reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

kurcze, moj lekarz mi powtarzal, ze preparaty powinno sie jesc dopiero powyzej 4 miesiaca, ze do tej pory wystarczy sam folik, a dziecko nie korzysta z tylu witamin. takze ja sie waham, wezme jak juz tylko ze wzgledu na zla morfologie.

reklama
  • aenye
    Odp: Kwiecień 2011
    kurcze, moj lekarz mi powtarzal, ze preparaty powinno sie jesc dopiero powyzej 4 miesiaca, ze do tej pory wystarczy sam folik, a dziecko nie korzysta z tylu witamin. takze ja sie waham, wezme jak juz tylko ze wzgledu na zla morfologie.​

• no rozumiem cię,ale co lekarz to inna diagnoza ,co ciężarówka to inna ciąża :-Dwiec nie martw się tylko kieruj się własnym sumieniem a będzie ok

Dziewczyny nie marwcie sie plamieniami,ja w 2 ciąży wtedy gdy byl normalny termin @ to co miesiac mocno plamilam do 6 miesiaca i mam duzą silna córke...

Witaminy to u mnie jest tak ze ja od 1 maja do konca lipca bylam na diecie i schudlam 13 kg wiec mam sporo niedoborob,wlosy mi wypadają wiec bralam caly czas Folik a teraz od kilku dni dołączyłam Falvit mama....tak ze rano biore jedna tabletke a wieczorem druga bo Falvit tez ma kwasik...i tak chociaz przez tydzien czy dwa...lekarz powiedzial ze bardzo dobrze...ze widac ze wiem co robic i ze narazie wszystko dobrze...szyjka zamknieta itd...

Doszly te straszne zaparcia...śliweczki nie pomagają ...ani kefirek i morele...a mdłości tylko wieczorem tak jak przy pierwszej ciąży...Czyżby znów SYN??? Mo "Cześiek" to szcześliwy że szok,już mi po śledzie biegał...mniam...

Witajcie
Jestem szczęsliwa wczoraj zobaczyłam swoje upragnione 2 kreseczki na tescie. Później poszłam do lekarza jestem w 5 tygodniu .Życzę wszystkim które są kwietniówkami szczęśliwej i spokojnej ciąży :-)

Witam nowe Kwietnióweczki. :)

Cześć Dziewczyny, ja dziś coś spać nie mogłam. A teraz mnie zgaga męczy. ;)

a ta luteina to z jakiegos konkretnego powodu?

Luteinę dostałam od 16 do 25 dc po to, aby ułatwić zagnieżdżenie i teraz żeby wspomóc jego dalszy przebieg - słowem: żeby się Dzieciątko dobrze zakotwiczyło. Taka profilaktyka po wcześniejszym poronieniu.

Witamin żadnych nie zażywam, oprócz tego Feminatal'u Metafolin'u 800 - on ma następujący skład: foliany (kwas foliowy i L-metyfolian wapnia - 400% zds), wit. B1 (86%), wit. B2 (100%), wit. B6 (95%), wit. B12 (350%), biotyna (40%), niacyna (83%), kwas pantotenowy (100%), wit. C (183%), wit. E (130%) i jod (100%).

Oprócz tego zażywam - jak już pisałam - tran (olej z wątroby dorsza) ze składem następującym: kwasy Omega-3 (EPA i DHA) oraz Omega-6, wit. A (75%) i wit. D (100%).

...także myślę, że nic więcej nie potrzeba. ;) Chyba, że gin w czwartek zadecyduje inaczej.

ja tez nie moglam dzisiaj spac, budzilam sie co 2 godziny przez cala noc :( a teraz ma wielka ochote na bulke z powidlami sliwkowymi ;) zaraz wysle mezusia do sklepu :)

Hej dziewczynki
Wybaczcie ale was nie nadrobilam jeszcze, brak czasu, rodzinka mnie nadal nawiedza, nawet suwaczka nie mam czasu zrobic ale jeszcze chwila i powyjezdzaja. Wpadlam tylko dac znac ze bylam u lekarza i mi mam termin na 29-ego marca ale nigdzie sie stad nie wybieram bo nie i tak pewnie urodze w kwietniu;) Malego tez mialam 29-ego grudnia rodzic a styczniowek nie oposcilam i mialam racje, urodzil sie 9-ego stycznia;)
Milego dnia kobitki, pojawie sie wkrotce;)

Hej Kobietty!

Właśnie wróciliśmy z pierwszego usg, widzieliśmy nasze 4mm Szczęścia z bijącym serduszkiem :-)
Termin porodu bez zmian - 1 kwietnia. Ze względu na poronienie dostałam receptę na duphaston (2x1) a także listę badań do wykonania oraz zalecenia, w tym najważniejsze:
RELAKS, BRAK SEKSU, RACZEJ LEŻĄCY TRYB ŻYCIA DO 9TYG, czyli do następnej wizyty

USG było prowadzone na brzuszku, by -jak się wyraził pan doktor- nie naświetlać i nie niepokoić maleństwa

Jestem cała szczęśliwa i podekscytowana.

WITAM NOWE KWIETNIOWE GRATULUJĘ I POZDRAWIAM WSZYSTKIE KWIECISTE!!!

reklama
Witam nową Kwietnióweczke... Ohhh... joll...tobie to dobrze tak sie porelaksować...u mnie jest ok i pracować musze... :-(

Dziś mam ciężki dzień...chodze jakbym miała zaraz przytomność stracoć ,tak mi słabo, a jak siadałam do stołu do obiadu rodzinnego to widok mielonych spowodował że przywitałam się z panem Klozecikiem... fuujjjjj...........a ja wyszłam to syn skomentował:"nie dobrze co mamo,a czemu?" i tak rodzinka się popatrzyła że chyba sie domyslają...ale postanowilismy ze nic nie mowimy do 3-4 miesiaca...hmmm...ciężko będzie...

Do góry