reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

no i d...pa, nie poszlismy, rodzice mieli problem z babcia, tzn nie mogli chwilowo jej zostawic samej i nie dali rady dojechac na czas. ech no. jutro sobie odbijemy.
ide poczytac co u was i przy okazji moze kupie cos na allegro dla rozladowania nerwa ;)

a potem prasuje - OSTATNIE prasowanie :-D specjalnie czekalam i zbieralam wszystko, co zamowie, zeby naraz wyprac i wyprasowac wsio ;-) done!

zapomnialam powiedziec, ze przyszedl ten pleciony kocyk i osiolek - reczniczek, jestem ZACHWYCONA!!! kocyk z bardzo mieciutkiej przedzy, supermily w dotyku, ma wloczkowe guziki ;-) jest boski. a osiolek, co sie balam, ze jest bialy i bedzie szary zaraz - jest taki kremowy - ecru ;-) sliczny!!!

za to muzzy koszule wypralam i bleeee, widac, ze to na kilka razy tylko jakosc jest.. szmatka taka, pelno kulek juz.. no ale nic to. na pare razy moze byc.

reklama
margola, dobre :-D a myslalam, ze tylko ja taki wykret, co z lenistwa sobie roboty dolozyl, i jeszcze jakie to fuuuuuuj! w niemal publicznym kiblu pojemnik na siuski lowic.. no ale ja juz tak z gaciami opuszczonymi do kostek, uwitym papierowym gniazdkiem na desce, coby usiasc i dokonczyc siku po zbieraniu do pojemnika.. no zal mi bylo wyjsc i wracac zaraz, i jeszcze by sie baba w okienku patrzyla na mnie, ze dwa pojemniki mi potrzebne ;-) ech no!
ale nie chcialam brac lekow bez sensu, nic mnie tam nie cmi, nie boli, wiec po kit. i cholera nie wiem, jakie wyniki, bo tata nie zdazyl mi odebrac, jutro sie dowiem.

herbatita
- opowiedz nam swoja historie!!! czekamy na wiesci porodowe :-) i wielkie, wielkie buziaki dla cudnej malej Wiki!!! zdjec, duzo, duzo zdjec prosimy!!!

morgaine
, rodzisz? mnie cos znowu spielo ;-) hehe. ale raz, sie nie liczy. jutro kosmetyczka i kino, moze nawet na kolacje meza wyciagne. a co. i dopiero wtedy unpacking!!

margola, dobre :-D a myslalam, ze tylko ja taki wykret, co z lenistwa sobie roboty dolozyl, i jeszcze jakie to fuuuuuuj! w niemal publicznym kiblu pojemnik na siuski lowic.. no ale ja juz tak z gaciami opuszczonymi do kostek, uwitym papierowym gniazdkiem na desce, coby usiasc i dokonczyc siku po zbieraniu do pojemnika.. no zal mi bylo wyjsc i wracac zaraz, i jeszcze by sie baba w okienku patrzyla na mnie, ze dwa pojemniki mi potrzebne ;-) ech no!
ale nie chcialam brac lekow bez sensu, nic mnie tam nie cmi, nie boli, wiec po kit. i cholera nie wiem, jakie wyniki, bo tata nie zdazyl mi odebrac, jutro sie dowiem.

herbatita
- opowiedz nam swoja historie!!! czekamy na wiesci porodowe :-) i wielkie, wielkie buziaki dla cudnej malej Wiki!!! zdjec, duzo, duzo zdjec prosimy!!!

morgaine
, rodzisz? mnie cos znowu spielo ;-) hehe. ale raz, sie nie liczy. jutro kosmetyczka i kino, moze nawet na kolacje meza wyciagne. a co. i dopiero wtedy unpacking!!

Nie moge z Toba już mnie brzuch ze śmiechu przez Ciebie boli:-D "papierowe gniazdko na desce" bezcenne za wszystko inne zapłacisz kartą...:-D

aenye no bez kitu lenistwo nie zna granic :-D ja taką akcje zlapalam w domu na początku ciąży. też myslałam że się "wymyje", ale jak odbierałam wyniki, to pani z okienka tak sie dziwnie na mnie popatrzyła i powiedziała że lekarz na pewno będzie kazał powtórzyć bo są bakterie. po nazwie bakterii zorientowałam sie o co kaman:-D

Dziewczyny, wiem, ze wielokrotnie poruszany był ten temat, ale nie mam siły szukac...jak mam sobie poradzic z ta biegunka?
Przez cały dzien zjadłam ryz z jabłkiem, 2 wafle ryzowe, odrobine rosołu i kilka sucharków...W ciagu nia nie gonilo mnie do kibelka, ale teraz znowu sie zaczeło :( wiecie, ze po moich przejsciach to naprawde sie boje o mała w tej sytuacji :( co mam robic?
pewnie juz sto osób Ci radziło.
smecta, nawet niemowlaki ją mogą, no i orsalit - zeby sie nie odwodnic.
albo garść węgla
a jutro lekarz...z biegunką nie ma żartów, moze do gina zadzwon jutro rano co?
dobry wieczór wszystkim :)
Najpierw gratulacje dla Anawoj, chłopak na schwał :) Mój m mąż też sie duży urodził, ale miał "tylko" 4600 ;)
Trzymam kciuki za kolejne dzewuszki, oby szybko i bezboleśnie...
Ja też dziś po wizycie, okazało się, że rozwarcie 2cm.... i mam odstawić magnez i luteinę i czekać na skurcze...a ja chciałam w kwietniu... Pierwsze dziecie też miało być kwietniowe, a doczekało do maja... A lekarka mówiła, że lepiej żeby jak najszybciej bo już teraz młody ma ok 3400... a młoda chora, mąż ma nocki i mam stracha... zobaczymy, może jeszcze trochę poczeka, choćby do piątku, wtedy T bierze zaległy urlop i już sama nie będę...
Spokojnej nocki wszystkim życzę :)
moja droga no z tymi porodami tak to jest, krzyzowe nie oznaczaja porodu a.....2 cm rozwarcia tez nie!! ja w poprzedniej ciazy mialam od 6go mca 2 cm i urodzilam 2 dni po terminie!! a chuchali i dmuchali na mnie od 6mca!!
a my zaraz do kina spadamy :-) juhhu :-D na ten moj sf film. tylko kosmetyczka jutro i moge rodzic ;-)
z tym pojemnikiem to jesteś the best. złoto w kategorii....ehhh wymyślcie kategorie bo mnie zabrakło słów:-D
co do muzzy to mnie siadają te koszule, ale ja mam inną niż Ty. milusia, zero kulek, prałam już z 5 razy i jest ok.

i nie, nie rodzę. co prawda położyłam się spać koło 18tej i budzą mnie skurcze tak silne są gnojki, ale to jeszcze nie to!! daję sobie jeszcze 2 tygodnie minimum:D

heh aenye a mowilam Ci jak moja kumpela 1 dzien przed umowiona wizytą u kosmetyczki zaczela rodzić i z bolami porodowymi pedicure sobie robiła!! no bo w niepomalowanych paznokciach na porodówkę??:-D
aenye dobre dobre z tymi siuśkami :-D nie dziwię się bo też bym po drugi nie poszła ;)
a którą muzzy kupowałaś? bo ja jestem przed zakupem, mówisz że nie warto? a chciałam tą :

Koszula kopertowa do karmienia _M_MUZZY (1505250467) - Aukcje internetowe Allegro

ja ją mam. jest ok. tylko rozmiar polecam mały bo one z natury luźnawe sa. ja mam M i wchodzę z brzuchem także S byłoby lepsze...ale prałam juz z 5 razy i jest ok:)

hehe ;-) ciesze sie, ze znalazlam w was zrozumienie, no oprocz baby :p baby, jak silny instynkt, taka jakosc gniazda :-D

margola
, a u mnie nie podaja, jaka bakteria.. nie robilam posiewu ;-) niewazne.

lilou
, ja mam taka kopertowa, ale fioletowa, mysle, ze jakosc ta sama; nie powiedzialabym, ze nie warto, raczej warto, szczegolnie za ta cene. nie jest zle, jakosc jak za 30zl po prostu. troszke mi kolor jakby splowial i taka szmatka sie zrobila, ale mysle, ze z wiekszoscia pizam by tak bylo.

reklama
morgaine, jak to powiedziala moja mama 10 dni temu, kiedy umawiala nas na jutro na wizyte (zdziwiona, ze tak chce pozno): "no a jak zaczniesz wczesniej rodzic TO CO WTEDY ZROBISZ??" - "mamo, mysle, ze bez pedicure i peelingu kawitacyjnego to nie przyjma mnie na oddzial" :-D

Do góry