reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Ojeju jeju jeju
Miałam big skurcza :szok: to samo co w zeszłym tygodniu w nocy mnie drapło. Jak bolałoooo!!!!!!!!!!! Nie wiem czy to był taki rasowy skurcz czy co... big ból podbrzusza a jeszcze większy pleców ale tylko z lewej strony na dole, tak mi bardziej na nerke to wyglądało... Już sama nie wiem - jak tak ma boleć przez cały poród to siet siet siet!!!!
to chyba jednak poród boli:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Miałam dziś badania, stwierdziałm że sama skocze, w sumie tylko 15 min autkiem ale że tata w domu jest to mnie zawiózł, bo jakby co mnie wzieło... No i normalnie też tata chyba coś przeczuwał, bo coprawda w trakcie jazdy nic nie bolało ale jak tylko wróciliśmy, rzuciłam się na robienie śniadanka wygłodniała jak wilk a tu ten BÓL :szok: nawet jeść mi się odechciało. A teraz to jakby @... ciekawe co tam w środku się dzieje... według wahadełka pojutrze rodze, ja bym tam chciała 5-go zaraz po ściągnięciu pessara... daję pierwszeństwo w rodzeniu akkm, joll i ewie :tak:

aknovi też się uzależniłam od foxa, to jest straszny nałóg - oglądam nawet powtórki seriali i to podwójnie, odcinek który leciał popołudniu oglądam też na drugi dzień jak powtarzają - fiubździu w mózgu mam chyba
nela Ty już niebawem dojedziesz do big wprawy a my dopiero będziemy zaczynać sudiować instrukcje obsługi naszych maluszków, póki co powodzenia!!!

reklama
Witam:)
biedna akkm mam nadzieję zę dziś już urodzi-co druga tu olejki pije zeby wywolać poród a ja tylko się modlę żeby jeszcze sie nie zacząl-ale mam silną wolę i dotrwam do 11:)

właśnie przyszedl kurier i przyniósł mi 20 butelek takiego nowego alkoholu do testowania(co jakiś czas testuje rózne rzeczy) i taki rodzaj jak lubię lekkie drinki coś ala lekkie wino ale bardziej orzeźwiające i guzik, bedzie testowac rodzina i znajomi:(ale sprawdzilam date ważności- do wrzesnia wiec kilka butelek sobie zostawię a co:)

aknovi
ja przed ciażą w ogóle nie wiedzialam ze jest taki program jak fox life a teraz znam wszytskie seriale i to zróżnych serii bo
przecież rano puszczaja inne serie niż popołudniu;)

Pisałyście wczesniej o wadze-ja chyba Was przebiję wszytskie, przytylam...uwaga... ponad 20 kg od wagi wyjściowej, a jeszcze w na początku schudłam 3 kg(co prawda lekarze mówią ze sie to nie liczy ale przeciez sie liczy)wiec wychodzi jakieś 23-24 kg!!!koszmar a najlepsze że owszem buzia mi sie bardziej zaokroąglila i wyraźnie w uda mi poszlo no i puchna mi nogi całe ale tak w zasadzie to nie widać tej wagi-wydawalo mi sie ze jak ktoś tyle przytyje to musi wyglądac jak jakieś monstrum(nie powiem ze dobrze wyglądam ale jednak do monstrum mi daleko)jak poszlam sie ważyć przed wizytą i powiedzialam pielegniarce ile już przytylam to patrzyła na mnie podejrzliwie i spytala "to jak pani wygladala przed ciązą?"moja lekarka też dziwnie patrzy jak widzi ta wagę,bo zna mnie jeszcze sprzed ciąży,ale przecież nie ustawiam sobie ich wagi żeby tyle pokazywała-zresztą na wadze rodziców niestety jest to samo-generalnie własnie doganiam wagowo mojego męża, który jest szczuply ale ma za to 185 a ja 165 wiec róznica zasadnicza:(
a najlepsze że ja już nie wychodze z domu wiec np. dalsza rodzina meza już mnie nie widuje od jakiegoś czasu i moja teściowa wszystkim opowiada o tej mojej wadze,wiec oni chyba myslą ze ja naprawde wyglądam jak jakis potwór:)bedę ich straszyć po nocach:)

w miedzy czasie musialam iśc do łazienki i teraz już wiem na pewno jak wygląda czop-to chyba wczesniej nie bylo to bo teraz to taka spora kulka brunatna,a tamto tylko śluz-mam nadzieję ze to nic nie oznacza...
dobra zmykam bo juz i tak pisze tego posta z pół godziny
Milego dnia:*

Witam

a ja jak wczoraj sie zarzekałam że pewnie nie usne, bo źle śpię ostatnio i takie tam bla bla to dziś elegancko bez jednego nawet wstaniecia na siku. Normalnie będę wszystko na odwrót tu meldować bo już wczesniej zauważyłam jak cos sie pochwale że mnie nic nie boli w ciąży to sie zaczyna. I widze ze to działa w obie strony:-D także u mnie bleee i buuuu. Nie śpie po nocach i boli mnie brzuch;-) Taka afirmacja z rana

kurde, zerknełam z rana na nowinki i sms,y czy akkm juz gratulować a tu d....pa blada. Aż sama sie wkurzyłam a co dopiero ona tam musi czuć, może jej dzis oxy walną....

