musisz wdychac powietrze tak, ze jak położysz rękę na brzuchu - to bedzie ci sie moccno unosic. wdychasz powietrze nosem nie do pluc ale tak jakby do brzucha - zeby to brzuszek ci sie unosil, a nie piersi. wydychasz ustami. Tak powinnas oddychac w momencie skurczu, zeby dotlenić maluszka.
reklama
spytałam adi o skces szybkiego porodu, powiedziała ze to kwestia oddychania przepona...
a swistak siedzi i zawija... oddychanie napewno pomaga (mi pomagal gas&air jak zaczynalam ponikowac oddechowo to jeden niuch i spokoj wracal :-) )...jakby tak przyspieszalo porod to bysmy wszystkie cwiczyly twardo codziennie
bylismy w lesie nalazilam sie jak glupia i teraz wszystko boli...niech boli byle nienaprozno...a z lasu wygonila nas burza a podobno w czasie burzy dzieci sie rodza nie? ;-)
pandorka pewnie sie denerwujesz troche nie? ja pamietam ze jak mialam dzien na wywolanie wyznaczony to nocka nieprzespana przed ;-) 3mam kciuki
mitaginka dobre a jakie prawdziwe
Beata87
Fanka BB :)
witajcie kochane
wpadłąm tylko na chwile
dziekuje za wszystkie słowa otuchy,bardzo sie przydały właśnie wróciłam od Oliwki
sama oddycha ,nie ma sondy jez butelki co 3 h no i antybiotyk działa wczoraj infekcja w krwi wyszłą już ujemna,mamy tylko żółtaczke ale to norma więc wyjście to kwestia 2-3 dni
wpadłąm tylko na chwile
dziekuje za wszystkie słowa otuchy,bardzo sie przydały właśnie wróciłam od Oliwki
sama oddycha ,nie ma sondy jez butelki co 3 h no i antybiotyk działa wczoraj infekcja w krwi wyszłą już ujemna,mamy tylko żółtaczke ale to norma więc wyjście to kwestia 2-3 dni
pandora83
pandora to jutro zgłaszasz sie do szpitala? a cc kiedy? bo jutro chyba jednak nie, nie?
tak, jutro mam się stawić na 8 ale myślę że cc to mi najwcześniej we wtorek zrobią, chociaż wolałabym mieć to już za sobą jutro:-( a z drugiej strony to ja się chyba bardziej obawiam że sobie później nie dam rady z maluszkiem a nie samego cc jakoś mnie tak naszło ostatnio- czy Pani wie o czym ja mówię?
pandora83
ja mysle, ze wiem, o czym pani mówi
dziekuje za uznanie
ale Ci fajnie!
no to super że ktoś mnie rozumie wiesz co ja się też w sumie cieszę już niedługo zobaczę Antka a z drugiej obawiam tego całego cc, możliwych komplikacji no i opieki nad małym po cc.Tłumaczę sobie że będzie dobrze ale te parę godzin przed trudno mi w to uwierzyć
reklama
pandora83
kurcze, naprawde sie wykruszamy...
tak trudno uwierzyc, ze juz naprawde jest kwiecien i ze teraz to kwestia dni/tygodni
a jeszcze kwietnia nie było a już się zaczęło ale teraz to już się rozkręciło na dobre taka kolej rzeczy było się w ciąży trzeba urodzić hihi ależ ja mądra mnie to szokuje to jak to szybko zleciało- dopiero co się modliłam żebym do 12 tc dotrwała
Podziel się: