hej hej hej
mam spore zległości, więc tak z grubsza odpowiem
Joll - super twórczość . Szacun
nóg nie goliłam ze 3 tygodnie i niewiele tego tam jest, więc może córka? córka? córka?
od 9 rano do teraz obierałam grzyby, które wczoraj zebraliśmy. dosłownie w niektóych miejscach można było kosą kosić podgrzybki i maślaki
samochód nam się popsuł w drodze do Warszawy, weekend nie był aż taki fajny jak miał być. naprawa - 2tys pln. buuuu
wczoraj przesadziłam z łażeniem po lesie. chyba za wiele się naschylałam, bo jak wróciliśmy i chwilę poleżałam, nie mogłam wstać ani potem chodzić. miałam tak potwornie silny ból w "tyłku", że już chciałam do szpitala jechać. dokładniej bolał lewy staw biodrowy i tak jakby od kręgosłupa promieniowało. ryczałam jak głupia, a Paweł nosił mnie do wc i łóżka:-(
od rana powoli już chodzę, ale nie bez bólu
pisałyście o leukocytach w moczu itp
ja z racji wiecznych kłopotów z nerkami, mam pewne doświadczenie w tej dziedzinie
podwyższony poziom ( i to znacznie) leukocytów może byćspowodowany UWAGA - staniem. pozycja pionowa jest nieodpowiednia dla nerek, a szczególnie w ciąży, gdy są one mocniej eksplaatowane. zawsze należy w wypadku złego wyniku badania ogólnego zrobić powtórkę po odpoczynku i posiew, to bardzo ważne
sama miałam taki przypadek, gdy rok temu robiłam kontrolne badania. wynik wyszedł bardzo zły i mój lekarz internista natychmiast przepisał mi Citronex ( bardzo toksyczny antybiotyk) strasząc, że to kłębuszkowe zapalenie nerek i mogą być tego poważne skutki. 4 dni później poszłam jednak do specjalisty, który wyśmiał i sklął internistę i wyjaśnił na czym rzecz polega
ważne też jest, aby odpowiednio się umyć, no i rada z tamponem - świetny pomysł