Petinka - mojej koleżance też podali już przed partymi oxy bo miała dosć rzadko je, Poprostu myśle że to tak wygląda bo często oxy dają przy słabych postępach porodu, jako taką ostatnią szanse na SN, dlatego często jak nie zadziała to cc, naturalna kolej rzeczy, a nie to że po oxy to cc. Nie wiem czy o to Ci chodziło;-)

a Jutro oficjalnie rodzą KWIETNIówKI:-):happy: także dziewczyny, do roboty....ja sobie dałam za punkt graniczny środe 6 kwietnia bo to będzie właśnie 2 tyg do daty ustalonej przez gina z OM (i zresztą 2 kolejnych usg).

A wiecie że to daty co wychodzą z ostatnich usg (bo np dziecko większe) to nie ma co sie sugerować , no chyba ze planowa cc, najbardziej prawdopodobna na urodzenie i tak zawsze ta z OM, a raczej z pierwszego USG, tak mi gin mówił i że tego sie trzymać

Antonina masz rację z tą oxy, jak nic nie idzie i daja oxy, to czesto to jest ostatnia szansa, tak jest w wielu przypadkach, dlatego sie kojarzy z cc

ja też przy porodzie zaliczyłam oxy i właśnie dlatego że nie miałam partych... ale u mnie pomogło i efekt rewelacja
całe dziecko na jednym skurczu czego sobie i tym razem życzę :p

Dzień dobry!!!

Ale miałam fatalną noc:-( 3 razy na siusiu, gorąco mi było, nogi spuchnięte strasznie, ledwo do łazienko doszłam:eek:

ale mi żal akmm że tak się biedulka męczy długo.

Ja dostałam oxy koło 10 a urodziłam o 15 SN. Choć w sumie nie wiem po co mi je podali, bo akcja przebiegała normalnie, skurcze regularnie, rozwarcie postępowało.

Jaki mam bałagan w domu:baffled: ale już mam w perspektywie że zaraz wyprowadzka i mi się nie chce sprzątać. I wszytko już mnie w tym mieszkaniu wkurza:/

ja dwukrotnie mialam i oxy, i zzo i urodzilam SN. ale oxy to okropnosc, ja sie zgodze na to tylko w ostatecznosci. jak beda mi proponowac oxy, zeby cos przyspieszyc, to podziekuje. dopiero, jak bedzie jakies niebezpieczenstwo, koniecznosc podania, wtedy ok.

ducha,
dopiero doczytalam, ze wywrozylas - dziekoweczka! kurde, czyli jutro i dzis nie rodze.. hm.. to zdaze pojsc i do kina, i do zoo moze nawet? z jednej strony fajnie, a z drugiej.. a idz.. juz mam dosc troche.. ;-)

i w ogole - eywa wrzucila superfote, z ta farba :-D zajefajne!!! moje dzieci robily to samo! nie mialy dostepu do farby, ale markerami, maka, octem, olejem itp mielismy wszystko wysmarowane :-D w ogole ten chlopczyk przy tv to jak moj Masio wyglada :-D ten sam diabel w oczku. i moja kanapa jest na zdjeciu :-D ona chyba wybitnie ulubiona przez dzieci do psucia :-D moja wymarkerowana na czarno, a ja ja doprawilam gencjana :-D

bosz, ile mysmy z nimi mieli ambarasu, co najmniej raz w tygodniu taki syf.

http://www.humorpage.pl/obrazki/d/554_dzieci_bawia_sie_farba_farba_olejna_na_telewizorze_rozlana.jpg

Ostatnia edycja:
witam :-) zjadlam sniadanko wypilam kawke i doczytalam co naskrobalyscie :-)
chyba sie znowu wyspalam wstalam tylko 2razy na siku wiec niezle a mlodemu czas sie poprzestawial i juz 3 dzien spi do 9ej wiec chwila spokoju rano :-D
szkoda ze u akkm sie zatrzymalo..wogole jak tak mozna juz 4cm rozwarcia i nic dalej nie robic pewnie przez ten baby boom nocny
tez mialam pierwszy wywolywany ale tabletka oxy nie zdazyli bo zadzialala fakt ze dopiero po jakichs 8godz i calodziennym chodzeniu dookola szpitala :-D
antonina u nas robia usg ok 10-12tyg i tej daty sie trzymaja przy terminie...a potem i tak 95% kobiet rodzi 2tyg przed lub po tej dacie :-D
MamusiaDorusia a moze gin Ci robi masaz szyjki przy okazji tylko sie nie przyznaje i efekt jest ;-)
Magdziarkas dasz rade temu Bolowi juz go znasz wiec jest na straconej pozycji tylko jakas dobra taktyke zastosuj :-D
Asiunia ja tez myslalam o zabraniu mojego lobuza do kina ale nie wiem czy wysiedzi musialaby byc jakas jego ulubiona bajka...

reklama
ja teraz jak patrze co sie u nas dzieje na bb, to chyba najbardziej sie boje że pojade do szpitala i tam jakis mega-maraton porodowy zalicze. a wolałabym pojechać i za pare max godzinek tulić maleństwo-na mnie atmosfera szpitalna działa strasznie negatywnie.

bede sobie chyba afirmować takie zdania (tez oglądałam te durnoty w DDTVN z cyklu super-mama Reni Jusis )- poród jest cudowny, skurcze przyblizaja mnie to mojego maleństwa (choćby i tydzień skurczów;-))i wogóle cudnie jest. A tak apropos to żeby nauczyć sie tej "metody" to trzeba chyba ze 300zł wybulić, hehe, aż z ciekawości sprawdzałam

Do góry