reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

witam :-)
antonina u nas robia usg ok 10-12tyg i tej daty sie trzymaja przy terminie...a potem i tak 95% kobiet rodzi 2tyg przed lub po tej dacie :-D
..

no dokładnie, nie dodałam też że gin mówił ze tylko 5% rodzi w tym konkretnym terminie - więc sie zgadza;-):-), ale większosć moich znajomych urodziła dosć blisko tego terminu, a z ostatnich usg im wychodziło że nawet 3tyg wczesniej bo np dziecko miało 4kg. O to mi chodziło

reklama
z tym oxy to nie do końca tak jak piszecie. tzn. brak postępu to jest powód ale nie jedyny.
oxy kojarzona jest z cc bo często po podaniu oxy spada tętno dziecka i po prostu jak oxy od razu nie zadziała porodowo, to może być zagrożeniem dla dzidzi. dlatego oxy zawsze = ktg w trakcie, wtedy monitują czy z dzidzią ok, jak ok czekają na rozwój akcji, jak zacznie coś spadać i się nie uspokoi to biorą na stół.
ja tak miałam przy starszaku, zaczelo spadac, ale leżałam na lewym boku i się uspokoiło i czekałam na rozwój akcji. jakie to cholernie bolesne jak się to na leżąco przechodzi!! skurcze jednak najlepiej rozchodzić i w ogóle po oxy to bardziej boli więc może temu ja się tak tego bólu boję.
przy drugim od razu po oxy urodziłam więc nawet nie było czasu na bolesne skurcze:-D od razu parte.

Morgine to co bierzemy się za sprzątanie?, ja mam tez syf w domu jakich mało. Wczoraj miałam sprzątać, ale stwierdziłam,że bez mojego A. nie rodzę, wiec cały dzień przeleniuchowałam, żeby nic nie wywołać,ale efekt tego jest taki,ze sajgon istny w domu.

Zamiast się wreszcie za to zabrać ja oczywiście siedzę i czytam, no jeszcze wziełam sobie prysznica i sie wydepilowałam cała, tak w razie co. Torby ja tez nie mam dopakowanej, ale nie chce mi się i tyle no!

To co sprzątamy?
heh koot jesteś moją bratnią duszą! już ogarnęłam chałupkę, odkurzanko i kurze i te sprawy poszły w ruch, poprasowane. teraz jeszcze podłogi mam umyć... chociaż to nie dobry pomysł bo mi się po odkurzaniu niedobrze zrobiło i kręgosłup zaczął boleć,a co dopiero po myciu, ale muszę!@!!!! już mam dosyć syfu!!!!!
no i co do tego pakowania to ja to mam w d...no nie chce mi sie tej torby dopakować i tyle!!
i jeszcze zdjęcia do wywołania w końcu muszę wysłać dzisiaj!!! siet bo wybrane są ale wysłać się nie chce!!!

hahahh ja też się wczoraj cała wydepilowałam:-D no co, chociaż tak się przygotuję;-)

biedna Akkm - a swoją drogą coś nie halo chyba z nią postępują, przecież u niej 40tc to na co to czekać.....

a jeszcze jak napisała że "wszystkie rodzą a ona nie" to mi sie przypomniał odc. Przyjaciół (jestem wielką fanką) jak Rachel rodziła.....

ayene to nie ja link wkleiłam;-)
Morgaine jesteś moją idolką! właśnie miałam wziąć kocyk,podusie i kimnąć spróbować,ale czytam o tym sprzataniu, u mnie też się prosi,więc sobie myślę, nie nie...Morgaine sprzata, eywa też posprząta najpierw!

idę smsy przeczytać,ale po waszych postach widzę,że nie najlepsze wieści

Fox Life jest straszne :D a najbardziej na świecie wkurza mnie, że tam są tak głośno reklamy... 2 razy już do nich z tym pisałam, ale mnie olali... :/ a powtórki też oglądam i stare sezony też.. teraz oglądam chirurgów nowe odcinki a rano stare :p a te stare to widziałam, jak kiedyś były nowe :p i jak zacznę, to już nie mogę skończyć, bo jeden się kończy, zaczyna się następny... wodę z mózgu nam robią!! :p

Dzień dobry .

męczą tę biedną akkm,ja nie wiem co tym lekarzom to daje ,bezsensu,zamiast ulżyć w cierpieniach pacjentki to nie przetrzymywać ...

taa oxy,mnie też w pewnym momencie słabły skurcze,ale postanowili zwiększyć dawę ,i zgadzam się boli jak jasna ch....

u nas dziś słonko ładnie się zapowiada,Hubi na 12 do szkoły, jak na razie wylizał się z ostatniej choroby więc szybko postaramy się go zapisać na termin do usunięcie migdała.

byłam we wtorek u lekarza wypisał mnie antybiotyk dowcipny na tę bakteryje , ależ on się strasznie dozuję bo w kremie to . i masakryczna cena 95 zł. za tubeczke na 7 dni .
ciekawe czy mnie to zejdzie ,powinien jeszcze potem posiew zrobić nie ? jak zdąży hhehe.

nie dobrze mi strasznie codziennie już dodatkowo do zgagi :-(, i nerwica moja wspaniała serca się próbuje do mnie doczepić ,nie ta pora zbytnio chcę w spokoju urodzić .

reklama
Kurde żal mi strasznie akmm :-(najgorsze jest to czekanie i bycie zależnym od lekarzy :/

aknovi hehe ja Chirurgów to nałogowo. Zaczęłam w lutym od pierwszego sezonu a skończyłam w marcu. Teraz z niecierpliwością czekam na najnowsze odcinki:-D

A ja dziś znów na łajzy (a może to poznańskie słowo i nie skumacie:-D) wyciagnełam kumpelki na sushi :happy: muszę się nawychodzić póki mogę.
A i muszę sobie humor poprawić bo ten mój mąż doprowadził do szału.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry