A o tym to nie wiedziałam :/ Ale teraz już wiem i na drugi raz tego przypilnuję. Ja myślałam, że wtsraczy się tylko podmyć i już będzie dobra próbka.A czy prawidłowo wykonałaś pobranie próbki? Bardzo często próbki są po prostu skażone i dlatego wychodzą takie wyniki. Mnie nauczyli tego w szpitalu. Jak pobierasz mocz to najlepiej zrobić to pod prysznicem zaraz po umyciu bez żadnych środków i wycierania. W pochwę wkładasz tampon (w szpitalu dostajesz razem z pojemnikiem) i na początek troszkę odsikujesz na zewnątrz a do pojemniczka dopiero ten środkowy mocz. Ten pierwszy mocz po prostu po drodze zbiera bakterie wirusy które są dookoła cewki moczowej. Mocz jest środkiem dezynfekującym dla naszego organizmu. Spytaj gina on Ci dokładnie wytłumaczy i z pewnością zaleci to samo i powtórzenie badania. Ja tak miałam w poprzedniej ciąży ale teraz już wiem co i jak.
Kochana, mi pomaga posmarowanie skroni i całego czoła tzw. maścią tygrysią lub też maścią z kotkiem. Jak tylko mi się zaczęły bóle głowy a wiedziałam, że jestem w ciąży i nie mogę brać silnych leków to zamówiłam sobie taką maść na allegro. Malutkie opakowanie starcza na bardzo dlugo a kosztowało mnie ok 5 zł. To jest też znane jako maść chińska chyba. Ewentualnie można też posmarować czoło amolem. Ale są mniejsze efekty.Cześć kochane....
Dziewczyny....znacie jakiś sposób na te okropne bóle głowy...tak mnie męczą od wczoraj, ze nie mogę wytrzmać...leżę cały czas z poduszką na głowie bo mnie światło razi....?
Buziaki dla Was wszystkich...trzymam kciuki za wizyty....
No i chciałam się pochwalić, że mi się cera poprawiła....i zaczynam ładnie wyglądać...hurrrrra!
A co do cery to zazdroszczę. Ja mam straszną. Krostki mi wyskakują ciągle na twarzy, plecach, dekolcie. A za 3 tygodnie ślub i sukienka odkryta :/
Ja dzisiaj choruję sobie. W tamtym tygodniu brałam antybiotyk na anginę a dzisiaj mnie rozłożyło. Dzieciaki w pracy chorują to i ja złapałam. Czosnek już zakupiony a obok łóżka herbatka z cytryną i miodem stoi Uwielbiam teraz cytrynę i wszystko co kwaśne