reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

hej!

my za soba mamy bardzo mily dzionek, bylam u kolezanki, ktora tez ma dwoch chlopcow w tym samym wieku, co moi :-) zreszta z bb znajomosc :-D i chlopaki wyszalaly sie na placu zabaw, chyba ze 3 czy 4h, a mi niestety glowa peka w nagrode.. chyba za dlugo siedzialam w pelnym sloncu..

dziewczynki, nie martwcie sie objawami lub ich brakiem.. naprawde jedynym objawem, ktory powinien was na serio zaniepokoic jest bardzo silny i dlugotrwaly bol brzucha i plamienie. wtedy leciec w te pedy do lekarza. a takie 'zanikajace' mdlosci.. to np. moze byc od organizmu, ktory uczy sie powoli radzic z hormonami, albo od tego, co sie zjadlo - moze bardziej kaloryczne i na dluzej starczylo. mnie np. piersi przestaly bolec juz chyba w 6tc, do dzisiaj mam tylko bole glowy, alergia na niektore zapachy (jajka!!! fuj) i mdlosci (glownie wieczorne). i naprawde poza tym ZADNYCH objawow - w ogole czesciej nie siusiam przez cala te ciaze, ani dnia. ani zachcianek nie mam, ani nic. a wsio git z moja fasolina :-)

tyle moge pogadac sobie... a tak naprawde sama robilam w gacie ze strachu w pierwszej "udanej" ciazy z Fiolem... mialam ostra paranoje, kilka razy bylam na IP, raz w nocy. wydawalo mi sie, ze juz rodze, ze mi wody odchodza, jak mialam lekkie plamienie w 17tc to malo nie umarlam ze strachu, wylam jak nie wiem. nie mowiac o tym, ze od 16tc mialam regularnie skurcze napinajace brzuch na kamien - lekarze chcieli mnie klasc do szpitala do konca ciazy, gin moj mnie uspokoil i okazalo sie, ze naprawde taka jest moja uroda. z Maksiem tez tak mialam. tyle ze juz nie denerwowalam sie i teraz tez nie zamierzam, to bylo na penwo bardzo stresujace dla dziecka.

reklama
Ja was tak czytam i zazdroszcze tych brakow objawów:baffled: No ale mogłam sie tego spodziewac, identycznie bylo z Olkiem, nawet nie wiem czy nie gorzej bo dochodzilo zmeczenie po codziennej pracy:tak:

Dziewczyny nie zamartwiajcie sie tak brakiem objawow, nie kazdy je ma a to obejmowanie kilbelka to naprawde nic milego:no:

dzień dobry porannie
współczuję Ci jolu, ja już praktycznie zapomniałam o mdłościach
jak zwykle walczę od rana z własnym lenistwem. panowie już po śniadanku w szkole, zmywarka załadowana, kuchnia sprzątnięta, zaraz pranie wstawie. Jaś z tatusiem już grasują na podwórku....a mi marzy się powrót do ciepłego łóżka
miłego dnia drogie panie

Witajcie.Mozna do Was dolaczyc
Mam termin na 5 kwietnia.
Objawow prawie w ogole nie mam.Czasem tylko mnie mdli ale o wiele lepiej przechodze ta ciaze niz pierwsza.

witajcie z rana
ja tez walcze z lenistwem, a wlasciwie juz sie poddalam, corcia w szkole, tatus w pracy a ja wlazlam do lozka. Brzuszek rosnie, ale troszke chyba tluszczyku za duzo, trzeba chyba zaczac sie ruszac. Tylko jaki sport mozna? basen na pewno a moze rower?
witaj agapaszko22

koleżanka w Anglii prawie do końca ciąży jeżdziła na rowerze i lekarz nie widział w tym nic złego. jednak moim zdaniem, trzeba być ostrożnym, bo i można się przewrócić i wstrząsy....ja miałabym jeszcze obawę o jakieś podrażnienia "od siodełka: :)
cześć agapaszko22, dopisujemy Cię do listy
proszę jeszcze o terminy :
Pandora -
Martucha84
kozica
Aldi.30 -
Kasia20021
Katia_ -
Edzia88

Ostatnia edycja:
Wiecie bo mi się tak coś widzi że to jest tak z tymi dolegliwościami. Te dziewczyny które są grzeczne i nie szaleją to ich nie mają a te takie jak ja gdy tylko od razu się lepiej poczują i wydaje im się że od razu góry mogą przenosić to bach i rzyganko :-D ( żart)

A tak serio to wczoraj mi już było lepiej, nie wymiotowałam ale mnie mdliło i strasznie słaba byłam a dziś już ok. Zaraz się ubieram ( jeszcze w piżamce paraduje) i śmigam z młodym na zakupy bo lodówka pusta a mi się zachciało bigosu z czerwonym barszczem i krokietami :rofl2: Jedynie co mnie dobija to mam cały czas gorzki smak w buzi. Bez przerwy gumę żuję żeby tylko nie czuć tego obrzydlistwa. Fuj.
Miłego dzionka życzę wszystkim i jak najmniej uciążliwych obiawów. A ktoś już ładnie powiedział że u nas powoli to ten czas kiedy te paskudztwa powinny się powoli wycofywać. :-)

reklama
Czesc dziewczyny,wpadlam tylko sie przywitac...

Troszke mnie nie bylo,ale to angina to latanie i zalatwianie w szkole i poradniach dokumentow na dyslekcje dla syna i jeszcze kontrole mialam w domu z weterynari i wogole nie mialam ani chwili....moze wieczorkiem bede miala bo teraz tez jej brak...

U mnie jest ok,dzidzius rosnie ksiazkowo...

Do góry