reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Cześć laski!

Jestem mamą 5 miesięcznego Filipa i dziś dowiedziałam się, że jestem w kolejnej ciąży. Cieszę się niesamowicie. Maleństwo jak najbardziej planowane. Życzę Wam jak i sobie spokojnej ciąży.

Pandi jak sie ciesze - Ty to jestes szybki billl :szok::szok::szok::szok: gratuluje
Wszystkim Kwietniowka rowniez

reklama
przespałam dziś chyba z pół dnia. po obiadku (rybka, ziemniaczki plus surówki) położyłam się "przetrawić" dwie godziny potem obudziła mnie kłótnia dzieci

...my też będziemy pościć, oj tak

Wybrałaś już szpital, w której dzielnicy Mieszkacie? My mamy szpital po drugiej stronie ulicy (ul. Siemiradzkiego wejście od Łobzowskiej, wkrótce dni otarte 7-8.08) więc chyba już z partymi przejdziemy się na salę porodową;)

Tak zajrzałam jak tam nowe kwietnióweczki się mają i widzę że wszystko u Was fajnie ;) miło tak czytac o tych pierwszych objawach ciąży...:)

P.s. a propos szpitali to ja polecam Ujastek ;)

Hej witam was z samego ranka! Coś duszno i gorąco mi oj to będzie trudny dzień.
anwoj- też chodzę senna i tylko spanie mi w głowie
krakowianka- co do sexu to u nas też wielka wstrzemieżliwość że względu na poronienia i kłopoty które mogą wyniknąć lepiej dmuchać na zimne
pandora -gratulacje nowego dzieciaczka to fanie razem będą się wychowywać
dziewczynki weekend się zbliża to odpoczniemy na maxa

KAZDY NOWY DZIEŃ JEST WALKĄ O SZCZĘŚCIE I MIŁOŚĆ

ale gesto tutaj :-) Dzien dobry, babeczki!

u mnie bz, czyli ok i brak objawow. zrobie sobie dzis dla spokoju swietego betaHCG, bo nie mam mozliwosci isc do lekarza swojego (wyjezdza dzis na wakacje). ja wyjezdzam na miesiac w niedziele i tez nie bede miala mozliwosci sie wybrac nigdzie, no chyba ze w razie koniecznosci jakiejs naglej do koscierzyny do szpitala. ale konsultowalam z moim ginem i mowil, ze jesli nie bedzie mnie nic niepokoic to nie ma problemu, wg niego moze byc pierwsza wizyta dop. w 8-9 tygodniu. mam wizyte 2 wrzesnia. bedzie ciezko, ale jakos wytrzymam ;-) pocieszam sie, ze teraz i tak niczego bym nie zobaczyla znajac zycie.

szkoda, ze nie mam objawow jakis... oprocz smierdzacych zapachow i spania (moglabym caly dzien). ale to moglam sobie wkrecic po prostu, spac lubilam zawsze ;-) no nic. trzeba cierpliwie zaczekac.

milego dnia!

Bry...

U nas pogoda paskudna... pada i jest zimno. Filip wstał dziś w dobrym humorze, zjadł śniadanko i ogląda bajuchę. Strasznie mi się nie chce w taka pogodę, ale muszę zrobiś spacerek do tesco, bo wczoraj kupiłam sobie plastry rozgrzewające na bark, który boli mnie juz kilka dni, ale jak dotarłam do domu i zrobiłam test, to potem się doczytałam, ze tych plastrów w ciąży nie wolno i dziś pójdę je oddać.

aenye
... szybkie pytanko... dlaczego masz w podpisie "Felipek" i "Masio" ? Czyżby literówka ?
;-)

ale gesto tutaj :-) Dzien dobry, babeczki!

u mnie bz, czyli ok i brak objawow. zrobie sobie dzis dla spokoju swietego betaHCG, bo nie mam mozliwosci isc do lekarza swojego (wyjezdza dzis na wakacje). ja wyjezdzam na miesiac w niedziele i tez nie bede miala mozliwosci sie wybrac nigdzie, no chyba ze w razie koniecznosci jakiejs naglej do koscierzyny do szpitala. ale konsultowalam z moim ginem i mowil, ze jesli nie bedzie mnie nic niepokoic to nie ma problemu, wg niego moze byc pierwsza wizyta dop. w 8-9 tygodniu. mam wizyte 2 wrzesnia. bedzie ciezko, ale jakos wytrzymam ;-) pocieszam sie, ze teraz i tak niczego bym nie zobaczyla znajac zycie.

szkoda, ze nie mam objawow jakis... oprocz smierdzacych zapachow i spania (moglabym caly dzien). ale to moglam sobie wkrecic po prostu, spac lubilam zawsze ;-) no nic. trzeba cierpliwie zaczekac.

milego dnia!

AENYE, mnie też martwi brak mdłości, choć czasem da się wyczuć pawika przyczajonego w gardziołku, ale nigdy stamtąd nie wyskoczył.
Jednak jak pomyślę dłużej to tempka37, siusiu co chwilkę, o zapachach i spaniu nie wspomnę;) i...
i jest jeszcze coś...
zatwardzenia, a przecież tyle owoców, warzyw, jogurtów,i kefirów. Na pewno nie Znajdujesz podobnych?

A betka wystarczy, ona dużo powie :-)

WITAM NOWE KWIETNIOWE! GRATULACJE I BRAWA!

MIŁEGO DZIONKA WSZYSTKIM ZAFASOLKOWANYM

Ostatnia edycja:
laski ja w pierwszej ciąży pierwsze objawy- omdlenie i sennosć- miałam w 5-6 tygodniu( i dopiero wtedy postanowiłam zatestować), a kolejne dopiero jakoś w 10, więc jeszcze wszystko przed nami ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja właśnie wróciłam z laboratorium, nie wytrzymałam i zrobiłam betę, dzisiaj o 15 wyniki :). Martwię się strasznie bo nie mam poza częstym siusianiem objawów, piersi też jakby przestały boleć. Najgorsze jest to że mój gin do 8 września na urlopie :(. Nie wiem jak tu nie zwariować... to jest moja trzecia ciąża pierwszą straciłam w 30 tc i też miałam termin na kwiecień tyle, że 3 lata temu...jejku jak ten czas leci. Drugie maleństwo opuściło nas w marcu tego roku w 10 tc. Sama nie wiem jak tu wierzyć, że będzie dobrze, tak bardzo bym chciała mieć wszystkie możliwe objawy ciąży.
aenye- piszesz, że zrobisz sobie betkę dzisiaj, mam pytanie czy będziemy mogły je porównać? Ja według kalkulatora mam termin na 7 kwietnia, wydaje mi się,że Ty też coś koło tego :). Dziewczyny wszystkie Was pozdrawiam i życzę spokojnych 9 miesięcy, w sumie już 8;). Mam nadzieję, że wszystkie tu zostaniemy, aż do rozwiązania.

Do góry