reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam sie kawowo:-)

mamusiaDorusia Powodzodzenia na wizycie, daj szybko znac co i jak:tak:
Morgaine No niestety, wychowanie dziecka to nie lada wyczyn;-)
..aenye zakupy brzmią zdecydowanie lepiej niz sprzatanie w szafach;-) co do wyrodnych matek, to ja dwrotnie, wczoraj do T mowie ze jeszcze kilkanascie dni i skonzy sie zgaga:-D
madziarkas u nas wrecz przeciwnie, mi sie nie chcialo a T mnie ciagnal na spacer i nie zaluje, dotlenilam sie troche. A co do skurczy to powiesz powiesz, sam zobaczy:-)
Morgaine wstaw jeszcze raz linka to sobie oblookam ten apple:) Ja tez sie zaraz zabieram za kupownie poscieli ale dla Olka, jakies smochody itd. i tez mam dylemat bo chcialabym z ochraniaczem, glownie po to zeby smok w ocy na podlodze nie ladaowal ale te wzory juz sa raczej bez ochraniaczy no i siedze i kombinuje:eek:' A skoki na trampolinie jak najbardziej!!!:-D
antonina01 niespodzianka!!!! Juz niedlugo bedziesz mama!!!:-D
herbatitka Juz planujesz sie rozpakowac w polowie marca?:szok: Eeee no to my na ciebie czakamy a potem pomyslimy ktra nastepna;-)
Morgaine Nie jedz nam postow bo kazdy a wage zlota!! Spokojnie, to nie musi byc juz:) Ale torbe to moglabys spakowac:-D

Co do pieluch- zdecydowanie pampersy, jestem wygodna, maly mial pampersy i wszytsko pieknie. A artykulow nie czytam bo ostatnio pisali ze puzzzle piankowe tez toksyczne a mleko matki to wcale nie jest wartosciowe:-D Stek bzdur.

Matko kochana dwie godziny tego posta pisalam. Maly wstal o 8.30 w zwiazku z czym myslalam ze lekko do 1 wytryma z drzemka a ten juz padl, normalnie u niego to jak w kalejdoskopie raz spi raz nie:no:
Pieknie za oknem wiec moze sie zmobilizuje coby na dworek potem wyskoczyc a na razie cos przkasze.
Milego dnia

reklama
ale wez pomysl, jakby ciebie ktos tak na ulicy spotkal i zadal takie glupie pytania.. z nerwow mozna zapomniec, jak sie czlowiek nazywa ;-)

MGR - rejestracja z grajewa

stolica wlk brytanii - ANGLIA :-D :-D :-D

ładnie się dzień zaczął...posta mi zjadło...

Cucumber fajnie, że odzyskałaś kostki:)

cucumber-co zrobiłaśzę tylko jest lekkie opuchnięcie???Mimo,że dużo piję-też zaczynam puchnąć.Niby niewiele ale na wadze to widać:tak:
Taa, nacieszyłam się kostkami i znowu zniknęły. Ale dzisiaj to od chodzenia, od rana badania, potem zaszłam z mężem do tesco na zakupy, potem śniadanie nam robiłam i dopiero niedawno się położyłam. Oczywiście z nogami wyżej. Ale długo nie poleżę, bo sobie dzisiaj wymyśliłam na obiad żeberka w sosie, więc mam co robić. Poza tym już mi się tak nie chce leżeć.

morgaine, może jakiś stan zapalny Ci się przyplątał? Ja tak miałam przecież, że panikowałam, że czop a się okazało, że zapalenie.

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze. Ja mam swoją w piątek i dni odliczam. Oby mi pozwoliła już chodzić więcej, bo zajoba dostanę w łóżku.

Jola.24 planować to ja bym chciała w swoim terminie 2 kwietnia, ale coś czuję że Wika ma inne zdanie i chyba chce wcześniej. Już nie śpię po nocach, torba czeka, a mała coraz bardziej schodzi w kanał i uciska tak ze szok, wieczorami to już chodzić nie mogę. Zbieranie wody w moim organizmie sięga zenitu ;-) a do tego dochodzi ból pępka. Co do śluzu - czopu to sam dziś rano coś dziwnego na wkładce ujrzałam, nic M nie powiedziałam bo by się chłop zestresował. Wszystko okaże się 10.03 na wizycie, idę na wizytę do szpitala i M mysli że mnie juz tam zostawią. O dziwo dziś jeszcze nie wzięłam fenoterolu ani nospy:-) oby nie zapeszyć

ale wez pomysl, jakby ciebie ktos tak na ulicy spotkal i zadal takie glupie pytania.. z nerwow mozna zapomniec, jak sie czlowiek nazywa ;-)

