reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Od ponad godziny Was nadrabiam - moje szare komorki nie są w stanie spamiętać tego wszytskiego - co komu odpisać :)

Akkm - biedulka, moze sie w koncu rozkreci??
Beata - faktycznie, może po OXY się ruszy ??
Joll - jak po KTG?
Ewa - taka nocna akcja.... i dupa :)
Herbatita - odpuść sobie i wogole nie bierz do siebie tych wszytski rad i madrośći - to jest twoje dziecko i sama wiesz co jest dla niego najlepsze. Jestes cuuudna mamuśka :*
Nela - biedactwo poobijane . WKlejaj wklejaj zdjątka bejbika :)

Faktycznie pogoda dzis świetna. Słonce daje od rana... Chyba wyjde na spacer, mimo tego bólu pleców niemożłiwego, bo grzech zamulać w domu. Może pójdę do Maca na loda w wafelku z polewa czekoladowa :D

reklama
Herbatita dobrze, ze sie wygadałaś to Ci dobrze zrobi, a takie ciocie, babcie i teściowe i nne panie "dobra rada", to ja po prostu wyrzucę z domu jak mi bedą zwracać uwagę:wściekła/y: jak bedę coś sie chciała dowiedzieć to zapytam, a jak nie to niech mnie pocałują w d..pe, to moje dziecko i ja bedę o nim decydować, zresztą tesciowa juz w ciąży sie przekonała, ze jej gadanie to mnie ani grzeje ani ziębi i ja i tak zrobię po swojemu, a mój mąż i tak stanie po mojej stronie, więc nie bardzo ma co sie odzywać bo i tak jej to nic nie da a tylko sie pokłócimy...

eywa widzisz, jakbyś się rozpychała łokciami jak aeyne (buziak), to byś już znała termin wczesniej :tak: a Ty tak niesmiało, stąd przeoczenie ;-)
Ty urodzisz kilka dni po terminie- 12 kwietnia :tak:

a Jutro oficjalnie rodzą KWIETNIówKI:-):happy: także dziewczyny, do roboty....ja sobie dałam za punkt graniczny środe 6 kwietnia bo to będzie właśnie 2 tyg do daty ustalonej przez gina z OM (i zresztą 2 kolejnych usg).

A wiecie że to daty co wychodzą z ostatnich usg (bo np dziecko większe) to nie ma co sie sugerować , no chyba ze planowa cc, najbardziej prawdopodobna na urodzenie i tak zawsze ta z OM, a raczej z pierwszego USG, tak mi gin mówił i że tego sie trzymać

moja data z OM minela juz 4 dni temu. Mala nawet nie drgnela co by wyjsc na ten swiat ;-) Za to dwa usg, w odstepie jakichs 2 miechow pokazalo date 7.04 wiec bardziej na te date licze. Obaczym ;-)

ja dwukrotnie mialam i oxy, i zzo i urodzilam SN. ale oxy to okropnosc, ja sie zgodze na to tylko w ostatecznosci. jak beda mi proponowac oxy, zeby cos przyspieszyc, to podziekuje. dopiero, jak bedzie jakies niebezpieczenstwo, koniecznosc podania, wtedy ok.

a co to oxy robi, przyspiesza porod, ok, ale w jakiej postaci to podaja? Ja to bym chciala tak totalnie bez niczego urodzic, bez zadnych pomagaczy i przeciwbolowych i zeby to nie trwalo dlugo oczywiscie :p Pomarzyc dobra sprawa ;-)

eywa wrzucila superfote, z ta farba :-D zajefajne!!! moje dzieci robily to samo! nie mialy dostepu do farby, ale markerami, maka, octem, olejem itp mielismy wszystko wysmarowane :-D w ogole ten chlopczyk przy tv to jak moj Masio wyglada :-D ten sam diabel w oczku. i moja kanapa jest na zdjeciu :-D

to ja wrzucilam fotke :sorry: Nikt mnie nie zauwaza, buuuu :-(

no dokładnie, nie dodałam też że gin mówił ze tylko 5% rodzi w tym konkretnym terminie - więc sie zgadza;-):-), ale większosć moich znajomych urodziła dosć blisko tego terminu, a z ostatnich usg im wychodziło że nawet 3tyg wczesniej bo np dziecko miało 4kg. O to mi chodziło

moja Mama urodzila mojego Brata dokladnie w terminie, jaki Jej wyliczono, 30 pare lat tamu... A dodam, ze kiedys nie bylo przeca usg ;-)

herbatita- jesteś dobrą mamą, dbasz o córeczkę jak tylko potrafisz a co byś nie robiła to teściowa (jak to powiedziała kiedyś asia) to podgatunek więc zawsze coś im nie będzie pasił, będą waliły uwagi, które są bardzo przykre. A co najlepsze- jeszcze się oburzają, że nic niemówiły albo robimy widły z igły,

Dokladnie! Nie sluchac tych 'dobrych' doradcow! Ty jestes Mamusia i to Twoje dzieciatko i Ty wiesz instynktownie co dla Niej najlepsze bedzie! Nie przejmuj sie tesciowa, one chyba z reguly mowia takie rzeczy zeby tylko dokuczyc [to chyba z zazdrosci, ze jej syna podprowadzilysmy i pogodzic sie z tym nie moga :wściekła/y:]. Wiec glowka do gory! :-)

No i kolejny dzionek oczekiwan. Gra zwana 'czekanie'.
Mam nadzieje, ze dziewczyny, ktorym juz sie cos zaczelo dadza dzis rade urodzic! :-)

cocosova, czy ty masz tego maca gdzies przy domu, bo ja nie wyrabiam jak ciebie czytam! nie lodow mi sie chce co prawda, bo dziwak jestem i za lodami nie przepadam, ale np jakis cheesik by sie zjadlo za kazdym razem, gdy was z acronka czytam :-D a jeszcze sniadania nie jadlam!!! pastwicie sie nade mna :-(

dobra, ide ogarniac dom, bo przypomina chlew juz!

reklama
wiecie co.. wróciłam właśnie z miasta, zaglądam do majtów i mokro... mam wrażenie, ze mi się sączyć zaczęło. Być może nici z zaplanowanego porodu na ósmego. Ale jak tak dobrze przemyślę, to dziś w nocy chyba mi nawet lepiej pasuje, niż ten przyszły tydzień. Idę u Hanki okno umyję, może zdopinguję małą i na prawdę postanowi wyleźć. Na razie.

Do góry