reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Wspaniałe wieści o Marmie.

Pozwolę sobie wysnuć teorię spiskową - ale czy tylko mnie się wydaje, że jak pójdą wody to te porody naszych mamuś są zadziwiająco szybkie/sprawne? Morgaine Ty chyba tez tak miałaś - wody chlup i szybkie porody?Jesli tak to ja chcę żeby mi wody poszły.

reklama
Mam pytanie do mam. Jak karmicie lub kiedys karmilyscie Wasze dzieci to karmilyscie regularnie? Tzn jesli dziecko sie po 3 godz nie obudzi ze chce jesc to je wybudzalyscie?

asiunia ja jak nie byłam pewna co do wód, szperałam w necie, i czytałam,że w aptekach jakis test można kupić, odczyn się jakiś robi jak się dotkniesz w miejscach intymnych czy coś takiego, mi np nawet taki test zrobili na porodówce jak nie byli pewni, bo jak dojechałam to przez jakiś czas już nie ciekły
mitaginko mi lekraz mówił,ze w razie czego, jeśli coś się zacznie przed wynikiem, to żeby dać mu znać to on w systemie gdzieś jest w stanie szybciej podejrzeć i ewentualnie dać zaświadczenie na porodówkę, on to wysyłał gdzieś, więc może taki system działa u was też, ja wiem,ze łatwo mówić ale mnie w szpitalu przekonali,żeby się nie martwić, dziecko ma robione badania po porodzie, jeśli jakaś infekcja nastąpi przez to, dostanie antybiotyk po czasie, ryzyko jakieś zawsze jest, ale ewentualnie zostaniecie dzień czy dwa dłużej,ale spróbuj z lekarzem pogadać

gratulacje dla marmy

Marma dzielna kobitka jest, też tak chcę. I już swoje Słoniczątko (hehe) tuli ;-) Ja się jeszcze swojego Słonika jakoś boję, ale liczę na to, że jak go zobaczę to mi to minie :-)

acronka, ja tez chce wody ;-) tak mi sie zamarzylo ostatnio, to by bylo cos innego niz w dwoch poprzednich razach. i moze wlasnie fajniej, i szybciej..

jenysku, tez sie martwie o joll. a krakowianka nic nie wie? mozeby jej zapytac?

zaraz wrzuce foto Przemka :-)

mojej siostry szwagierka ma msc coreczke i co tydz mam dostawy ubranek i innych "niezbednych rzeczy"
i tym sposobem mam 4 rozki!!!!
a w szafie juz msc nie mam, ale wiecie co juz nawet prac mi sie nie chce :-(
W koncu to prawie rodzina i napewno wyprane w proszku dzieciecym, to chyba nie musze

Ale super ze Marma już po, a w zasadzie przed...bo najlepsze przed nią

Acronka- ja sie jednak trzymam teorii, że TO drugie dziecko urodzone tak raczej w niedużym odstępie czasu - tak dają czadu dziewczyny. Petince chyba wody nie odeszły, a np. mojej znajomej odeszły i zero akcji jakiejkolwiek, normalnie oxy dostała i po 8h urodziła, tak to jakos szło jak po grudzie...

a ja jakiegoś zamulenia łapie, podczytuje was, ale nie mam energii by pisać, tak juz sobie dzis nawet tłumaczyłam że przecież każda z nas raczej w tym kwietniu urodzi, dlA niektórych to kwestia dnia dla innych paru dni a dla jeszcze innych pewnie parenastu ale to juz tak niedługo. Już sobie nic nie wkręcam - tak naprawde nie bardzo mam co nawet;-)....może to ciagłe siedzenie samemu mi sie na mózg rzuca . Mąż pewnie znów ok 20 wróci albo i lepiej...pod tym względem Nadzia dotrzymała by mi towarzystwa:-)

jakoś mi tak buuuuuuuuuuuuu...............................................

antonina - może i w tym 2 porodzie coś jest. Jakby nie było jeden mam już za sobą, wiec teoretycznie powinno byc łatwiej, ale wyjdzie jak wyjdzie......
Nie ja się nie nakręcam. Czekam spokojnie aż coś się zacznie dziać. Wody byłyby najlepszym sygnałem do jazdy do szpitala, bo te skurcze są tak mylące.
Nie martw się prędzej czy póxniej i na nas przyjdzie pora.

Acronka -ale powiem Ci że z każdą kolejną 'rozpakowaną" jakaś taka mnie tęsknota bierze i smuteczek że sama na końcu zostanę:-(...Mitaginka na pewno sie wcześniej wywinie;-), a za mną już nie za wiele aktywnych tu na forum dziewczątek, chyba już sie nie wypowaidam, bo wprowadzam jakiś smętny nastrój

reklama
antonina- ja dlugo jeszcze tu bede. Ostatnio urodzilam za szybko to teraz bede duzo pozniej :(
ale jutro nie bedzie nic w tv to moge jutro spedzic dziec na porodowce

Do góry