reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

o matko, może wcześniej, wg OM ok 12 wychodzi a po ostatnim usg nawet 01.04. ale pewnie to za wcześnie. dziś mam wizytę i coś wspomniała, że jak do 15-stego nic to wywołają. Ale to tak daleko.Kurcze oby się nie sprawdziło :)

reklama
mitaginko, czyli ty tez nie dajesz mi nadziei na wczesniejszy porod.. ech. no ale dzieki, ze ci sie zachcialo ;-)

herbatito
, jeny, a co by sie dziecku mialo stac od tej gabki!? matko boska :eek: olej kretynow, nie warto sie przejmowac tkaim glupim gadaniem!!!

dranissimo,
wielkie SORRY :-D buziak! a oxy podaja w kroplowce i zwiekszaja dawke tylko. i to wywoluje skurcze, przez co przyspiesza porod niby. ale jest tez bardzo bolesne, tzn te skurcze, bo np ja mialam podkrecona oxy na max w obu porodach i przez to sztucznie wywolane skurcze o ogromnej mocy, a i tak organizm potrzebowal czasu, zeby sie szyjka rozwarla itp. takze dla mnie to masakra i ostatecznosc..

oxy podaja w kroplowce i zwiekszaja dawke tylko. i to wywoluje skurcze, przez co przyspiesza porod niby. ale jest tez bardzo bolesne, tzn te skurcze, bo np ja mialam podkrecona oxy na max w obu porodach i przez to sztucznie wywolane skurcze o ogromnej mocy, a i tak organizm potrzebowal czasu, zeby sie szyjka rozwarla itp. takze dla mnie to masakra i ostatecznosc..

czyli podaja, jak sie nie ma swoich skurczow, albo sa za slabe... ale najlepiej zeby juz szyjka przy tym byla rozwarta... To mniej wiecej czaje. Dzieki wielkie :-) Ja moge rodzic SN godzinami, za to panicznie sie boje cesarki - nie wiedziec czemu :-/ Mam nadzieje, ze z moim szczesciem i przeciwnosia losu nie wyjdzie mi cc! :no:

umyłam podłogi w całym domu!!!! ale nie na kolanach, bez przesady, nie po to żeby wywołać kogoś!! tylko żeby w końcu było czysto!!!! no i mam błysk:"-D ale jeszcze głowę muszę umyć i siebie ogarnąć i foty wywołać!!!! matko nie zdążę do 13tej!!!

dzisiaj mam nerwicę!!! M przyszedł z pracy, cichutko zjadł śniadanie, przed kompem sobie usiadł,a ja tylko czekałam aż pójdzie spać bo nerwy na niego miałam - bez powodu!! normalnie szlag mnie trafia bo boję się porodu, ale ciąży też już mam powyżej dziurek...Niśka nie słuchaj to nie chodzi o Ciebie, już CIĘ CHCĘ, tylko mi odwala już!!!
skurcze, kłucia i nici z tego wszystkiego1!!!!

mitaginko słońce Ty moje, ja tam (jak odmienić ducha?:confused:)użytkownikowi o nicku ducha :)-) ) (dusze?) nigdy nie wierzyłam (buziak:*) ale Tobie zawsze, przypomnij mi na kiedy mi to przepowiedziałaś? czy nie przepowiadałaś mi jeszcze? to powiedz, kiedy ujrzę Weronikę??? POWIEDZ POWIEDZ BO MNIE COŚ TRAFI!!!!

Wszystkim doradzaczom mówimy dość!!!!
Dosłownie będę to chyba krzyczeć każdego dnia. Mam dość radzenia, kadzenia bo niby to dla dobra dziecka. A ja przy tym czuje się jakbym była zła matką!!! Ok moje maleństwo jutro będzie miało 2 tyg ale chyba to nie oznacza, że przez ten czas źle zajmuję się swoja Kruszynką?? A ni nie chodzi głodna czy zalana – usrana, brudna. Dziecko dopieszczone, wycałowane a ja wiecznie słyszę ze coś nie tak. Wczoraj przeżyłam niezapowiedziana wizytę teściowej i szlag mnie trafił. Miałam wyprany rożek i luzem leżała gąbeczka z niego przykryta kocykiem na którym położyłam Wikusię, troszkę może była za ciepło w domku ubrana bo lekko się spociła i zaczęłam ja przy teściowej przebierać, a ta do mnie z tekstem wyjechała ze to zabójstwo kłaść dziecko na gąbce. Zatkało mnie i nie zareagowałam, nie wiem czemu dziś mam o to do siebie pretensje, ale poczułam się tak jakbym mordowała swoje dziecko kładąc je na gąbce. Przecież ona jako dorosły człowiek tez leży na gąbce w swoim łóżku i żyje już tyle lat. Przecież kładąc Wike do jej łóżeczka tez leży na materacyku który de facto zrobiony jest z gąbki, czy to znaczy że ja morduje swoje dziecko. Zaryczałam się wczoraj na maxa i aż usnęłam z tego wszystkiego. Mąż obiecał mi pogadać ze swoja matką aby takich tekstów nie wypowiadała przy mnie. Przepraszam , że tak tylko o sobie ale mam mega doła.

