reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

dzięki dziewczyny za wsparcie :-)
ja już umyta wygolona i czekam na mamę i koleżankę jakby się coś zaczęło dziać na drodze żeby nie spanikować 50 km musimy przejechać w dwupaku bo K sprzedaje i kupuje auto i nie wiem co jeszcze jestem wściekła na niego bo dziecię się nasze pierwsze rodzi a jego jak zwykle nie ma!!:wściekła/y: mam nadzieje że niczym ja urodzę to on dojedzie do szpitala , albo ja wrócę do domu chociaż bym tego nie chciała. wracam tylko z Mają innej opcji nie biorę pod uwagę.

reklama
acronka u mnie wcześniej takie bóle pachwinowo- krzyżowe (ale to było za wcześnie, i lekarka relanium wtedy kazała brać) ale boję się że to zwiastuje takie właśnie bóle przy porodzie :/

akmm jeszcze raz powodzenia!!! i szybkiego powrotu z Majeczką życzę!

dzięki dziewczyny za wsparcie :-)
ja już umyta wygolona i czekam na mamę i koleżankę jakby się coś zaczęło dziać na drodze żeby nie spanikować 50 km musimy przejechać w dwupaku bo K sprzedaje i kupuje auto i nie wiem co jeszcze jestem wściekła na niego bo dziecię się nasze pierwsze rodzi a jego jak zwykle nie ma!!:wściekła/y: mam nadzieje że niczym ja urodzę to on dojedzie do szpitala , albo ja wrócę do domu chociaż bym tego nie chciała. wracam tylko z Mają innej opcji nie biorę pod uwagę.
to co masz takie bóle że jedziesz do szpitala a ja.............nie,,,,,,,,,

liliou - dzięki za "pocieszenie". Przed chwilą mnie skurcz złapał - prawdziwy skurcz-YBYK!!! Ałła jaki bolesny fak. I jaki długaśny....... Ja chyba za dużo czytam o tych waszych skurczach i mi dziecko wariuje,kurdę, niech posiedzi jeszcze.
Chyba się wezmę za przepakowywanie torby..... Albo najpierw no-spa i prysznic? Jak myslisz?

Mitaginka dzieki, jestem uspokojona,ze dzis nie rodzę:)

Anisad z ta kamerą to mój M. cały czas mówi, że weźmie, ale chyba żartuje, bo wyleci szybko z porodówki.

Co do rodzynek też je wydłubuję jak Ducha, Madziarkas i Migatinka. Nie znoszę, blleee!
Ja tam lubię, może nie jakos takzebym szalała, ale nic na przeciwko nie mam:)

Lenka1983 zawsze marzyłam by jeździć motorem! Niestety ani prawka na motor, ani motoru, zostają mi tylko 4 kółka.

Dziewczyny w jakiej pozycji rodzi się w Waszych szpitalach? U mnie w Jeleniej Górze chyba na leżąco. Rodzi któraś z Was na siedząco, na klęczkach lub na czworaka? Słyszałam, że tak lepiej dla rodzącej i maluszka.[/QUOTE]

U mnie w szpitalu teraz taki fajny sprzęt kupili i mozna rodzic w kazdej pozycji, czekajcie, O taki:
SPS ZOZ “ZDROJE” Szczecin

antonina, pewnie że możesz co tam sny do mojego wahadełka :-D
adi - 12. 04. CC
dranissimo 04.04. SN
klaudencja, wredoto - 12.04. CC - a masz!
to ja tez poproszę (porównam z Maciejem, ale ciiiiii)

A w ogóle to musze sie pochwalić,żę dzis miałam wyjątkowo dobrą noc-tylko 4 razy wstawałam i rano też udalo mi sie dlużej pospać-mam nadzieję, że nastepne bedą podobne:)

ja miałam podobnie i od jakiś czterech dni oprócz wstawania na siku śpie elegancko i normalnie, a nie po 4, 5 godzin.

Mój sie szykuje do wyjazdu, jejku, tylko żebym dojechała. Mogę rodzić w piątek, a najlepiej to poniedziałek:)

Melduję się po wizycie i tak jednym tchem-
wszystko ładnie przygotowane do porodu,główka mocno wyczuwalna w kanale,szacowana waga dziecka...3800 (+- 200gram) ale to i tak dużo jak na ten tydzień.Jak do poniedziałku nie urodzę,to na 8 na OCT,ze względu na wagę dziecka...A jak nie ruszy nic po kroplówce,to czekamy i będzie cc,o ile waga wzrośnie...
:wściekła/y:

Edit: nie zapłaciłam i wahadełko o mnie też zapomniało,buuuuuuuuuuu

Ostatnia edycja:
Mitaginka dzieki, jestem uspokojona,ze dzis nie rodzę:)

Anisad z ta kamerą to mój M. cały czas mówi, że weźmie, ale chyba żartuje, bo wyleci szybko z porodówki.

Co do rodzynek też je wydłubuję jak Ducha, Madziarkas i Migatinka. Nie znoszę, blleee!
Ja tam lubię, może nie jakos takzebym szalała, ale nic na przeciwko nie mam:)

Lenka1983 zawsze marzyłam by jeździć motorem! Niestety ani prawka na motor, ani motoru, zostają mi tylko 4 kółka.

Dziewczyny w jakiej pozycji rodzi się w Waszych szpitalach? U mnie w Jeleniej Górze chyba na leżąco. Rodzi któraś z Was na siedząco, na klęczkach lub na czworaka? Słyszałam, że tak lepiej dla rodzącej i maluszka.

U mnie w szpitalu teraz taki fajny sprzęt kupili i mozna rodzic w kazdej pozycji, czekajcie, O taki:
SPS ZOZ “ZDROJE” Szczecin

to ja tez poproszę (porównam z Maciejem, ale ciiiiii)

ja miałam podobnie i od jakiś czterech dni oprócz wstawania na siku śpie elegancko i normalnie, a nie po 4, 5 godzin.

Mój sie szykuje do wyjazdu, jejku, tylko żebym dojechała. Mogę rodzić w piątek, a najlepiej to poniedziałek:)[/QUOTE]

ale sprzęt ja też na takim chcę

akkm w ogóle to Ty chyba rodzisz nie? :-) trzymamy kciuki, wszystko będzie gites;-)

mamusiaDorusia gratki szczęściaro TY JEDNA!!! matko jakie wy konkretne info dostajecie...

acronka długości moich postów nie da się pobić!! no nie da się!!! i chociaż tu mam złoty medal:-D heh to już mam dwa, niezdecydowana i najdłuższa pościarka :-D:cool:

zjarana jestem i pasi mi to!! buźka, dekolt i ręce delikatnie brązowe:-D pasi mi ten macierzyński w okresie wiosenno-letnim.

przeżyłam już dzisiaj kolejną załamkę w stylu nie nadaję się na matkę.
M już ma mnie dosyć i mówi: URODŹ W KOŃCU!!!!

idę malować ze Starszakiem

heh a wiecie co zrobił dzisiaj Niko, M poszedł z nim spać, no i Nikodem uspał tatusia, sam wstał, otworzył lodówke, wyciągnął serek biały no i wymazał fotel, rogówke, tv, wieżę, laptka, klawiaturę, myszkę :-D

M nawet nie wiedział czy on krótko spał czy w ogóle nie zasnął. ale nasze przypuszczenia to że w ogóle nie spał, bo koło 17tej, już marudny na maxa, przytulił się do mamusi i zasnął na ramieniu w 30 sekund. no i sobie śpi, ciekawe jaka jazda będzie w nocy!! ja pierdzielę, ja śpię, najwyżej mu lodówke otworzę i niech się bawi:-D

Ostatnia edycja:
nono, niezły sprzęcior, nie powiem na takim to chyba się nawet bólu nie czuje :no:, kosmiczny fotel, człowiek się zajmie obczajeniem co i jak i nawet sie nie zorientuje kiedy niespodzianka z krocza wyskoczy hahahhaa:-D

reklama
Dziewczyny wresZcie doczytałam...
Zwariowałyście czy co?? 20 stron naskrobać:wściekła/y:

Joll widziałam ostatni raz o 14 i jeszcze nie rodziła ;-)

Ducha dzieki za wróżbę, ale ja na CC sie nie godze, tylko SN :-D wybrałam taką opcję i nie ma zmian hehehhe

Acronka gratuluję udanej wizyty :)

Akkm trzymam ksiuki

Cucumber fajnie, ze juz jest ok z malutką :)

Mitaginka gratuluję nowego telefonu :)

Morgaine masz rację wkręcam nieźle z tym bólem porodowym, ale niektóre wierzą ;-) czyli niezła jestem :-D

co do rodzynek to bardzo lubię :)

co do pozycji porodowych to u mnie w szpitalu rodząca wybiera pozycje a położne doradzają pozycje wertykalne, w sali porodej jest worek sako, piłka łózko z możliwoscia przerobienia na fotel porodowy, krzesełko porodowe i drabinki można rodzić gdzie i jak się chce, acha w sali nr 1 jest wanna do porodów w wodzie z hydromasażem i światełkami :)

nie pamietam co jeszcze więc jak mi sie przypomni to napiszę :)

Do góry