Witam kwietnióweczki. Mam na imię Ania i mieszkam koło Lublina. Jest to moja pierwsza ciąża z terminem na 15.04.2010 ( chociaż mam wrażenie, że koło 21- każdy inaczej liczy. Założyłam tutaj konto z nadzieją podzielenia się moją radością, obawami i spędzenia miło czasu.
Witaj :-)
Cześć dziewczyny
Głowię się od dłuższej chwili nad tym, jak przyrządzić dorsza... Mąż mi przywiózł od rybaka całą reklamówkę, na szczęście filety więc nie muszę czyścić. Narazie opłukałam i zalałam mlekiem a potem chyba usmaże na patelni w panierce z jajek i bułki. Kurcze, żebym tak jakąś specjalną ochotę na ryby miała... no, ale rybka z morza zdrowa, kwasy omega i takie tam... A może któraś kuchareczka ma jakiś przepis na szybkie przyrządzenie dorszyka?
witam malinowąmamę, ellę24 i meriderkę miło, że jest nas więcej...
mała_mysz strasznie mi przykro, że hańcia tak cierpi a Ty razem z nią. Mojej na zaparcia pomagał "kubuś marchwiowy",na codzień nie pija takich rzeczy, ale czasem jej zapodam na wypróżnienie i efekt natychmiastowy.
A co dajesz córci na codzień do picia? Ja do niedawna poiłam młodego głównie wodą albo cienką herbatką. A od jakiegoś czasu moja mama zaczęła dawać mu Kubusie i tego typu soczki (oczywiście bez cukru). Pije rozcieńczany pół na pół z wodą. I teraz chce tylko soczek, jak dostanie to chodzi z butelką i ciągle popija. A woda jest błeee I zła jestem bo nie chciałam go przyzwyczajać do słodyczy a tu mi mama pomogła...A to ona z nim siedzi w tygodniu. W ogóle planowałam dawać Aleksowi jak najmniej słodkości żeby się nie przyzwyczajał ale on teraz pierwszy do wszystkiego leci i oczywiście im słodsze tym lepiej.