reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Lilou ja codziennie piję colę i Adriankowi nic nie jest :)

A co do 10 kwietnia to ja się modle od początku, zeby mały sie wtedy nie urodził, bo chyba bym się popłakała, jak słysze o smoleńsku to aż mnie coś bierze... W tv zrobili sobie z tego temat nr 1 a politycy tylko o tym paplą, szlag mnie trafia jak o tym mówią...

cóż mam takie samo zdanie w jednej i drugiej sprawie:-) w ciąży to mi tylko cola i sok z czarnej porzeczki smakują- oczywiście cola w rozsądnych ilościach:-)

reklama
No morgaine dobrze piszesz żaden czop ;-)
czy Wy naprawdę mnie samą chcecie zostawić z brzucholem do końca kwietnia???Ja Was proszę niech któraś mi towarzyszy :-)

Dziewczyny mam nową schizę : zdarza mi się pić colę, nie że codziennie ale jak dorwę np 0,5 l to je wypije. Myślicie że może to zaszkodzić Stasiowi. Wiem że to cholerstwo nie zdrowe, ale nie mogę się powstrzymać. Wczoraj P kupił 2 l i kazałam zabrać do pracy albo schować bo pewnie bym całą wypiła :/

Czy wiadomo co z Asiunią? zawsze pisze już o tej porze...

edit: cholerka Morgaine zabije Cię!!! przesłałaś linka i weszłam i cooo??? Pościel 3cz + przewijak BERBER wzory Feretti Amy (1462701460) - Aukcje internetowe Allegro ja chcę taką z przewijakiem :-Da przewijak już kupiłam inny. i teraz wogóle mi się nie podoba :/

Kochana nie przejmuj sie tym piciem coli.Ja pochłaniam litra dziennie .Nie moge sie opanowac.Moja córcia już przyzwyczajona bo od początku na coli jedziemy.

Właśnie wróciłam z zakupów spożywczych,kupe kasy wydałam a nic nie kupiłam.
Połoze się trochę bo jakaś spiąca jestem strasznie .Odezwe się póżniej .
Trzymajcie się kochane .

daj spokój baby. kolejna data. ludzie rodzą się 13 grudnia, 1 listopada, 1 września...

jak ja rodziłam w 2006 Starszaka, termin miałam na czerwiec, to w USA sobie lasencje zamawiały cesarki na 5tego czerwca bo nie chciały urodzić 6.6.2006 że niby trzy szóstki w dacie...

a ja brałam ślub 13tego i Konrad urodził się 13tego i uwielbiam trzynastkę. teraz też bym chciała 13kwietnia, w 9tą rocznicę ślubu:D

ja mam date na 17 ale że bede miała cc to jak wytrzymam to możliwe ża coś ok.10 bedzie-to co wydarzyło się w Smoleńsku to tragedia,ale ile można-przez to ze od roku o niczym innym sie prawie w naszym kraju nie mowi ludzie reagują na ten temat już alergicznie i wcale sie nie dziwie-też tak reaguję-wolałabym inną datę,ale jesli moja córcia urodzi się 10-tego to i tak bedzie dla mnie najwspanialszy dzień na świecie i co roku dla naszej rodziny to będzie wielki i wazny dzień z powodu jej narodzin a nie z powodu Smoleńska.
a co do coli to ja na początku ciąży mnóstwo jej piłam-przez prawie 4 miesiące non stop wymiotowałam i tylko colę mogłam pić i jesć hot-dogi,teraz mam tylko raz na jakiś czas ochotę na colę albo fante(przez to ze o tym mówicie to np.teraz mam;P)i wcale nie zaszkodziłą ani mnie ani Meli-nie jest to najzdrowsze ale jak nie można sie powstrzymać to co zrobić;)idę sie na dłuzej położyć bo co chwilę wstaje i czytam co piszecie zamiast lezęc:)

Czy ktoś wie, jakie są normy leukocytów we krwi w ciąży? Bo mam nadzieję, że są inne niż normalnie, bo mi zaznaczyli na wyniku, że podwyższone :/

Mocz mam ładny, hemoglobinę też jak nigdy.

Ja mam termin na 2 kwietnia a wszyscy sie smieja, że pewnie Wika wyskoczy w prima aprilis ;-) ale termin usg tez mam na 21 marca tak wiosennie:-)

Cucumber ja tez mam rożne wyniki odbiegające od normy, ale jak to mówi mój lekarz prowadzący " a czy widzi tu pani normalna kobietę? - ja w szoku - a ten z uśmiechem na twarzy, no nie Pani jest w ciąży i małe wahania wyników nic nie znaczą, wszystko jest w normie

cola, niezdrowa????? Kto tak powiedział???? Toż to najzdrowszy napój na świecie, szczególnie w ciąży, wszystko przeczyści, a jak któraś do M. się przytulać nie może, to cola nie pozwoli żeby tam conieco zardzewiało, więc nawet trzeba a nie tylko można :-D

a a`propos terminów, ja mam na 23 kwietnia, więc jeśli byśmy sieęz Groszkiem sztywno trzymali tej daty to akurat na święta będziemy w szpitalu, a tak być nie może, bo właśnie wsadziłam do pralki boskie jeansowe ogrodniczki i bluzę, które Groszek ma ubrać na wielkanocne śniadanie, więc ja rodzę trochę wcześniej, oby nie za wcześnie!!!;-)

reklama
Witam po długiej nieobecności :)
Widzę że dwie kwietnióweczki się już rozpakowały i chyba niedługo ja też do nich dołączę...:p
Termin mam dopiero na 5 kwietnia ale już od ponad miesiąca mam bóle w podbrzuszu i kroczu i problemy z chodzeniem, a do paru dni zaczęły się nieregularne ale bolesne skurcze... Na 21 marca mam wyznaczoną ostatnią wizytę u gina ale to jeszcze dwa tygodnie więc chyba oszaleje...:-(
Wszystkim Wam dziewczynki życzę dotrwania do terminu i zdrowych malęństw :-)

p19u3e3kewdzqe0m.png

Do góry