petinka ta ja mam 'tylko' trzy
nawet się zaczęłam zastanawiać czy nie kupić kompletu 2częściowego bez ochraniacza, no bo mam 2 ochraniacze, z czego jeden ma powłoczkę uszytą czyli 3, a 2 pasują do wszystkich pościeli, nawet różowej jakbym zakupiła!
no ale wiesz te pościele bez ochraniacza to nie ten sam efekt
a tak szczerze pisząc to Niuńka będzie spała w łóżeczku dużo dłużej niż chłopaki (przynajmniej taki jest plan). potem chcę jej wyciągnąć całkiem jedną 'ścianę' łóżeczka i dopóki się w tym będzie mieścić to tam będzie, także i ochraniacz i pościel będzie wykorzystana. a jedną pościel zawsze mogę komuś sprezentować, nawet mam wkłady i mniejszy i ten większy na 135
także pościelowo jestem zabezpieczona...tylko nie prześcieradłowo, bo chłopaki wykończyły prześcieradła...
ehh wczoraj też tak myślałam czy kupić tę pościel... ale co tam! niech ma dziołuszka
i tak mnie ominęły wydatki typu łóżeczko, wózek, fotelik sam., bujaczek - także najdroższe rzeczy mi odpadły...
nie czytałam tych linków Joll, bo wiesz już dwóch chłopaków mam, jeden był na tetrze, drugi na pampersie, także nic nie zmieni mojej decyzji
powiem tak, jeśli chodzi o pierwsze dziecko to fajna sprawa, ma się na to czas, cieszy człowieka to babranie się z tetrą, NA PEWNO, przynajmniej moim zdaniem, jest to zdrowsze i dziecko szybciej nauczy się czystości niż na pampersie. jeszcze w dodatku będziemy rodzić w kwietniu więc wiosna, lato przed nami, szybko to wyschnie i nie trzeba prasować i święty spokój!!
natomiast
jeśli chodzi o drugie/trzecie dziecko to sorry nie mam czasu... pampers jest mega wygodny, trochę drożej wychodzi, ale jak podsumujemy proszek, wodę i prąd, to tylko trochę drożej, ale zawsze jakaś oszczędność.
jest jeszcze jeden aspekt. ja miałam dziecko na tetrze, poszłam do pracy i przeszedł na pampersa więc zawsze to coś dało, ale nie jest to ten sam efekt co 'do konca' na tetrze...więc jeśli masz zamiar wracać do pracy i po paru mcach przełożyć dziecko na pampersy to niekoniecznie efekt szybkiej nauki czystości zostanie osiągnięty...
edit: aaenye ja też nei mogę oddychać!! nie wiem z czego to! smarkam i nic mi nie leci a oddychać nosem nie mogę albo mi ciężko bardzo...