reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

o ja ale wieści, kurcze Herbatita rodzi kolejna z nas przytuli pewnie już dziś swoje dzieciątko super
justi kciuki zaciśnięte będzie dobrze
cocosova zdrówka życzę
akkm tylko nie mów że Ty tez juz się szykujesz do porodu
lenka ja też mam podwyzszone leukocyty u mne 12 z kawałkiem, ale dopiero o 18 dzis mam wizytę, wiem tylko że w ciąży często są wyższe i to normalne
madziarkas czyli u Ciebie za oknem wiosne juz widać:), bo u mnie z 7 pietra to tylko ciemne chmury jak na razie

mnie coś gardło zaczyna pobolewać, lekki katar mam nadzieję że szybko minie bo nie uśmiecha mi się chorować na finiszu,junior ma juz chyba bardzo mało miejsca w brzuchu, bo tak sie wypina chwilami i kopie w pipke że co troche siku latam
dzis mam wizyte i ktg na 18 juz nie mogę się doczekać, na pewno dzis dotane skierowanie w sumie to juz bym chciała mieć to za sobą, byc juz w domu z juniorkiem . a no i z dobrych wieści odebraliśmy wczoraj samochód od mechanika, trochę nas to kosztowało ale ponoć samochód chodzi jak igła:)

miłego dzionka

reklama
No ciekawie sie zaczyna dziac, ciekawie ;)
justi, herbatita czekamy na dobre nowiny!
mamusiaDorusia u Ciebie chyba tez cos sie zaczyna dziac ;)

mnie po srodowym wysiłku (czyt. umycie glowy, ubranie sie, pomalowanie i wizyta u gina) bola miesnie nóg i sciegna, jak po jakim wysilku ;) niezle...kondycji za grosz...

hej dziewczynki :*

potrzebuje porady bo nie wiem czy panikuje czy może rzeczywiście dzieje się coś co może świadczyć o tym że to już czas na mnie...

od 2 dni moje wkładki są caaale wilgotne, czasem sie wycisza a czasem po chwili wkladka jest mokra :( obawiam się że to może oznaczać podciekanie wód, wkladki są zupełnie czyściutkie tylko wilgotne... może po prostu tak się pocę, bo nie jest to taka gesta ciążowa wydzielina itp, tylko biala woda ale raczej jak pot...
jestem w kropce... ;/
nie chce się bez sensu zgłaszać na IP

pomocy kochane :((

cześć laski
ulalala się dzieje! justi, herbatita, zazdroszcze:) też bym już chciała, M też mówi do brzuszka że już Mała może sie rodzić :)

a ja od wczoraj, przedwczoraj mam pierwsze skurcze przepowiadające, wiec chyba też coś się dziać zaczyna. U mnie to i tak inna bajka, bo w przyszłym tyg 36 tydzień- ciąża jak mówi lekarz donoszona. I wszystko zależy od choroby, czy dadzą mi jeszcze pochodzić czy już koniec ciąży..
Nie umiem dziś zebrać myśli.. strasznie rozkojarzona jestem, jakoś dziwnie poddenerwowana, niespokojna.. Mam w sobie jakiś dziwny lęk o dziecko, czy wszystko jest dobrze, czy jest zdrowa.. Czy po porodzie nie okaże się że coś jest nie hallo.. Bardzo się tego boje.. I jeszcze reportaż w ddtvn o tej dziewczynce mnie dobił... Chyba pogoda też tak dupnie działa.. ech

Dziewczyny, trzymam kciuki za dobre porodówkowe wieści!!!!!!!

Smutasek nie rodziłam nigdy ,więc doświadczenia nie mam, ale położna na sr mówiła by w takiej sytuacji powąchać wkładkę, jeśli to wody ,powinna mieć zapach lekko słodkawy, na pewno inny niż mocz itp

o matko, 3 dzieci dzisiaj?:-) a zaraz następne pozazdroszczą i też się zacznie;-)

smutasek moim zdaniem zaden wyjazd w ciazy na IP nie jest bez sensu, ja bym to sprawdziła na Twoim miejscu
margola u mnie tez duzo obaw, napiecia, natłok mysli...
baby na skurcze glukoza? moze cos jej tam rozrobili ;) mi tez jak podłaczali kroplówki, to zawsze był to roztwór z glukozy z wkładka z magnezu lub fenoterolu. Ta glukoza to chyba taki standard. Fabrycznie na opakowaniu kazdej kroplówki był napis glukoza a oni dopisywali długopisem, co to jest w rzeczywistosci ;)

Nam w przeciwieństwie do Was jeszcze się na porodówkę nie śpieszy. ;) Ja staram się ogarnąć kwestie umawiania się na ktg, usg i inne tego typu atrakcje, które nas w najbliższym czasie czekają.

Herbatita, Justi - kciuki!!

Cześc Kwietnióweczki-co tu się dzieje-zaraz sie okaże że naprawdę kwietniowych dzieci będzie tylko garstka:)ja nie mogę sie doczekać już Melci-ale jednak chciałabym dotrwać do tego kwietnia żeby czuć sie zupełnie bezpiecznie-wczoraj bylismy u mojej siostry i jej córcia jest cudowna-straszny słodziak-usypiala na rękach mojego męza i z jednej strony nie moge uwierzyć ze zaraz bedziemy mieli naszą córeczkę,a z drugiej to jeszcze bardziej nie mogę sie tego doczekać:)Musze napisac 2 prace zaliczeniowe na studia i dobrzeby byłoby napisac je teraz zanim urodzę-i własnie zaczelam pisać jedną-ale napisałam jakieś 5 zdań i zajrzałam tutaj-coś cieżko widzę to moje pisanie...
smutasek ja też pojechałabym na IP- to już końcówka i nie ma co ryzykować-oni sa tam od tego, żeby Cię przyjąc a jak nic sie nie dzieje to zeby Cię uspokoić

Trzymam kciuki za wszystkie rodzące-i za te nie rodzące dziś też;)milego dnia

Hej hej! a jeszcze se weszłam na neta.. spac nie mogę.. w żołądku mnie ściska,ręce mi się trzęsą.. podbrzusze mnie boli.. a i jeszcze skurcze tak gratisowo przez pół nocy... plecy bolą.. ehh o 8 wyruszam!
dzięki wszytskim za ciepłe słowa.
Trzymajcie się Kochane ! Buziaki

dziewczyny nie zostawiajcie nas same wy z maleństwami będziecie a my z nerwami kiedy to sie zacznie i skończy, powodzenia i gratuluje

reklama
Smutasku, taka duza ilość płynu to mogą być wody ale moze też być infekcja jak u mojaj kolezanki było, wiec lepiej jedź to sprawdzić, to nie jest panikowanie tylko upewnianie sie, ze wszystko ok

Mitaginko pytałam czy to może jest oxy, Herbatita napisała, że to glukoza, może jest osłabiona i dlatego jej podali, żeby ją nawodnić i wmocnić nie wiem tego, na pewno podaja dużo płynów jesli jest ryzyko CC, np. jak proód nie postępuje, żeby krew nie była zbyt gęsta od małej ilości płynów w organizmie (inf. z SzR)

Do góry