reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

wróciłam z zakupów tym razem spożywczych..taka aktywna jak w ostatnich dniach dawno nie byłam. I PROWADZIŁAM AUTKO PO MIEŚCIE:-) a nie tam bocznymi drogami. Biedny P ale miał stresa :/ a ja luz blues :-) super sprawa ;-)
Od rana Panowie z Ikei będą skręcać mebelki, i liczę że już jutro wieczorkiem będę pisać z nowego mieszkanka:-)

morgaine ale mi ochotę na takie spa zrobiłaś :happy2:ale już chyba sił brak :/

dziewczyny szpitalne trzymajcie się!!! mam nadzieje że rano będą same pozytywne wieści :-)

reklama
osz jak mnie glowa boli od rana...nowy objaw porodowy :-D chyba zaraz wezme jakis paracetamol chociaz zwykle na bol glowy biore cos w ostatecznosci...
lilou prowadz prowadz zebys nie zapomniala jak sie jezdzi ;-)
asiunia Ty cos chyba kiedys pisalas o tym oznaczeniu jak bardzo dziecko siedzi w kanala rodnym jak to bylo? czy jak 1/5 to blisko czy 5/5 ?

asiunia Ty cos chyba kiedys pisalas o tym oznaczeniu jak bardzo dziecko siedzi w kanala rodnym jak to bylo? czy jak 1/5 to blisko czy 5/5 ?
5/5 to jest ze czuje cale 5czesci glowki, a 1/5 to ze czuje tylka jedna bo reszta w kanale - takie oznaczenia nigdy u poloznej nie doczekasz bo to oznacza porod i ze dziecko wychodzi :-D max co mozesz miec u poloznej to 2/5 i po tym powinnas rodzic lada moment. Ja dzis mialam 3/5 plus rozwarcie (na ile to mi nie powiedzieli) no i ze u kazdego idzie innym tepem ale przy 2 i kolejnej ciazy z glowka na 3/5 tygodnia nie pochodze... Oby sie mylili :-) a Ty na ile masz?

Jezuśkuuuuuuu ogladalam ten film o rodzinach co im drugie polowy w smolensku umarli... Pobeczalam sie jak dziecko... Ide do lozka przytulic sie do mojego P bo nawet nie zdajemy sobie sprawy czasami jakie to szczescie ze mamy ich obok... Jacy sa tacy sa, ale sa obok... ehhh...

ja tez mam 3/5 i wlasnie przejrzalam moj magiczny segregator ciazy i juz na poprzedniej wizycie tak mialam wpisane tylko nei zwrocilam uwagi..fajnie ze zbadali czy masz rozwarcie u mnie nie badala...czytalam ze przy drugim dziecku to moze byc wczesniej wogole nie wstawione i wstawi sie dopiero przy porodzie a przy pierwszym wczesniej sie zwykle wstawia...

reklama
ja tez mam 3/5 i wlasnie przejrzalam moj magiczny segregator ciazy i juz na poprzedniej wizycie tak mialam wpisane tylko nei zwrocilam uwagi..fajnie ze zbadali czy masz rozwarcie u mnie nie badala...czytalam ze przy drugim dziecku to moze byc wczesniej wogole nie wstawione i wstawi sie dopiero przy porodzie a przy pierwszym wczesniej sie zwykle wstawia...
mi rozwarcie zbadali tylko dlatego ze bylam w szpitalu na wizycie a nie w przechodni. I lekarz mnie badal zamiast poloznej i to ze sprawdzil rozwarcie to tez przypadkiem bo szukal czegos innego :-D haha ale to zabrzmialo :-)
no i mi powiedzieli ze z takim naciskiem co czuje to roznie bywa i tyle. A z toba nie omawiali co to znaczy i jak daeko jest?
Ich trzeba za jezyk ciagnac bo sami nic nie mowia, jakby nas to nie interesowalo... moze angielki maja to w nosie ale ja chce wiedziec o kazdej minimalnej zmianie :-D
juz drugi raz mam wrazenie ze niezmiernie sie ciesza iz tak ciezka pacjentka jak ja wreszcie im zniknie wraz z urodzeniem bobka :-D

od jutra zmniejszam dawkę na 3x1
od soboty 3x 0,5
od niedzieli nie biorę
już się boję...
ejjj bedzie dobrze :-) pozatym mozesz przeciez juz rodzic wiec luuuz :-) gorzej tylko jak masz sie jeszcze tygodniami ze skurczami meczyc, bo to pewnie nie fajnie. Ja trzymam kciuki i cos mi sie wydaje ze nie bedzie tak zle :-D jestes dzielna i medal dla Ciebie, za to ile znioslas juz do tej pory :-)

Do góry