reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

I ja się witam po Świętnie :)

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamuś.

U nas święta minęły bardzo intensywnie i miło :) Przemo nie schodzi mi z rąk i niestety kolki dalej królują:(

Baby super że chrzciny się udały

z kolkowiczami łączę się w bólu :( a chorowitką życzę dużo zdrówka. Leczę do mojego królewicza bo aż 5 minut poleżał poza moimi rękoma co bardzo nadszarpnęło jego nerwy i teraz wyje wniebogłosy...

reklama
witam witam kochane kwietniówki

ja nie wiem jak Wy znajdujecie czas na kompa?! mała moja grzeczna i ładnie śpi ale jakoś czasu cieżko mi znaleść trochę wolnego :) w domu ciągle coś do zrobienia..
M właśnie kosi trawę :) mała drzemie, a ja mam lenia :) Poczytałam Was troszkę ale żeby jeszcze spamiętać co której!? NO WAY :p

Pytanie mam :) pępuszek ile czasu waszym pociechom się trzymał? Kurcze, mojej wczoraj krewka poszła i nie wiem czy nie zaczepiła o pieluche przypadkiem.. nie dużo ale chyba naderwała.. 2tyg ma na odpadnięcie?? jak to u Was wydlądało kochane??

z pepkiem ok, z katarem to mam frida odessac wiec wszystko w sumie ok.
wit d3 od14-21 dnia zycia. w przyszlym tyg mam podejsc po recepte, a za 2 tyg znowu polozna ma byc hm... podobno przez 3 tyg musi albo lekarz albo polozna widziec dziecko-pierwszy raz to slysze.

oooo a Klaudia wit d i k ma miała brać od 8 doby życia.. i wit d M kupił bez recepty.. co miasto to obyczaj??

u nas tez od 8 doby i kupuje sie bez recepty ale na weekend odstawiłam bo odkąd mały dostaje wit d3 to jest strasznie niespokojny no i miałam racje, ze to przez to tylko nie wiem, czy to sama wit d3 tak dzieła czy połączenie K i D w jednej dawce... musze to jeszcze sprawdzić hmmm

pępek nam odpadł w 8 dobie, ale jesli nic się nie dzieje, tzn. nie babrze sie to nawet do miesiąca moze sie trzymac i nie jest to powód do niepokoju, tak jest czasem jesli pepowina była gruba

margola ja też jak wychodzilam ze szpitala w zaleceniach dostalam wit.D od 8doby zycia... nawet dostalam za free vita D, Vita K, i vidad+k...
pępek odpadł dokładnie po 2 tygodniach...matko ja prawie mdlałam jak miałam z tym robić...i tak cud ze mis ie udalo bo b.sie balam i bylam chyba za delikatna. dopiero jak zaczelam go traktowac porządnie patyczkiem do uszu to odpadł po paru dniach...
niunia śpi, mlody szaleje w ogrodzie a ja musze isc cos zrobic bo robilam zakupy w necie przez godzine!!
akkm ja też mam malo pokarmu i boje sie co to bedzie...dwoch wykarmilam (4 mce tylko na moim mleku bo potem im juz brakowalo) i teraz tez chociaz te 4 mce bym chciala karmic.... no ale co zrobic, czasem nie ma wyjscia. nie stresuj sie :)
mitaginka wracaj szybciutko do sił aby cieszyc sie pelnią macierzyństwa. Ty naprawdę masz przejścia, buziaczek wielki dla Ciebie:*

nie bójcie sie dziewczyny dawac kropelek na kolki. to nie jakas straszna chemia bo to przeciez dla noworodków jest. po co dziecię ma się męczyć!

dzięki baby. ja robie tak, że rano daje wit D a po południu K. witaminy Bobik my mamy, takie w kapsułkach już z tłuszczem żeby dziecko lepiej przyswajało. Kiedyś pamietam na języczek kropelkę się dawało.

a jak miałyscie na wypisie jeśli chodzi o pierwsza wizytę w poradni D? mi napisali : do 5 dni. dziś rano dzwoniłam żeby zapytać co i jak a babeczka mówi że każdemu tak piszą i pierwszą wizytę wyznaczyła na 16 maja. z tym że pielegniarka środowiskowa ma nas odwiedzić wcześniej, pewnie w tym tyg, zastanawiam się tylko czy cholera zadzwoni najpierw czy nalot od razu zrobi?

Witajcie kobiety po świetach

Ja melduje ze zyje ale czacu zbraklo, ostatnio tylko zakupy i goscie. Liwia chyba ma kolki bo caly dzien jak anioolek a wieczorem niespokona. Musze zaczac podawac herbatke koperkowa bo do tej pory tylko woda.
Niewiele juz was tu w dwupakach zostalo, spieszcie sie kobietki bo kwiecien sie konczy:)
Milego dnia

a jak miałyscie na wypisie jeśli chodzi o pierwsza wizytę w poradni D? mi napisali : do 5 dni. dziś rano dzwoniłam żeby zapytać co i jak a babeczka mówi że każdemu tak piszą i pierwszą wizytę wyznaczyła na 16 maja. z tym że pielegniarka środowiskowa ma nas odwiedzić wcześniej, pewnie w tym tyg, zastanawiam się tylko czy cholera zadzwoni najpierw czy nalot od razu zrobi?

Ja też tak miałam wpisane a położna mówiła, że nie ma potrzeby i żeby podejść po 3-4 tyg więc się wybiorę w tym lub przyszłym tyg.

co do witamin, to muszę chyba zrobić talk samo jak ty może to pomoże :)

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie położna była 2c dni po ppwrocie ze szpitala i przyszła do nas w sumie 3 razy, a jakby coś to mam do niej nr kom i mam dzwonić gdybym coś potrzebowała :)

Do góry