MGR - rejestracja z grajewa

stolica wlk brytanii - ANGLIA :-D :-D :-D

pyt. Kto napisał autobiografię Józefa Piłsudskiego? - odp. nie wiem

a potem pyt. pomocnicze:

pyt. a kto by napisał Twoją? - odp. no nie wiem musiałbym się zastanowić....
pyt. Ja swoją napisałbym sam - odp. w sumie czowiek sam zna się najlepiej....

????????????????????????????????????????????
skąd się biorą tacy ludzie????????????????????

:-D albo jak sie nazywali rodzice Jezusa - Maria i Jezus :-D

Kiedy zaczela sie I wojna swiatowa? - hmmm wiedzialam ostatnio... 1764? :-D

Gdzie jest potylica? - "Nie wiem, w glowie mi sie to nie miesci ;-)

Helou!!! Widzę, że po niemrawym weekendzie przyszedł bardzo żywy poniedziałek :-). Ja poranek zaczęłam od kupienia kombinezonika wiosennego i od razu mi lepiej :-). Kolejna pralka puszczona, jeszcze ze dwie i koniec ciuszków, wtedy poleci pościel, ręczniki, kocyki i pieluchy jak dotrze do mnie wreszcie ta paczka z pieluchami... Teraz cholera nie pamiętam, co której miałam napisać, za dużo tego.
Co do pieluch, mimo że moje pierwsze, bankowo będą jednorazowe. Jak jużwynaleźli takie ułatwienie mamowego życia, to ja z niego sobie skorzystam :tak:.

aenye
, zasmarkańcu, nie sprzątaj, szkoda dnia! Jak przyjedzie do Ciebie mama to wtedy poszalejecie ze ścierkami, teraz nie ma sensu ;-).

morgaine
, bierz tą apple. Przecież ona od początku bardziej Ci się podobała!!! W ogóle się nie zastanawiaj, a juz na pewno nie sugeruj się nami. Poza tym, kiedyś sobie jeszcze kupisz frutę :-).

Co do spacerów, też bym poszła takie słońce. Ale sama to wolę jednak nie, bo wczoraj poszliśmy i w połowie spaceru tak mnie szyjka zaczęła kluć, że wracalam jak chinka w swoim kimono. Normalnie mialam wrażenie, że Groszek zaraz wypadnie!
Ale wywlokę sie chociaż przed dom, może zajme się gówniana robotą i pozbieram kupy moich wspaniałych pieskow (pieski extra ale te kupyyyy :wściekła/y:).

ducha :-D jak chinka w swoim kimono :-D ogladalas martyne - kobiete na krancu swiata? zajebisty to byl program.. cholercia, ze tez juz nie kreca. ona ponoc w jakims szpitalu za granica walczy o zycie! slyszalyscie? ponoc sie czyms zarazila od orangutana czy cus.. masakra :szok:

a co do gownianej roboty - a ile nas jeszcze jej czeka, uorany!

pyt. Kto napisał autobiografię Józefa Piłsudskiego? - odp. nie wiem

a potem pyt. pomocnicze:

pyt. a kto by napisał Twoją? - odp. no nie wiem musiałbym się zastanowić....
pyt. Ja swoją napisałbym sam - odp. w sumie czowiek sam zna się najlepiej....

????????????????????????????????????????????
skąd się biorą tacy ludzie????????????????????

Nie wiem, ale jedno jest pewne, że niestety jest ich coraz więcej. A głupota i bezmyślność w narodzie się szerzą.

Mój doszedł ostatnio do wniosku - jakże słusznego - że wyobraźnia to taki pakiet dodatkowy inie każdy go ma. I że rodzice powinni go zamawiać dla dzieci na starcie,bo potem to rosną tacy właśnie - sorki za wyrażenie - tepi idioci, co Ci samochód zastawią na parkingu, bo zaparkować nie umieją, albo zajmą miejsce dla 2samochodów, widząc cieżarną idącą do kolejki to jej się władują, żeby być pierwsi.Przykładów można mnożyc bez liku.....

reklama
Do góry