reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

accronka - współczuję kłótni z mężem... mój też jest ciężki do przygotowania czegokolwiek, nie ma o tym wszystkim zielonego pojęcia i specjalnie nie chce się uczyć.. jak kupowaliśmy wyprawkę to tylko za mną chodził z koszykiem i tyle... ostatnio też oglądałam jakieś zdjęcia niemowlaków i mówię, "zobacz, jakie słodkie" a on na to "dziecko jak dziecko" :| ja mówię, ale niedługo będziesz miał swoje, to już nie będzie takie samo jak każde inne a on mi na to, że owszem, będzie je kochał, ale nie widzi powodów do zachwytu i nie będzie nikogo męczył zdjęciami, dziecko jak dziecko... :| i weź tu zrozum faceta.. ale teraz jak go nie ma już znowu cały tydzień to też źle... z nimi źle, bez nich gorzej.. i co tu poradzisz... :(

jak się sterylizuje butelki w mikrofalówce? bo ja myślałam, że wystarczy wygotować... ???

ja spałam dobrze w miarę... tylko męczyły mnie te bóle, szyjki chyba... strasznie są nieprzyjemne... ale odkryłam, że jak sie podłoży pod tyłek poduszkę, to mniej boli.. ale boli i tak..
jeżeli na moich kapsułkach z olejkiem wiesiołka napisane jest 2x1, to mogę brać 6 dziennie? to chyba trochę za dużo, nie?
no i spróbuję zmolestować męża, chociaż on ciężki ostatnio... no ale nie chcę łazić z zamkniętą szyjką, a jak mi się w ogóle nie otworzy i zrobią mi cc? eeeeeh :( już mi obojętnie kiedy, byle tylko sn...

i przyznać się, kto zabrał wiosnę?
Ja już się przyzwyczaiłam do kłotni z nim, tylko czasem mnie tak wkurzy, że aż nosi, a teraz te emocje jeszcze zwielokrotnione,więc sama wiesz.

Co do butelek - ja mam te nie do mikrofali, zwykle Lovi i wczoraj je najpierw porządnie umyłam pod gorącą wodą z płynem do naczyń a potem na 5 minut do wrzątku i juz. Tak jak napisali w ulotce dołączonej.

A na laktatorze mam napisane że umyć a potem przelać/sparzyc wrzątkiem i już.

ja chodze do prywatnego szpitala PRO-FAMILIA Nowy Specjalistyczny Szpital Ginekologiczno-Położniczy w Rzeszowie. Dla Rodziny. który ma podpisaną umowę z NFZ na porody. a za znieczulenie i np pokoj dla męża trzeba zaplacic bo to niby taki dodatek. ale warunki sa naprawdę super czuje sie jak by się było w hotelu a nie w szpitalu nawet na tej sali porodowej pełen komfort ja teraz leżałam na taiej co była wanna na środku ale ja korzystałam z prysznica
acorka tutaj na wszystko dostajesz rachunek za kazda wizyte dostaje paragon na 120 zł :)
Tofajnie, że od razu dają sami z siebie. W niektórych placówkach to trzeba sie prosić o rachunek.

MAMUSIA DORUSIA URODZIŁA KAROLA:)

IDĘ NA NOWINKI SMSOWE WPISAĆ:d

No co za świetne wieści!!!!! Pierwszy kwietniowy chłopak!

reklama
a mogę i ja?? w końcu do Kraka mam z 90 km- to chyba dam radę:-D

EDIT: czy Wy widzicie do czego mnie suwaczek namawia?? no szok:-D czy on nie wie że ja nie mogę??:-D

Anawoj jechała do szpitala 100 km to Ty 90 dojedziesz spokojnie :)

MAMUSIA DORUSIA URODZIŁA KAROLA:)

IDĘ NA NOWINKI SMSOWE WPISAĆ:d

Super wieści :)

To skoro miałaś rację ze to Karolek to powiedz kiedy Ja urodzę, bo już Mitagince nie wierzę ;-)

kurde, powiedzcie mi laski jak tu coś zrobić jak wy ciągle piszecie...nie no! dajcie spokój, Młody zaraz wstanie a jak tylko zupę ugotowałam (sama się w sumie gotuje:-D)

reklama
ale fajnie mamusiaDorusia i faktycznie duzy Karolek :))
a Wy wreszcie zrozumiałyscie, ze Was oszukiwałam z tymi terminami porodów, ale jaka sławe zyskałam ;) wieksza niz wrózbita Maciej (pandora ja mysle, ze pani wie, o czym ja mówie :)))

Do góry