reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Dziewczyny, wiem, ze wielokrotnie poruszany był ten temat, ale nie mam siły szukac...jak mam sobie poradzic z ta biegunka?
Przez cały dzien zjadłam ryz z jabłkiem, 2 wafle ryzowe, odrobine rosołu i kilka sucharków...W ciagu nia nie gonilo mnie do kibelka, ale teraz znowu sie zaczeło :( wiecie, ze po moich przejsciach to naprawde sie boje o mała w tej sytuacji :( co mam robic?

reklama
dobry wieczór wszystkim :)
Najpierw gratulacje dla Anawoj, chłopak na schwał :) Mój m mąż też sie duży urodził, ale miał "tylko" 4600 ;)
Trzymam kciuki za kolejne dzewuszki, oby szybko i bezboleśnie...
Ja też dziś po wizycie, okazało się, że rozwarcie 2cm.... i mam odstawić magnez i luteinę i czekać na skurcze...a ja chciałam w kwietniu... Pierwsze dziecie też miało być kwietniowe, a doczekało do maja... A lekarka mówiła, że lepiej żeby jak najszybciej bo już teraz młody ma ok 3400... a młoda chora, mąż ma nocki i mam stracha... zobaczymy, może jeszcze trochę poczeka, choćby do piątku, wtedy T bierze zaległy urlop i już sama nie będę...
Spokojnej nocki wszystkim życzę :)

mitaginka, najlepszym sposobem na zaklejenie kiszek i zatrzymanie biegunki to mąka ziemniaczana - serio! sprawdzony sposób!!! Zjedz łyżeczkę mąki ziemniaczanej (żadnej innej) i nie popijaj, bo się kluchy zrobią i narobisz większej biedy. Połknij tę łyzeczkę mąki na sucho i naprawdę niedługo powinno pomóc.

herbatita witaj:) czekamy na fotki:)

Morgaine rozmawiałam z położną, w sumie wyszło na to,że leki dostanę w trakcie porodu na to gbs, czyli nie do końca tak jak mówił gin,że tylko mała po porodzie, ale uspokajała, mnie w sumie uspokoił fakt tego,że w trakcie, zanim może się zarazić malutka

Mitaginko ja pamiętam rady dziewczyn o coli, słonych paluszkach, sama nie miałam problemu takiego,ale tyle pamiętam

dziewczyny czekajcie na mnie ze skurczami...ja też chce mieć już, nie rodźcie beze mnie:szok:

Eywa a jaki masz opis na wyniku z tym GBS? u mnie jest napisane, że wzrost skąpy i lekarz mi powiedział, że to zanczy, że jestem tylko nosicielem i dlatego maluszek dostanie po porodzie antybiotyk

Aenye ty chyba pisałaś, że jesteś nosicielem, jak to jest u Ciebie przy porodzie?

Herbatita witaj ponownie :) buziaki od BB-ciotek dla Wikusi :)

Baby u mnie w opisie,że stwierdzono obecność DNA bakterii( tu łacińska nazwa jej), nie ma nic o wzroście, jest tylko rubryka zalecenia i tam "antybiotykoterapia śródporodowa"

No wiec przejechalam sie do sklepu kupilam lody, sos truskawkowy, wafeli, cole, i doritosy z sosem salsa na wieczor (Usta Usta) :-D babka kasowala i sie smiala, a ja jej wprost ze pierwszy raz w ciazy mam zachcianki i nic mnie nie powstrzyma :-D hahaha

mitaginka mi pomogla smecta.
Biedulko Ty... Z biegunka niby nie ma zartow. U nas radza uzupelniac elektrolity bo latwo o odwodnienie. Niech malz ci skoczy do apteki to w saszetkach jest do rozrobienia w wodzie.
Daj znac jak tam :-)

reklama
Witajcie
oczywiście nie ma szans aby was nadrobić ;-)
Wpadłam na chwile aby się z Wami przywitać i jeszcze raz bardzo serdecznie podziękować za miłe i ciepłe słowa a w szczególności Baby_55 za wsparcie i ciepłe słowa otuchy przekazywane Wam ode mnie i od Was.
Jak tylko się ogarnę to opiszę Wam w szczegółach co mnie spotkało. Najważniejsze ze w porę znalazł się dobry lekarz i pomógł bo mogło być źle.

Do góry