reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Eywa pewnie ze da sie dziecie przestawic. Od pierwszych dni powinnismy mu starac sie pokazac roznice miedzy dniem a noca, wtedy latwiej mu/jej bedzie sie przestawic. Wiadomo wszystko powoli ale mysle zebys "rutyne" juz z powodzeniem zaczela. U mnie po stosowaniu wszystkich zasad, mldy w wieku 2mc juz przesypial cale noce. 3mam kciuki.
ja mam póki co wrażenie,że lepiej śpi w hałasie i wśród ludzi niż jak jest cisza, a masz jakieś rady na pokazanie tych różnic?;-)

ps. chyba niedługo trzeba będzie nowy wątek na te tematy założyć:-)

Oczywiscie gratulacyje dla kolejnej szczesliwej Mamuski!! cocosova powodzenia! :-)

Morgaine pisze:
;6932128] akkm, dranissimo coś czuję że dopóki wy się nie rozpakujecie to reszta dzidzioli będzie czekać więc DO DZIEŁA!!!

Morgaine, nawet nie wiesz, jak bardzo bym juz chciala!! :-)
Troche sie podniecam juz, bo w nocy mnie lekko brzusio pobolewal, niby jakies maluskie skurczebyki byly, no i zaczynam myslec, ze cos sie zaczyna dziac u mnie - W KONCU!! ;-) No i tak licze, ze moze przez weekend sie rozbuja i bedzie dzidzia juz!!! Ach... rozmarzylam sie :-) :-) :-) :-) :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
morgaine, chyba to co zwykle, stale pory kapieli na noc, rano ubieranie itp, po prostu rytualy. w nocy karmienie i przebieranie po ciemku / przy lampce, zeby dzidzik czul, ze noc jest, a w dzien wynosimy sie z dzieciem do salonu ;-) nie wiem, tak mi sie wydaje.

paz to taki bob z grzywka. :-) na mnie tak mniej wiecej:

Załączniki

• fryz3.jpg
    fryz3.jpg
    60,7 KB · Wyświetleń: 31
eywa najlepiej uczyć dziecko spać w hałasie. potem imprezka albo cóś i masz problem z głowy, a w dzień młoty pneuma też jej nie będą budzić:-)
jakby się nowy dzidziuś za jakiś czas pojawił, też mniej stresu cię będzie jego płacz kosztował....
mój młody jak zaśnie to nic go nie ruszy, nawet płaczący nad jego głową brat i od urodzenia spał tylko przy radiu, bo jak cicho to po 15 minutach się budził!!

po drugie serdecznie zapraszam na wątek: sen naszych dzieciaczków :)
https://www.babyboom.pl/forum/kwiecien-2011-f367/sen-naszych-dzieciaczkow-50298/#post6932365
edit: aenye ja zawsze szczera więc bardziej podbasz mi się w tych pocieniowanych co wczoraj wkleiłaś. duuuużo bardziej.
z grzywą i tak jak tu na fotce to zbyt poważnie!!!
ja lubię pazia/boba bez grzywki (bo mi lepiej bez) krótsze na karku dłuższe przy brodzie, nawet może być aasymetria czyli z jednego boku dłuższe niż z drugiego...

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek, co za pogoda....
Dwupaczki trzymam za Was kciuki.
Lilou współczuję Ci, że jesteś teraz sama.....ech...wyślij fachowców ja wczoraj byłam po młodego w przedszkolu z Gwiazdeczką, przyszły wszystkie panie, nawet Dyrektor, no i oczywiście zaklepałam jej miejsce w przedszkolu ze względu na to że tam mi wody odeszły ;) nie zapomnę o tym napomknąć we wniosku jak przyjdzie czas :)
Cocosowa gratulacje :)
W ciąży były hardcorowe sny, ale teraz to jazda bo dzidzia się zmaterializowała...............już mi się śniło, że mi ją porwali, że była chora, to kilkakrotnie.....brrrrrrrrrrrrr
Teraz leży mi na brzuszku bo coś niespokojnie śpi (wiem, że nie powinnam jej brać jak śpi ;)ale jak tu się oprzeć :) a laptopik na kolanach......wesoło

reklama
Do góry