reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witaj Kaja2010!!
Joll drogie macie badania w Krakowie. Ja za pełną morfologię, glukozę, WR, HCV, HIV, tokso, różyczkę i mocz zapłaciła 166 zł razem. Nie pamiętam ile za co konkretnie, ale tokso chyba po 30 zł za każdą (igm i igg).
A z tymi krwawieniami to naprawdę jest różnie. Kumpela miała w ciąży dwa normalne okresy i się z tego powodu nie zorientowała w ogóle. Trzeciego okresu nie było, wtedy dopiero zrobiła test, poszła do gina i się okazało, że to 9 czy 10 tydzień po usg. Ale ja, jak wszystkie chyba oglądam papier po każdej wizycie w kibelku.

reklama
Witaj Kaja2010 - nie łam się kochana, dziewczyny potrafią plamić pół ciąży, a drugie pół mieć skurcze i rodzą zdrowe i śliczne dzieci
ja za badania w Łomży zapłaciłam
WR - 8pln
beta - 30pln
mocz- 4pln
glukoza - 4pln
morfologia - 4pln
to tyle, lekarz nie kazał więcej robić, nawet betę ot tak dla siebie robiłam

my jak zwykle z przebojami. dwa dni temu przepalił się przewód wysokiego napięcia przd naszym domem i poza kuchnią nie miałąm prądu. oczywiście musiałam 3 razy wzywać pogotowie energetyczne, bo nie raczyli przyjechać od razu ( o 16) i dopiero o 21 się pojawili. ciekawe co by było, jakby kogoś zabił "uciekający prąd"??

poza tym, wczoraj wywalało mnie z bb

dotarlam do postu a_gali...
nie wiem, kim trzeba byc, jak bardzo sie znieczulic, by moc cierpiacej kobiecie, po stracie dziecka, mowic 'pani sie nie martwi, to nic, to tylko zarodek, nie dziecko jeszcze." "a wyskrobiny zostana poddane badaniom i wynik przeslemy poczta'. masakra. buziaki.

tyle sie naczytala, a tu juz 15.30. musze isc po dzieciarnie do przedszkola. kisses!!!
Boże...naprawde są tacy ludzie? Straszne!!

Kaja dużo odpoczywaj i dbaj o siebie:)

...JESZCZE O BADANIACH...WIELKIE DZIĘKI) KOCHANE:*
dokopałam się do info o pakietach (wychodzi znacznie taniej) więc jutro idę zaliczyć parę bocianów....

poniżej wykaz

długo Czekałyście na wyniki? (na razie robiłam betkę, mocz i morfo i tutaj wyniki były po paru godzinach)
bocian 1 Grupa krwi
Syphilis RPR (OWA)
Glukoza
Cena 44,00zł
Cena 33,50 zł

bocian 2
Morfologia
Mocz ogólnie
Odczyn Coomb’sa
Cena 48,00zł
Cena 35,50 zł

bocian 3
Morfologia
Mocz ogólnie
Obciążenie glukozą 50g
HBS
Cena 54,00zł
Cena 35,50 zł

[FONT=Times New Roman CE, serif]bocian 4[/FONT]
Toxo IgG
Różyczka IgG
Cena 70,00zł
Cena 56,00 zł

bocian 5
Toxo IgG, IgM
Cena 70,00zł
Cena 45,50 zł

bocian 6
Toxo IgG, IgM
Różyczka IgG, IgM
Cena 145,00zł
Cena 108,00 zł

[FONT=Times New Roman CE, serif]bocian7[/FONT]
Morfologia
Mocz ogólnie
HCG-beta
Glukoza
Cena 52,00zł
Cena 35,00 zł

bocian8
Morfologia
Mocz ogólnie
Obciążenie glukozą 75g
Syphilis RPR (OWA)
Cena 52,00zł
Cena 35,50 zł

[FONT=Times New Roman CE, serif]ogólny[/FONT]
Morfologia
Mocz ogólnie
Glukoza
Sód ,Potas, Chlorki
Cena 44,00zł
Cena 20,00 zł

joll ja mam nakazany zastaw ostatni "ogólny" mocz, morfologia , glukoza. Wybieram się we wtorek

