reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Sądzę ze na tym etapie usg do określania terminu się średnio nadaje ,przecież dopiero widać pęcherzyk a nie dziecko więc może się jeszcze zmieni?

reklama
Sądzę ze na tym etapie usg do określania terminu się średnio nadaje ,przecież dopiero widać pęcherzyk a nie dziecko więc może się jeszcze zmieni?
moja gin jest zdania, ze termin z usg jest pewniejszy, coz....pozyjemy zobaczymy. kolejna wizyta 16 sierpnia, wiec moze wtedy cos wiecej sie wyjasni, na razie jade na duphastonie i nie powiem troche sie martwie zaistniala sytuacja :(

a_gala to masz już rzeczywiście pełnoobjawową ciążę :-D i idealnego męża.Bierzesz jakieś leki?
A właśnie dziewczyny ,suplementujecie się oprócz kwasu foliowego?Bo ja makupiłam preparatów i decyji podjąć nei mogłam bo Hb wysoka(ponad 14 ) i nie chciałam zaparć.Początkowo brałam tylko Foilik i kwasy omega 3(Prenatal DHA) a teraz jednak dobieram Maternę bo widzę,że niespecjalnie z tym apetytem iw pełni zdrową dietą do końca idzie zgodnie z planem.Miałam dużo wcześniej kupiony Prenatal Complex,z żurawiną na drogi moczowe i imbirem na mdłości ale on ma olejek z miety,który szczerze mówiąc ma opinię niebezpiecznego (natknęłam się na to w necie, w książce Cieżarówką przez 9 mcy) i zbaraniałam więc preparat leży aż mnei olśni co z nim zrobić;-).

a_gala znam mnóstwo kobiet, które plamiły we wczesnej ciąży , jedna wręcz broczyła krwią na tyle,ze pielęgniarka na oddziale zmieniając stale jej prześcieradła wspierala ją uwagami"z tej ciąży to już nic nei będzie" - i wszystkie ,łącznie z krwawiacą mają dzieciaki więc słuchaj lekarza i nie myśl o tym.Cytaj wesołe książki, ogladaj seriale komediowe i jak najmniej forum a zwłaszcza wątków pt -plamienie, poronienie itp. Mówię z własnego doswiadczenia.J a miałam pecha trafić do"wróżki" (jak ją określil mój facet) co to odstawiła mi duphaston bez badań, innych nie wykonała i kazała "nie mieć stresa" i robić wszystko więc cóż, nie wyszło -a może mogło jakby ktoś się mną porządnie zajął ...

a_gala to masz już rzeczywiście pełnoobjawową ciążę :-D i idealnego męża.Bierzesz jakieś leki?
A właśnie dziewczyny ,suplementujecie się oprócz kwasu foliowego?Bo ja makupiłam preparatów i decyji podjąć nei mogłam bo Hb wysoka(ponad 14 ) i nie chciałam zaparć.Początkowo brałam tylko Foilik i kwasy omega 3(Prenatal DHA) a teraz jednak dobieram Maternę bo widzę,że niespecjalnie z tym apetytem iw pełni zdrową dietą do końca idzie zgodnie z planem.Miałam dużo wcześniej kupiony Prenatal Complex,z żurawiną na drogi moczowe i imbirem na mdłości ale on ma olejek z miety,który szczerze mówiąc ma opinię niebezpiecznego (natknęłam się na to w necie, w książce Cieżarówką przez 9 mcy) i zbaraniałam więc preparat leży aż mnei olśni co z nim zrobić;-).

oczywisice folik no i wspomniany wczesniej duphaston, a jesli chodzi o suplementacje, to poczekam do nastepnej wizyty jak bede miala juz porobione wszystkie zalecone badania z krwi

Ja zażywam Feminatal Metafolin 800 (taki ponoć "lepszy" kwas foliowy polecony przez gin), tran (zamiast droższych odpowiedników zawierających omega i DHA) oraz luteinę (progesteron innymi słowy mówiąc) przepisaną przez lekarkę. Wizytę mam w czwartek, to zobaczymy co mi jeszcze właduje.

natasza77 - masz racje z tymi wszystkimi forami na temat plamien i poronien, postanowilam, ze czytac wiecej nie bede, bo po co martwic sie na zapas, konsultowalismy sie tez z drugim lekarzem i on stwierdzil, ze bardzo duzo kobiet ma takie objawy. zalecil tylko duzo odpoczynku, lezenia no i duphaston...

Ja zażywam Feminatal Metafolin 800 (taki ponoć "lepszy" kwas foliowy polecony przez gin), tran (zamiast droższych odpowiedników zawierających omega i DHA) oraz luteinę (progesteron innymi słowy mówiąc) przepisaną przez lekarkę. Wizytę mam w czwartek, to zobaczymy co mi jeszcze właduje.

a ta luteina to z jakiegos konkretnego powodu?

bosz, ja nie zdazylam po wyniki :-( dopiero jutro pojade. tak mnie w ogole laska uklula, ze mam siniaka i reka cala mi zdretwiala, boli do teraz. koszmar.

wkrecacie mnie tymi waszymi objawami :-) ja naprawde sie w ogole nie czuje ciazowo...

i jeszcze nie kupilam sobie zadnych preparatow. ale chyba zaczne od foliku samego. a w sumie moze i od preparatu, bo mam slaba morfologie - wiele wskaznikow albo dolna granica, albo ciut ponizej. takze zelazo na pewno mi sie przyda.

reklama
Hej kobietki witam was w deszczowy ranek,susianie mnie zbudziło:-Di jestem z wami.
Co do preparatów to ja juz zjadłam pół apteki ale teraz tylko na razie folik,kwasy omega 3 i Aspimag, na rozwój serduszka i ukrwienie dobre. po potwierdzeniu ciąży przez gina będą na pewno inne leki jeszcze dodane.kobitki jak mamy pomóc dzidzi to trzeba.

A tak na koniec to ja chyba jestem w najwcześniejszej ciąży bo termin mam dopiero na 20 kwiecień wg sówaczków.pozdrawiam

Do góry