reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Witam dziewczyny. Wpadłam żeby życzyć wam najmilszej ciązy i zdrowych i cudownych dzieciaczków. Miałam być lutówką ale mój Dzwoneczek postanowił latać z babcią po niebie. Teraz czekam na @ a , ze mamy zielone światło od gina mam nadzieję, ze dołączę do was. Serdeczne pozdrowienia i buziaki. Trzymam&&&&&&&&&&&&&&:-)

dzieki za pocieszenie, dziewczyny. no mnie tez cycki juz nie bola, nie chce mi sie czesciej sikac, nie mam zadnych zatwardzen, spie jak dziecko - jak zwykle... no po prostu jakby nigdy nic. wiec betke zrobie. ale jakos - oprocz chwilowego zestresowania wtedy, przy niby-plamieniach - czuje, ze wszystko jest dobrze :-) i bedzie. jakis taki psychiczny luz mam. oby to byl dobry znak!

aligator, jakie mialas dramatyczne przezycia... nie chce sobie nawet wyobrazac twojego bolu :-( a dlaczegi malenstwo zmarlo w 30tc..? tak pozno, kiedy juz wydawaloby sie, wszystko skonczy sie dobrze... strasznie ci wspolczuje. jak nie chcesz, to oczywiscie nie mow. teraz na penwo bedzie wszystko dobrze :-) w koncu do trzech razy sztuka, jak mowia ;-) ja trzy razy do dziewczynki, a ty trzy razy do zdrowego, slicznego paczusia :-)
co do bety - jasne, tylko musisz pamietac, ze kazdy organizm jest inny, a beta bada hormon, ktory sie wydziela w ciazy. i to u kazdego troche inaczej rosnie. najwazniejsze, zeby przyroslo te 100% przez dwa dni.ale sama jestem ciekawa :-)
tylko jak dlugie mialas cykle? ja bardzo krotkie, 24-26 dni, wiec to tez inaczej.. moje zaplodnienie mialo miejsce ok. 18 lipca ;-)

pandorka, nie, nie literowka ;-) smielismy sie, ze nasze dzieci maja imiona jak Felipe Massa ;-) i jak Fiolek byl maly, mowilismy na niego Felipe. a Masio.. no tak wyszlo, jakos nigdy nie mowilismy Maksio, tylko od razu Masio, Masik, Masionek, Masiątko. ale ma Maksymilian ;-)

anawoj- moja głowa troszkę się podniosła, dzięki ;)
..aenye- ja mam cykle 28 dniowe i zapłodnienie miałam ok 15 lipca, to bardzo podobnie, logicznie myśląc nie mogę mieć niższej bety od Ciebie, a nawet troszkę wyższą, ale tak jak piszesz organizm to nie logika ;). Kiedy będziesz miała wyniki?? Ja za kilkanaście minut, aż się cała trzęsę. Mój synek umarł z powodu braku prawidłowego przepływu w pępowinie, co było powodem... nie wiem. Wszystkie wyniki były prawidłowe, ciąża książkowa, genetyka ok. Lekarze odejrzewali, że krew za gęsta chociaż wyniki były dobre i w drugiej ciąży brałam od samego początku clexane, acard i duphaston i też nici z tego. Teraz z mezem postanowiliśmy, że nic nie biorę tylko się muszę wiecej ruszać i ma być ok. Tak jak piszesz do trzech... ja zdrowego dzidziusia, a Ty piękną zdrową księżniczkę.

No i mam wyniki bety 1 986, to chyba trochę mało jak na 22 dzień po zapłodnieniu :(. Nic nie zrobię zostało mi jeszcze czekać do poniedziałku i wierzyć, że będzie 4 000. Dziewczyny może Wy wiecie?? ..aenye napisz szybko jak będziesz znać swoją. pa

Aligator Twój wynik odpowiada 4 tygodniowi ciąży
Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki
Poziom beta-HCG ( mIU/ml )
3
tydzień: 5 - 50
4
tydzień:3 - 426
5tydzień:19 - 7.340
6tydzień:1.080 - 56.500
7-8tydzień:7.650 - 229.000
9-12tydzień:25.700 - 288.000
13-16 tydzień: 13.300 - 254.000
17-24 tydzień:4.060 - 165.400
25-40tydzień:3.640 - 117.000

A ja mój pierwszy wynik bety miałam 262, drugi 598, więc nie panikuj kobito bo oszalejesz :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Amerie dzięki, będę czekać. Kurcze te przedziały z wynikami są takie dziwne, że ciężko się połapać. Ja mam dzisiaj 5 tydzień i 1 dzień od ostatniej miesiączki. To jakby o tydzień za mała beta??? Dziewczyny sorki, że tak spanikowałam, już Wam nie zawracam głowy bo oszaleję... idę na obiadek bo mąż już zaczął sam wcinać ;)

reklama
Zależy w którym dniu owulacji zaciążyłaś, ciesz się na razie z i tak wysokiego poziomu, ja na pierwszej wizycie do pani gin poszłam z wynikiem 262 i w karcie ciąży wpisała 5 tydzień. Według mnie wszystko ok. :)
Pozdrawiam!

Do góry