witam,
wrocilam zrelaxowana,szczesliwa i pelna zapalu)
gratuluje udanych wizyt,super,ze serduszka bija i lapki machaja!!!ciesze sie z wami dziewczyny!!! mnie jutro czeka wizyta,nie moge sie juz doczekac...znowu zerknac na kruszka)
joll-kochana,gdzie wyczytalas o tetnie/plci...bylabym uradowana gdybys podala mi namiar na lekture,z gory dziekuje.
HEJ ALEXANDRO, świetnie, że Jesteś w dobrej formie i nastroju, trzymam kciuki już dzisiaj i czekam na dobre wieści
...jeśli chodzi o temat tętna, to czytałam o tym na wielu stronach, mogę podać chociażby dwie poniżej
na "noworodku" jest test DZIEWCZYNKA CZY CHŁOPIEC -(szukać w kalkulatorach)
zawsze wierzyłam w mądrości ludowe, może nie jest to ślepa wiara, ani nie we wszystko bezmyślnie, ale po prostu myślę, że w każdej bajce jest ziarenko prawdy
Detektory tętna płodu dla ginekologów i położnych oraz dla kobiet w ciąży do użytku domowego - VOLOS - import i dystrybucja urządzeń medycznych; sklep internetowy; sprzedaż hurtowa
www.volos.com.pl
Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko.
"Dziewczynka czy chłopiec?
Doświadczone położne twierdzą, że częstotliwość tętna powyżej 140 uderzeń na minutę wskazuje, że urodzi się dziewczynka, natomiast poniżej 140, że prawdopodobnie będzie chłopiec. „Teoria” ta bazuje na fakcie, że dziewczynki mają wyższy metabolizm niż chłopcy. Niestety brak jest statystycznych dowodów potwierdzających powyższe twierdzenie, i faktycznie nie ma dowodów na związek częstotliwości pulsu z płcią."
Ostatnia edycja: