reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

aha, Anisad - ciezko, a masz jakies symptomy? bo ja wg symptomow to moze za jakies 2-3 miesiace urodze ;) nie mam nic, zadnych skurczy, brzuch wysoko, samopoczucie super, po prostu zero objawow. ale i tak rodze 1.04 :-D
ja celowalabym chyba na 3-4 przed terminem, czyli 10 lub 13.04... a jakby meza nie mialo byc to wez kogos innego do porodu, mame, siostre, cokolwiek, grunt to nie rodzic samemu... zawsze ktos ci cos poda, pomasuje, zawola polozna czy rozerwie chociaz...

Dzięki za podpowiedź. Właśnie tak samo jak Ty, nie mam żadnych symptomów. Nie wyobrażam sobie rodzić z kimś innym niż mąż. Nie chodzi o to, ze mam słabe stosunki z rodziną,ale jest to dla mnie tak jakoś niesmaczne (sorki, moze to głupie). Na samą myśl, ze ktokolwiek inny chociaż podwozić mnie będzie do szpitala, dostaję dreszczy. Kupię bilet tak właśnie na 11 kwietnia. Akurat równy rok temu 11 kwietnia wróciłam do Polski, to może jakiś znak:)
Swoją drogą , to był koszmar, bo lot był podobny do tego słynnego lotu z 10 kwietnia, a własnie leciałam 1 dzień po katastrofie i krążyliśmy w kółko dosyć długo, bo mgła okropna, nawet próbował lądować w tej mgle (zero widoczności) i w ostatniej chwili zrezygnował z lądowania i poszybował do góry na maxa i na resztkach paliwa wylądowaliśmy na innym lotnisku.To było chyba gorsze niż poród ;) W życiu tak mi się nogi nie trzęsły ! Ludzie przerażeni... ale kto lata dzień po katastrofie to tak ma.

Mamusiadorusia, wszystkiego naj naj naj, zdrowia i spełnienia marzeń !

reklama
aenye udało się :) atualne foty z brzuchem wrzucę ja mąż przyjedzie bo okazało się że kabel od aparatu ma w sklepie a ja sie tyle zszukałam:/
aknovi o wiesiołku to nie słyszałam jak on działa ?

Ale produkujecie :)

W Warszawie pogoda z d****. Dlatego ja w łóżku cały czas. Nie wiem czy wogóle dziś się stad wygramolę. Nie chce mi się. Plecy mnie bolą. Może tylko wstanę jakąs zupę ugotować. Pomidorową np.

Buuziaki.

Wiesiołek ma podobne działanie jak liście malin, uelastycznia szyjkę i może przyspieszyć skurcze (np nie wolno go brać na początku ciąży bo może mieć działanie wczesno-poronne), ale robi to tak.. delikatnie, podobnie jak herbata. Można go kupić w aptece kosztuje 20-30zł, w zależności, czy jest to wzmocniona wersja, 60kapsułek 2x dziennie, czy normalna 120 kapsułek, 3x dziennie... ja mam tą, co się bierze 2x, nazywa się OEPAROL femina, kosztowała jakieś 33zł...

cześć laseczki!

zostawić was na trochę i chociaż jest to nadrabiać, wczoraj nim doczytałam to padłam:) i wiecie co? nie nadaje się już do niczego...miałam okazję na zakupy, najbliższe CH 30 km od domu,więc odkąd mężu auto zabronił jakiś czas temu, to nawet nie mam jak, no ale wczoraj pojechaliśmy razem i co? nic, ani stanika, ani butów, ani torebki...to był wieczór i normalnie nie miałam siły nogami włóczyć...ale za to ostatnio ciążowy McDonald zaliczony;)

MamusiaDorusia sto lat!!
Mitaginko za 14 dni bezpieczny termin:):):)
Nie będę się wracać do tamtych wątków, ale dziewczyny zdjęcia zaje....!!!
Idę dziś znowu w miasto hehe nic konkretnego do załatwiania nie mam, no ale najgorsze to siedzieć w domu i czekać na symptomy, których nie ma;))
buziak dla wszystkich!

eywa tylko jak to zrobic, zeby te 14 dni wytrzymac? ;) wy tu piszecie o jakichś wiesiołkach, piłkach, herbatkach malinowych ;) a ja tu potrzebuję czegoś całkowicie przeciwnego ;)

Ja uciekam po córę, bo zaraz kończy lekcje :-)
A wracając do imion...poproszę jakieś propozycje dla dziewczynki ? Jedna jest już Natalia, a druga ?

reklama
Petinka, wlasnie Marta jest super, ale niestety za dużo osób w naszym gronie tak ma i jakoś głupio tak. Marysia mi sie podoba, ale to zdrobnienie więc wychodzi na to, ze jest Maria. Emilka też ładne. Moze weźmiemy pod uwagę ... Dzięki. A co sądzicie o imieniu Iga, Iza , Ida ?

Do góry