reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witaj maga30 !!

Sama dołączyłam wczoraj, ale już czuję się wśród swoich dzięki serdeczności dziewczyn :)
Bliźniaki to fantastyczna sprawa !! gratuluję !!
na pewno będzie wszytsko dobrze !!

joll poniedziałek już niedługo, mam nadzieję, że tym razem się uda na niego dotrzeć i że wszytsko będzie w jak najlepszym porządku. Wierzę w to głęboko i z całych swoich sił. Musi być dobrze !!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
joll, ale jaja :-) dobrze, z juz doszlas do siebie!

maga - po raz kolejny powiem - ale jaja :-D slicznie, ze dwojeczka!! jejku, wiecie, ze mamy wyjatowe forum!? chyba na zadnym innym nie ma tylu mamusiek spodziewajacych sie blizniakow :-D jak dobrze licze to juz trzecia slodka parka nam sie szykuje?
GRATULUJE!!!

koot, o no prosze, do tej pory nie spotkalam nikogo z podobna sytuacja porodowa.. u mnie akcja tez samoistnie nie postepowala, kazdy cm rozwarcia byl rozmasowany przez lekarzy, skurcze mialam do samiutkiego konca nieregularne - raz co minute, a potem przerwa 15 minut, potem 20 skurczy co 3 minuty, potem znowu co minute, znowu co 15 minut.. koszmar. i tak caly czas. ale mysle, ze przez oxy, organizm nie mial szans sam rodzic, zaraz podlaczali mi oxy. fak. no ale na szczescie za pierwszym i za drugim razem urodzilam naturalnie, byla grozba cc, ale nie zgodzilam sie i ryczalam tak, ze sprobowali jeszcze raz. i widac sie tak spielam na mysl o cc, ze poszlo ;-)

Dzięki DZIKUSKO:) WITAJ W GRONIE....WITAJCIE WSZYSTKIE NOWE KWIECISTE, niesamowite jak nas przybyło

GALEŃKO, ja również o Tobie myślę, wiem, że wkrótce przeczytamy od Ciebie dobre wieści, po prostu to wiem, tak jak Twój sen jest to pewniak, bo mnie też wciąż się śni dziewczynka, moja córeczka, w tych snach nie widzę, czy jest brunetką, ale to jedyna opcja, gdyż i u mnie i W Qlfonowej rodzince dwa pokolenia wstecz to bruneci.

...a ja właśnie uwolniłam małego, ale baaardzo głośnego pawika, a może to była krzyżówka z jeleniem/?/

Witam wszystkie przyszłe mamusie!!

Długo wachałam się dołączyć, bo długo nie mogło dotrzeć do mnie i mojej rodzinki to iż zostaniemy podwójnymi rodzicami!!!!
Bardzo staraliśmy się o drugie dziecko i po 8 latach los spłatał nam psikusa będziemy mieli dwoje (jeśli wszystko będzie ok a mam nadzieje że tak).

Głowa narazie pełna pytań i obaw ale w serduszku radość, pozdrawiam serdecznie kwietniówki!!!

http://www.naobcasach.pl

witam
u mnie tez 2, i tez bardzo licze ze 2, no ale jeszcze tylko 2 tyg i usg i wtedy sie okaze czy nadal 2. :), i po suwaczku sądzac idziemy w leb e leb.
Kot mi na wskaznik myszki poluje i mnie szlak trafia, zwalic malucha sie nie da :(

Ostatnia edycja:
Tak najgorsza jest ta niepewność ja też kolejne usg 30 wrzesnia mam nadzieje że los nie odbierze mi żadnej mojej kruszynki skoro już nas obdarował.
Naczytałam się bzdur i martwie się żeby tylko dobrze się rozwijały i urodziły w miare w terminie!!
Serdecznie dziękuje za miłe przyjęcie;-)

maga30- skad jestes?
ja tez naczytalam sie ze moze jedno dzieciatko zniknac, jak bily 2 serduszka to nie umiem sobie tego wyobrazic.
Ja mam 27 rano prenatalne, potem wizyte u gin a popoludniu wywiadowke u starszej corki. Chyba na wywiadowke to meza wysle bo to juz za duzo jak na jeden dzien. Trzymam za nasza 4 kciuki, zeby byly z nami polaczone jak najdluzej. Poczytaj sobie na forum o blizniakach o rozmiarach brzucha, troche przerazajace. :)

Ostatnia edycja:
Jestem z Wrocławia!!

Z Julką w ciąży nie miałam żadnych problemów ale o ten duecik się martwie, tak ja własnie 30 mam usg i odrazu potwierdzi sie czy jestesmy w 3 dalej.
A badania prenatalne robisz jakies z krwi czy tylko standardowa przeziernosc karkowa, kurcze mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

Ja nie w temacie, ale..
Koot, co Twój facet potraf? Mój małżonek szuka pracowników, do remontów, bo ostatnio wywalił dwóch za picie w czasie pracy. Jak by była zainteresowany, to daj znać. Fajnie masz, że masz mieszkanie spłacone. Moje będzie moje dopiero w w listopadzie 2035. Ale na warunki nie mogę narzekać. choć jak się wprowadzaliśmy, to było tak jak piszesz o swoim: piece i spadające tynki.
Podwójnym mamusiom zazdroszczę trochę. Jakby się okazało, że mam bliźniaki, to bym chyba oszalała. A moja mama wyleciałaby na orbitę ze szczęścia, bo to jej marzenie.

hej,

dzięki mała mysz:))
Dziś jedzie na kolejna rozmowę o pracę, pogadam z nim.
Mój nigdy remontów nie robił, ale mógłby się przyuczać, fizyczna robotę zawsze lubił:) jak mąż potrzebuje takiego: przynieś podaj i patrz jak to się robi, to super:) A solidny jest:)
Może podaj mi na priva telefon do męża, najlepiej jakby sami pogadali.

reklama
Witam.. dziś ślicznie ciepło i słonecznie :-)

no,wąteczek sunie pełną parą widzę hhee

Witam nef mamusie :happy2:
i gratuluję podwójności :-p

idę posmażyć pieczary chodź dziś nie chce mi sie ich tak jak wczoraj ale ...trza zjeść ,
i pranko wywieszę ..

Do góry