reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Cześć laski!

Jestem mamą 5 miesięcznego Filipa i dziś dowiedziałam się, że jestem w kolejnej ciąży. Cieszę się niesamowicie. Maleństwo jak najbardziej planowane. Życzę Wam jak i sobie spokojnej ciąży.

Pandi jak sie ciesze - Ty to jestes szybki billl :szok::szok::szok::szok: gratuluje
Wszystkim Kwietniowka rowniez

reklama
przespałam dziś chyba z pół dnia. po obiadku (rybka, ziemniaczki plus surówki) położyłam się "przetrawić" dwie godziny potem obudziła mnie kłótnia dzieci

...my też będziemy pościć, oj tak

Wybrałaś już szpital, w której dzielnicy Mieszkacie? My mamy szpital po drugiej stronie ulicy (ul. Siemiradzkiego wejście od Łobzowskiej, wkrótce dni otarte 7-8.08) więc chyba już z partymi przejdziemy się na salę porodową;)

Tak zajrzałam jak tam nowe kwietnióweczki się mają i widzę że wszystko u Was fajnie ;) miło tak czytac o tych pierwszych objawach ciąży...:)

P.s. a propos szpitali to ja polecam Ujastek ;)

Hej witam was z samego ranka! Coś duszno i gorąco mi oj to będzie trudny dzień.
anwoj- też chodzę senna i tylko spanie mi w głowie
krakowianka- co do sexu to u nas też wielka wstrzemieżliwość że względu na poronienia i kłopoty które mogą wyniknąć lepiej dmuchać na zimne
pandora -gratulacje nowego dzieciaczka to fanie razem będą się wychowywać
dziewczynki weekend się zbliża to odpoczniemy na maxa

KAZDY NOWY DZIEŃ JEST WALKĄ O SZCZĘŚCIE I MIŁOŚĆ

ale gesto tutaj :-) Dzien dobry, babeczki!

u mnie bz, czyli ok i brak objawow. zrobie sobie dzis dla spokoju swietego betaHCG, bo nie mam mozliwosci isc do lekarza swojego (wyjezdza dzis na wakacje). ja wyjezdzam na miesiac w niedziele i tez nie bede miala mozliwosci sie wybrac nigdzie, no chyba ze w razie koniecznosci jakiejs naglej do koscierzyny do szpitala. ale konsultowalam z moim ginem i mowil, ze jesli nie bedzie mnie nic niepokoic to nie ma problemu, wg niego moze byc pierwsza wizyta dop. w 8-9 tygodniu. mam wizyte 2 wrzesnia. bedzie ciezko, ale jakos wytrzymam ;-) pocieszam sie, ze teraz i tak niczego bym nie zobaczyla znajac zycie.

szkoda, ze nie mam objawow jakis... oprocz smierdzacych zapachow i spania (moglabym caly dzien). ale to moglam sobie wkrecic po prostu, spac lubilam zawsze ;-) no nic. trzeba cierpliwie zaczekac.

milego dnia!

Bry...

U nas pogoda paskudna... pada i jest zimno. Filip wstał dziś w dobrym humorze, zjadł śniadanko i ogląda bajuchę. Strasznie mi się nie chce w taka pogodę, ale muszę zrobiś spacerek do tesco, bo wczoraj kupiłam sobie plastry rozgrzewające na bark, który boli mnie juz kilka dni, ale jak dotarłam do domu i zrobiłam test, to potem się doczytałam, ze tych plastrów w ciąży nie wolno i dziś pójdę je oddać.

aenye
... szybkie pytanko... dlaczego masz w podpisie "Felipek" i "Masio" ? Czyżby literówka ?
;-)

ale gesto tutaj :-) Dzien dobry, babeczki!

u mnie bz, czyli ok i brak objawow. zrobie sobie dzis dla spokoju swietego betaHCG, bo nie mam mozliwosci isc do lekarza swojego (wyjezdza dzis na wakacje). ja wyjezdzam na miesiac w niedziele i tez nie bede miala mozliwosci sie wybrac nigdzie, no chyba ze w razie koniecznosci jakiejs naglej do koscierzyny do szpitala. ale konsultowalam z moim ginem i mowil, ze jesli nie bedzie mnie nic niepokoic to nie ma problemu, wg niego moze byc pierwsza wizyta dop. w 8-9 tygodniu. mam wizyte 2 wrzesnia. bedzie ciezko, ale jakos wytrzymam ;-) pocieszam sie, ze teraz i tak niczego bym nie zobaczyla znajac zycie.

szkoda, ze nie mam objawow jakis... oprocz smierdzacych zapachow i spania (moglabym caly dzien). ale to moglam sobie wkrecic po prostu, spac lubilam zawsze ;-) no nic. trzeba cierpliwie zaczekac.

milego dnia!

AENYE, mnie też martwi brak mdłości, choć czasem da się wyczuć pawika przyczajonego w gardziołku, ale nigdy stamtąd nie wyskoczył.
Jednak jak pomyślę dłużej to tempka37, siusiu co chwilkę, o zapachach i spaniu nie wspomnę;) i...
i jest jeszcze coś...
zatwardzenia, a przecież tyle owoców, warzyw, jogurtów,i kefirów. Na pewno nie Znajdujesz podobnych?

A betka wystarczy, ona dużo powie :-)

WITAM NOWE KWIETNIOWE! GRATULACJE I BRAWA!

MIŁEGO DZIONKA WSZYSTKIM ZAFASOLKOWANYM

Ostatnia edycja:
laski ja w pierwszej ciąży pierwsze objawy- omdlenie i sennosć- miałam w 5-6 tygodniu( i dopiero wtedy postanowiłam zatestować), a kolejne dopiero jakoś w 10, więc jeszcze wszystko przed nami ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja właśnie wróciłam z laboratorium, nie wytrzymałam i zrobiłam betę, dzisiaj o 15 wyniki :). Martwię się strasznie bo nie mam poza częstym siusianiem objawów, piersi też jakby przestały boleć. Najgorsze jest to że mój gin do 8 września na urlopie :(. Nie wiem jak tu nie zwariować... to jest moja trzecia ciąża pierwszą straciłam w 30 tc i też miałam termin na kwiecień tyle, że 3 lata temu...jejku jak ten czas leci. Drugie maleństwo opuściło nas w marcu tego roku w 10 tc. Sama nie wiem jak tu wierzyć, że będzie dobrze, tak bardzo bym chciała mieć wszystkie możliwe objawy ciąży.
aenye- piszesz, że zrobisz sobie betkę dzisiaj, mam pytanie czy będziemy mogły je porównać? Ja według kalkulatora mam termin na 7 kwietnia, wydaje mi się,że Ty też coś koło tego :). Dziewczyny wszystkie Was pozdrawiam i życzę spokojnych 9 miesięcy, w sumie już 8;). Mam nadzieję, że wszystkie tu zostaniemy, aż do rozwiązania.

Do góry