reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam sie i ja

po pierwsze gratki dla cocosovej, aleee fajnie że sie udało bez cc i Juli naturalnie sie wydostał, kolejna mamusia wśród nas

a mi dziś rano to dopiero odszedł prawdziwy, książkowy CZOPOL, o blee, to co to było to wcześniej.....nieważne, także melduje sie że czopu u mnie brak

czekam na resztę znaków ale na razie byle jako w tym temacie u mnie zresztą czekam grzecznie w kolejce: Akkm, Dranissimo, potem chyba Petinka, no juz nie pamietam....dziewczyny! nie blokować ciagu porodowego;-) tylko rodzić, :-)

Aenye - no ładnemu we wszystkim ładnie, paź, bob czy emo style i tak Ci ładnie:-)
Mitaginka - twoje samopoczucie to wg mnie normalny normal, ja nawet po paru dniach po operacji jak ci każą wstać to masz samoloty, mdłosci i zero siły, a co dopiero jak Ty tyle w sumie leżałaś, forma spadła Kochana, a teraz malutkimi kroczkaMI, codziennie bedzie wracać...musisz powoli sie rozkręcać aż uznasz sama że jest OK.

Hatorska - no obowiązkowo, ja wręcz uważam że twoja Bianka powinna mieć gratis przedszkole, a nie tylko miejscówke zaklepaną (to oczywiste), fajnie już że możesz sie nia cieszyć na zywo

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka. U nas ok. Wojujemy z kolkami u Tosi i jej nocną bezsennością.

Pogoda piękna więc zaraz po wizycie połoznej śmigamy z naszymi pocieszkami na długi spacer do parku.

Pozdrawiamy serdecznie.

antonina tylko nie wie, kiedy sie rozkrece :tak: bo póki co w dalszym ciagu leze ;-)nie mam siły na nic, a planowałam, ze teraz to codziennie bede robiła sobie make up itd. A tu dzien jak co dzień :-D:zawstydzona/y::-(

no to się doczekała cocosova:-)super!
moję dziecie jak zwykle nastał dzień i słodko śpi...mamuśki doświadczone..jak przestawić jej dzień z nocą?;-)przeczekać?
To co u mnie zadziałało. Rytuały. Zawsze to samo o tej samej porze, W dzień spanie przy radu, telewizorze z odsłoniętymi roletami i normalne odgłosy dnia. W nocy zasłonięte rolety, zero mówienia do dziecka jak najdelikatniejsze przewijanie przy przysłoniętej lampce.

ok, doczytałam
sms od cocosovej przyszedł do mnie o 1:00 w nocy, ale jestem dzisiaj jak dętka :szok:
brzuch stawia się co kilka minut, bolą mnie pachwiny, wiązadła (?), a TAM to czuję, jakby mi coś puchło albo się rozchodziło :confused:
sny miałam beznadziejne
jednym słowem- noc męcząca...
morgaine sama sobie ustaliłam sposób odstawiania fenka, mój gin kazał mi odstawić na raz, ale ja (po doświadczeniach baby i marmy) wolę bardziej stopniowo...
myślałam, że jak już wreszcie nadejdzie 7.04 to będę mogła coś zrobić, a czuję, że do niczego się nie nadaję...
już kilka dobrych tygodni tak źle się nie czułam :shocked2:
wolałabym wytrzymać do środy, bo po pierwsze te wyniki GBS, a po drugie mój gin w ten weekend jest na urlopie :dry:

Ja też miałam takie jazdy po odstawieniu fenka za pierwszym razem. Potrwało 3-4 dni a potem się skończyło. Tym razem to samo odstawiłam zwiększone skurcze, bóle itp. a później cisza. Organizm musi się przyzwyczaić. Poza tym ty do tej pory leżałaś plackiem ja taka twarda nigdy nie byłam :p

Byłam na mieście. Ptysia nie było :( Za to kupiłam sobie napoleonkę, faworki i truskawki , no i oczywiście kole a co !Młody tak mi daje do wiwatu przy chodzeniu że normalnie wyć mi się chce. Normalnie ból rozrywający. Ledwo doszłam do domu. Jak siedzę jest lepiej ale i tak ciągnie jak diabli.

Cocosowa gratki :)

Lecę dziewczyny do tej Ikei, trzymajcie kciuki (nie za zniżki dla kwietniówek tylko żebym wróciła z szafkami:-D)

No co ty kobieto będę trzymała kciuki ale za te zniżki :p

Antonina, może faktycznie już bliziutko, u mnie czop odszedł 2 dni przed...ten prawdziwy :)

ale czad Depeche Mode na MTV tak dawno ich nie słyszałam....ja chcę na koncert :)

Mitaginka - nie forsuj się za mocno......mi spadła forma do zera, może poćwicz sobie trochę żeby pomału wzmacniać mięśnie
Aenye - Boziu jak Ty młodzitko wyglądasz na tej focie.............

reklama
hatorska ale co to za forsowanie sie: wyciagniecie deski do prasowania, wyprasowanie bluzki, zrobienie make-upu, dojazd do fryzjera (na miejscu pasazera oczywiscie;), 2h u fryzjera, powrót do domu :dry:

pisałam do aknovi czy ma jakies nowiny, ale milczy, wiec moze jest w TRAKCIE :blink:

Do góry