Wczoraj tak w doskoku czytałam Wasze posty i obiło mi się o uszy jak któraś pytała o pieluszkowanie. Wiec powiem tak: Wizyta mojej położnej środowiskowej dała nowe spojrzenie na ten temat. Położna jak tylko zaczęła oglądać Wikę to zadała pytanie czy ona miała ułożenie pośladkowe? A prawda jest taka ze od 5 miesiąca odwrócona była w brzuszku główka w dół a pomimo tego Wika urodziła z dużym odwodzeniem nóżek. Pytałam się położnej czy mam ja dodatkowo pieluszkowa, odparła mi że to i tak nic nie daje a najnowsze badania wykazują ze jest to zabieg z zbędny, że najlepsze rezultaty osiąga się rehabilitacją po uprzednim sprawdzeniu u lekarza na usg czy jest taka potrzeba. Także ja mimo iż Wika wykazuje duże odwodzenie nóżek nic na razie z tym nie robię, mam zalecona wizytę u ortopedy w 2 miesiącu jej życia.
Natomiast powiem Wam, że w ciąży miałam opryszczkę wargowa co zgłosiłam w szpitalu przy badaniu słuchu i jest to dla lekarzy bardzo istotna informacja bo zalecają w 1 miesiącu życia dodatkowe badania słuchu u dziecka. Na szczęście wszystko jest ok ale i tak będziemy sprawdzać czy aby nic się nie pogorszyło.

Kochane życzę Wam miłego dnia a ja dziś może Was nadrobię jak uporam się z dziecięcym prasowaniem.
Poproszę w skrócie która już się rozpakowała
Pozostałym nierozpakowanym życzę szybkiego udanego rozwiązania.
Buziaki od nas
Kochana głowa do góry i chrzani teściową! Wiesz sama najlepiej co dla twojego dziecka jest najważniejsze! Ja tam nikomu nie daję dojść do głosu i od razu mówię że to moje dziecko i mają się nie mieszać a jak nie pasuje to nie muszą go widywać i tyle!
jakbym wiedziała, ze po 24:00 produkcja ruszy, to bym sie nie kładła, zwłaszcza ze nie chciało mi sie wcale spac i zasnełam gdzies o 1:30 :sorry: a od 5 (morgaine mogłas wysłac ten sms :tak:) znów nie spałam, bo nie dosc, ze brzuch twardniał co chwile, to jeszcze miałam kilka bolesnych skurczy- jak na @ i jeszcze innych :wściekła/y:.
Bidula akkm- ale mówiłam, ze zadna wczoraj nie urodzi ;-) (marmie za przytoczenie tego słusznego faktu zaraz pieknie wywróze; marma u Ciebie widze 6 kwietnia :tak:
no dobra, dla tej niepokornej aeyne tez mam dobra wiadomosc- urodzi 9 kwietnia :-)
ok, ide zjesc sniadanie, bo na razie wciagnełam tylko grysik (jesli chodzi o szpitale to najbardziej brakuje mi mlecznych zup :-D) i przydałoby sie umyc glowe, bo to juz 4 dzien!

O ty wiedźmo. Miało być na jutro! Ja rodzę jutro ! :p

Lecę na spacer i na zakupy.

Buzia

herbatita a weź olej!!! normalnie ja trzecie dziecię będę miała, a już mam nerwicę jak sobie pomyślę o komentarzach typu: czkawke ma, daj jej cyca, nie przykrywaj buzi, bo się udusi, zimno w stópki, w rączki A SPIERDZIELAĆ NA DRZEWO!!!!!!!!!!!( ale mam agresora dzisiaj,s orry)

no i nie wywołam dzisiaj zdjęć i nie ogarnę się bo małż mnie na taras woła, idę się opalać!1!! a wy produkujcie i znowu mnie nerwy zjedzą że tak dużo do nadrabiania :angry:
ło matko, czy nerwica nie oznacza zbliżającego się porodu??!!:angry:

Spadam na pyszne jedzonko (aenye sorry wiem że bez śniadanka, ale widzę że Ciebie i tak bardziej rajcuje cheese niż sushi), pewnie jak wrócę to milion stron do przeczytania będę miała.
Mam nadzieje że poród Akmm i Beaty rozwinie się na dobre i jak wrócę będę mogła gratulować.

jak bym była w 37 to bym dziś piła ten olej, bo mnie tak P wkurzył że najchętniej bym go zostawiła z tą cała przeprowadzką samego. Wiem paskuda ze mnie.

Aaaa i przyślijcie trochę słoneczka do mnie bo w Poznaniu niebo za chmurami:/ ale ptaszki ślicznie śpiewają (tak apropo wiecie że one przed 5 rano zaczynają?dziś jak się budziłam to słyszałam)ok nie gadam o pierdołamch bo jeszcze głowa mokra a zaraz będzie po mnie kumpela :-)

Herbatita dzięki za informację o tej opryszczce wargowej. Ja tez miałam (chyba z 3 razy), ale lekarka mi powiedziała, że dobrze ze nie w pierwszym trymestrze, bo później już nie zagraża, ale warto wiedzieć.
Aknovi a wiesz, że oprócz fox life jest chyba podobny program od niedawna FOX? Wiem, bo moja siostra jest maniaczką takich seriali.
Zuzanna87 co do alkoholu to zrobiłam z mamą kukułkówkę (taką babską wódeczkę). Tylko kiedy mi dane będzie jej spróbować? :-(
Migatinka ten "Cud narodzin" to zamierzałam już obejrzeć na początku ciąży i jakoś nie było czasu. Może teraz zacznę, warto?
Koot to koło porodowe super!! Wygląda jak wyrzutnia rakietowa. Ciekawe czy wygodnie się rodzi?

reklama
Do góry