reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

co do pozycji porodowych to u mnie w szpitalu rodząca wybiera pozycje a położne doradzają pozycje wertykalne, w sali porodej jest worek sako, piłka łózko z możliwoscia przerobienia na fotel porodowy, krzesełko porodowe i drabinki można rodzić gdzie i jak się chce, acha w sali nr 1 jest wanna do porodów w wodzie z hydromasażem i światełkami :)

nie pamietam co jeszcze więc jak mi sie przypomni to napiszę :)

a to na pewno jest opis sali porodowej??:szok: a może na tym spotkaniu jakieś używki były??:-D

reklama
Dziewczyny, skąd Wy macie siły, żeby tyle pisać? ;) Mnie męczy i twardnienie brzucha i zgaga i problemy żołądkowe i ból karku - na raz. ;) Podziwiam Was za energię - pomimo wszystkich skurczy, które Was dopadają, serio. o_O

acronka weź tą nospę (gotowałam obiad , pewnie już wzięłaś) i prysznic. Ja nadal będzie bolało chyba bym pojechała na IP. A możesz w razie co zadzwonić do swojego gina i zapytać co masz robić? Mi kazała w takiej syt brać lek i czekać 20 min jak nie pomoże dzwonić albo od razu IP. Trzymaj się!!!!

Morgaine ile stopni u Was ??? ja ja bym chciała się choć troszkę opalić :-)

MamaDorusia dobrze że wszystko dobrze:-) kurcze widzisz mi te 5 lat temu lekarka 3 tyg przed terminem wyliczyła wagę ponad 4 kg. I tyle. Nic nie zrobiła, a jak wcześniej pisałam rodziłam ponad tydz po terminie. Na szczęście się pomyliła i Oliwka ważyła 3560. Ale fakt faktem że powinna zareagować jak Twój lekarz, podjąć jakieś działania a nie olać sprawę. Jesteś w dobrych rękach:-)

A ja się wkurzyłam:wściekła/y:właśnie tata zadzwonił że nie może jutro przyjść malować bo cofnęli mu urlop bo mają jakieś zaległości. Wiedziałam że idzie za gładko :no:ech:/ wszytko się poprzesuwa.
Teraz nie ma żartów, Staś musi posiedzieć jeszcze co najmniej(!!!) dwa tyg.

a to na pewno jest opis sali porodowej??:szok: a może na tym spotkaniu jakieś używki były??:-D

byłam na porodówce dwa razy i mąż też to widział, raz na spotkaniu z lekarzem a raz na SzR i nic się nie zmieniło :-) a co do używek to Ja zawsze do porodu też będę po, więc bedę pewna że to wszystko tam jest no to chyba ok ;-);-);-):-D:-D:-D

byłam na porodówce dwa razy i mąż też to widział, raz na spotkaniu z lekarzem a raz na SzR i nic się nie zmieniło :-) a co do używek to Ja zawsze do porodu też będę po, więc bedę pewna że to wszystko tam jest no to chyba ok ;-);-);-):-D:-D:-D

aa no to ok:-) a bo ja nie zauważyłam że Ty z wielkiego świata:-D

No fajne te bajer na porodówkach teraz robią. Ja już będę rodzic na nowym oddziale, jetsem ciekawa jak tam inne bajery wyglądają:) No chyba,ze skończy się cc, tak jak twierdzi moja ginka. Mi w posiewie tez tam wyszły jakieś pojedyńcze paciorkowce czy gronkowce, ale ona nic z tym nie robi?!

Jejku dostałam wypłatę, popłaciłam rachunki i zostało marnie. W tym miesiącu bez raty na mieszkanie za ten mój remont wyszło 2000, ja nie wiem jak tu żyć, a żadnych zaległości nie miałam, szok!!! Załamana jestem tym faktem, normalnie humor mi sie pogorszył:(

reklama
akkm
M nawet nie wiedział czy on krótko spał czy w ogóle nie zasnął. ale nasze przypuszczenia to że w ogóle nie spał, bo koło 17tej, już marudny na maxa, przytulił się do mamusi i zasnął na ramieniu w 30 sekund. no i sobie śpi, ciekawe jaka jazda będzie w nocy!! ja pierdzielę, ja śpię, najwyżej mu lodówke otworzę i niech się bawi:-D
:-D:-D:-D jakie sie czyta takie rzeczy to nawet jak cos boli to przestaje ;-)
mamusiaDorusia no a co z tymi 3kami ??? nieaktualne?? :-p
Koot sprzet kosmiczny :-D
Baby u nas sale porodowe wygladaja podobnie tylko nie jestem pewna co do tego hydromasazu i swiatelek :-D a co do pozycji to na SR dostalismy cala liste z obrazkami nawet :-D qrde jakby mi sie chcialo to nawet moglabym zeskanowac i wrzucic :-D
objadam sie michalkami mniam
znikajace pieniadze??? moze to jakas choroba ciezarnych bo mi tez znikaja ;-)

Do góry