. Karmienie piersią, to chyba będzie moja pierwsza, większa macierzyńska porażka :zawstydzona/y:
I gdzie wynajęliście sale?

Mitaginka nie może być aż tak źle...chyba...dawaj zdjęcie ocenimy

Justyna odważna fryzurka ale super wyglądasz

Petinka Ja wczoraj swojego potworka ważyłam i waży 5300 tak mniej więcej bo w ubraniu i pieluszce. Czyli przybrał przez te dwa miesiące mniej więcej tyle co twoja Martusia :)

No i już zapomniałam co miałam jeszcze napisać.... eh muszę coś zacząć chyba brać na głowę bo nie długo jej gdzieś zapomnę :p

Spadam do roboty. Chałupkę ogarnąć, później na fitness z młodym, zobaczymy co nam z tego wyjdzie i po południu do Ikei po szafę.. M się nie sprzeciwia chyba dlatego że nie krzyczę na niego że ciągle go w domu nie ma a ja sama z dziećmi i pozwoliłam mu kupić rower ( dość drogi...)

cucumber super że już w domciu i malutka zdrowa. Oby nigdy się to nie powtórzyło....

reklama
Dziewczyny, help

No wlasnie Beata mnie wyprzedzila, popiól z papierosow.

Witam sie przy kawce.

Do góry