reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Petinka, ja jednak skuszę się na tetrowe, a jednorazowe będę używać okazjonalnie.
Finansowo to kolosalna różnica, nawet jeśli przeliczy się koszty prania, rozwieszania i całego kramu...
ale najważniejsze to zdrowie maleństwa, a to, co wyczytałam o jednorazowych to jakiś horror

Jeśli chodzi o obniżanie się brzuszka, to mój jeszcze na klacie, a termin JUŻ ZA 3TYG

pewnie masz racje ,u mnie odpada tetra bo nawet ubrań teraz nie mam gdzie rozwiesić , a co dopiero jak mi tetra doszła

reklama
morgaine wypadniecie czopa (jeśli to w ogóle to było to) nie musi oznaczać wcale porodu i możesz spokojnie pochodzić kilka tygodni tak jak pisze aenye

uszy do góry!!! nogi też!!!

aenye podociskałam te różne kabelki i d..a blada:eek: dalej nie działa
Zostaje mi w takim razie allegro i książka

Ostatnia edycja:
dzięki Zuzia i Aenye nie panikuje. nawet jak to czop to co mi zrobia, położą na patologii hahah
nadal mi wesoło:)
nie no, to nie czop.
a jak czop to mogę jeszcze 2 tyg. z tym chodzić, zresztą jak odejdą wody to będę wiedzieć co się dzieje. dziecko się rusza, szyjka kłuje, bez wątpienia do miesiąca urodzę:D:D

JA NIE CHCĘ JESZCZE!!!

nie, nie, na pewno panikuję
takie coś tam mam i tyle

to nei to!! prawda??

no pewnie że nie!! Ty rodzisz dopiero 15!! dzień po mnie i koniec no chyba że u mnie będzie wcześniej ale o tym poinformuje w czwartek:tak: także proszę mi tu z takimi rzeczami nie wyskakiwać:-D

o wlasnie, kolejny argument przeciw. ja juz kupilam w zeszlym roku, przy dwoch dzieciach ;-) wielgachna suszare, nie ma opcji na wieksza, i min 3 razy w tygodniu musi byc pranie, bo inaczej zarastam w lazience. i dodaj tu jeszcze jednego czlonka rodziny, co brudzi sie najwiecej i jeszcze 40 pieluch tetrowych DZIENNIE! no way!!! jakbym miala suszarnie...

... to i tak by mi sie nie chcialo :-D :-D :-D

jakbym miala suszarnie...

... to i tak by mi sie nie chcialo :-D :-D :-D

exactly hahahahahaha

ja i tak planuję jeszcze jedną suszarkę kupić, w końcu ogród 10 arów to chyba zmieszczę, ale w zimie i tak jest lipa jak sie to w domu suszy;(

ale wiecie co, ja to sobie lubie te pralki puszczac, wieszac i prasowac (no to ostatnie to tylko dzieciowe malizny lubię, reszty unikam jak ognia, ładnie wieszam i składam:-D:-D)
tak patrze jak mi wisi, takie czyściutkie, ach chyba zacznę grzebać i pościel i kocyki dzieciowe puszczę...

acronka, niezły jest ten Twój M. :-). Do jesieni może jeszcze nie będziesz mogla, jeśli będziesz karmiła :no:.
ducha - karmić można i zajść w ciąże. Laktacja nie zabezpiecza to nie tak. I Przeciwwskazan medycznych tez nie ma. Mozna być w ciazy i karmić. Znam przypadki i jest OK. A że i tak nie zamierzam stosować pigułek po porodzie to moge zajść, jak się uda fajnie, jak nie to poczekamy.

Hej Kobietty!

Wielkie dzięki za słowa otuchy, oj nie jest łatwo, to chyba jedyny, tak ważny moment,
gdy stabilizacja finansowa/bezpieczne gniazdo jest bardzo ważne...

A teraz z innej beczki...
Czy Zastanawiałyście się nad kwestią pieluszek, tzn czy jednorazowe, czy tetrowe?

Poniżej trzy ciekawe linki w temacie

Szkodliwość klasycznych pieluszek jednorazowych - EKOdzieciak : Naturalnie ...wybór istnieje!

Zawsze pewnie, zawsze sucho... nie zawsze bezpiecznie

Pieluszki wielorazowe
joll - ja mam pomysł na stosowanie wielorazówek - niekoniecznie tetry, ale nie od razu tylko tak od 2, 3-go miesiąca, jak się trochę sytuacja ustabilizuje. Bo inaczej nie wiem jakie ilości musiałabym sobie naszykować.Zwłaszcza, że nie przekonują mnie AIO tylko te rozmiarówki dopasowywane do wieku.
Z tego mi sie wydaje, to nati tez się przymierzała do wielorazówek.
Wklejałam swoje linki do opisów tychże pieluszek w wątku linkowych chyba, ale jak chcesz to Ci na priv podrzuce.

wiecie z tym obniżaniem brzucha to trochę bajkowe jak dla mnie, ja mam raz troche niżej raz trochę wyżej. A ludzie czasami mówią, bo muszą coś powiedzieć i im się wydaje że wsio wiedzą. Może to moje przewrażliwienie, ale ostatnio tak mnie wkurzają wzystkie rady typu co powinnam a czego nie i setki pytan a co, a jak, a dlaczego. A juz najbardziej to mnie teściowa wkurzać zaczęła, taka się troskliwa nagle zrobiła, np. pyta o to jak przebiegła wizyta po czym zadaje pytania jakby w ogóle nie słuchała co do niej mówiłam przed momentem!!! WRRRR!!!! Wczoraj znowu jej zrobiłam awanti i teściowi też, że aż się kurzyło, mąż oberwał, i nagle mam spokój. Ja się staram nie słuchać tych "dobrych rad" i róznych "troskliwości", ale mam juz serdecznie dość. Każdy się wpie.....prza w moje sprawy, zamiast się zając pilnowaniem swojego porządku/bałaganu i układaniem swojego życia.
Uch, musiałam się wygadać, bo mnie znowu wzięło.

Morgaine - tylko bez paniki. Tak jak sprawdziłaś, czop może być bezbarwny, podbarwiony krwią, z nitkami krwi pojedynczymi, aż do brunatnego i konsystencja smarków lub galaretki. Ale to wcale nie musi być TO. Może to nadmiar wydzieliny itp. Ze mnie tez leci tyle cholerstwa, że się Clotrimazolem musze wspomaac (prikaz ginki)

reklama
Aenye ogladam to czasem jest zaje....bisty, momentami to sikam po nogach:-D a głupota ludzka jest dramatyczna... no i wiedza maturzystów.... no comment

Do góry