reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

wróciłam z zakupów tym razem spożywczych..taka aktywna jak w ostatnich dniach dawno nie byłam. I PROWADZIŁAM AUTKO PO MIEŚCIE:-) a nie tam bocznymi drogami. Biedny P ale miał stresa :/ a ja luz blues :-) super sprawa ;-)
Od rana Panowie z Ikei będą skręcać mebelki, i liczę że już jutro wieczorkiem będę pisać z nowego mieszkanka:-)

morgaine ale mi ochotę na takie spa zrobiłaś :happy2:ale już chyba sił brak :/

dziewczyny szpitalne trzymajcie się!!! mam nadzieje że rano będą same pozytywne wieści :-)

reklama
osz jak mnie glowa boli od rana...nowy objaw porodowy :-D chyba zaraz wezme jakis paracetamol chociaz zwykle na bol glowy biore cos w ostatecznosci...
lilou prowadz prowadz zebys nie zapomniala jak sie jezdzi ;-)
asiunia Ty cos chyba kiedys pisalas o tym oznaczeniu jak bardzo dziecko siedzi w kanala rodnym jak to bylo? czy jak 1/5 to blisko czy 5/5 ?

asiunia Ty cos chyba kiedys pisalas o tym oznaczeniu jak bardzo dziecko siedzi w kanala rodnym jak to bylo? czy jak 1/5 to blisko czy 5/5 ?
5/5 to jest ze czuje cale 5czesci glowki, a 1/5 to ze czuje tylka jedna bo reszta w kanale - takie oznaczenia nigdy u poloznej nie doczekasz bo to oznacza porod i ze dziecko wychodzi :-D max co mozesz miec u poloznej to 2/5 i po tym powinnas rodzic lada moment. Ja dzis mialam 3/5 plus rozwarcie (na ile to mi nie powiedzieli) no i ze u kazdego idzie innym tepem ale przy 2 i kolejnej ciazy z glowka na 3/5 tygodnia nie pochodze... Oby sie mylili :-) a Ty na ile masz?

Jezuśkuuuuuuu ogladalam ten film o rodzinach co im drugie polowy w smolensku umarli... Pobeczalam sie jak dziecko... Ide do lozka przytulic sie do mojego P bo nawet nie zdajemy sobie sprawy czasami jakie to szczescie ze mamy ich obok... Jacy sa tacy sa, ale sa obok... ehhh...

ja tez mam 3/5 i wlasnie przejrzalam moj magiczny segregator ciazy i juz na poprzedniej wizycie tak mialam wpisane tylko nei zwrocilam uwagi..fajnie ze zbadali czy masz rozwarcie u mnie nie badala...czytalam ze przy drugim dziecku to moze byc wczesniej wogole nie wstawione i wstawi sie dopiero przy porodzie a przy pierwszym wczesniej sie zwykle wstawia...

reklama
ja tez mam 3/5 i wlasnie przejrzalam moj magiczny segregator ciazy i juz na poprzedniej wizycie tak mialam wpisane tylko nei zwrocilam uwagi..fajnie ze zbadali czy masz rozwarcie u mnie nie badala...czytalam ze przy drugim dziecku to moze byc wczesniej wogole nie wstawione i wstawi sie dopiero przy porodzie a przy pierwszym wczesniej sie zwykle wstawia...
mi rozwarcie zbadali tylko dlatego ze bylam w szpitalu na wizycie a nie w przechodni. I lekarz mnie badal zamiast poloznej i to ze sprawdzil rozwarcie to tez przypadkiem bo szukal czegos innego :-D haha ale to zabrzmialo :-)
no i mi powiedzieli ze z takim naciskiem co czuje to roznie bywa i tyle. A z toba nie omawiali co to znaczy i jak daeko jest?
Ich trzeba za jezyk ciagnac bo sami nic nie mowia, jakby nas to nie interesowalo... moze angielki maja to w nosie ale ja chce wiedziec o kazdej minimalnej zmianie :-D
juz drugi raz mam wrazenie ze niezmiernie sie ciesza iz tak ciezka pacjentka jak ja wreszcie im zniknie wraz z urodzeniem bobka :-D

od jutra zmniejszam dawkę na 3x1
od soboty 3x 0,5
od niedzieli nie biorę
już się boję...
ejjj bedzie dobrze :-) pozatym mozesz przeciez juz rodzic wiec luuuz :-) gorzej tylko jak masz sie jeszcze tygodniami ze skurczami meczyc, bo to pewnie nie fajnie. Ja trzymam kciuki i cos mi sie wydaje ze nie bedzie tak zle :-D jestes dzielna i medal dla Ciebie, za to ile znioslas juz do tej pory :-)

Do góry