Dziewczyny nie macie pojęcia jak ja przeżywam te pierwsze tygodnie. Moja przyjaciółka jest już w końcówce II trymestru i bardzo jej zazdroszcze. Chciałabym juz ten pierwszy trymestr przeskoczyć najlepiej. Boje sie czy z moim dzieciątkiem jest wszystko OK. A dopiero w następny pon (13 wrze.) wizyta u mojego Pana dr..
Wcale nie bolą mnie piersi (wczesniej troche pobolewały) i nudności jakby mniejsze.....oczywiście naczytałam się co to ewentualnie może oznaczać. (przeklęty Internet)
Boże jak ja się boję!!! masakra

dziś kupiłam pierwsze spodnie ciążowe bo sie normalnie w swoje na styk dopinam (niestety ale przytyłam jeszcze przed latem) nie było sensu kupowanie nowych "normalnych " spodni, bo szkoda kasy na 2 miesiące góra....wiec kupiłam takie fajne, czarne z niskim pasem więc mi sie nic nie marszczy tylko normalnie sobie lekko wywijam

no i już mam schiza oczywiście czy aby nie za wcześnie, czy nie zapeszę...mowie wam, JAKA JA JESTEM DLA SIEBIE MĘCZĄCA:wściekła/y:
kiedy minie te 12 tyg...??????:-([/
]PLEASE

no wlasnie ten internet. Ostatnio, skonczyly mi sie objawy ( na jeden dzien niestety lub naszczescie) no to sobie poczytalam w internecie co to znaczy, potem oberwalo mi sie od mamy, tesciowej i meza. Dostalam zakaz czytania.:-(
co do badan, w "zwyklej" przychodni na grupe krwi czekalam 1 dzien a reszte ( morfologia,mocz, toxmoplazmoza,wr) czekalam 3 dni, glukoza z palca natychmiast.

Ostatnia edycja:
Antoninko ja do niedawna zastanawiałam się też, czy wszystko w porządku.miałam niezawiele objawów, i naczytałam się w durnym internecie złych rzeczy...na szczęście usg w 9 tyg pokazało,że jest ok. czasem trzeba poczekać, bo nie mamy wpływu na pewne rzeczy
mam do tego jeszcze jedną "schizę" mam trójkę zdrowych dzieci i martwię się, czy uda się jeszcze raz. uprzedziłam lekarza, że za dwa tygodnie będzie musiał bardzo dokładnie obejrzeć dzidziusia i najprawdopodobniej zrobię badania prenatalne, bo naprawdę boję się. nawet szczerze mówiąc staram się nie myśleć o porodzie i jak to będzie potem....

joll ja mam nakazany zastaw ostatni "ogólny" mocz, morfologia , glukoza. Wybieram się we wtorek

Dziewczyny nie macie pojęcia jak ja przeżywam te pierwsze tygodnie. Moja przyjaciółka jest już w końcówce II trymestru i bardzo jej zazdroszcze. Chciałabym juz ten pierwszy trymestr przeskoczyć najlepiej. Boje sie czy z moim dzieciątkiem jest wszystko OK. A dopiero w następny pon (13 wrze.) wizyta u mojego Pana dr..
Wcale nie bolą mnie piersi (wczesniej troche pobolewały) i nudności jakby mniejsze.....oczywiście naczytałam się co to ewentualnie może oznaczać. (przeklęty Internet)
Boże jak ja się boję!!! masakra

dziś kupiłam pierwsze spodnie ciążowe bo sie normalnie w swoje na styk dopinam (niestety ale przytyłam jeszcze przed latem) nie było sensu kupowanie nowych "normalnych " spodni, bo szkoda kasy na 2 miesiące góra....wiec kupiłam takie fajne, czarne z niskim pasem więc mi sie nic nie marszczy tylko normalnie sobie lekko wywijam

no i już mam schiza oczywiście czy aby nie za wcześnie, czy nie zapeszę...mowie wam, JAKA JA JESTEM DLA SIEBIE MĘCZĄCA:wściekła/y:
kiedy minie te 12 tyg...??????:-([/
]PLEASE

ANTONIKNO, naprawdę nie ma sensu martwić się na zapas, wiem, że łatwo powiedzieć, zresztą sama trzęsę portkami, ale tak jak napisała ANAWOJ, na niektóre sprawy nie mamy wpływu, a właściwie możemy tylko zaszkodzić tym zamartwianiem się.
Z objawami to już tak jest, raz są, innym razem słabną, albo nie odczuwamy ich wcale...możemy tylko dziękować naturze, że daje nam chwilę wytchnienia. Musimy przeczekać ten niepewny czas ...w nadziei na szczęśliwe rozwiązanie, a po osiągnięciu 12tyg już nabierzemy więcej pewności.

Anawoj ja w tej chwili wybiegam w przyszłość maxymalnie do12-14 tyg. ciaży

Byłam dziś np w takim centrum dla niemowlaków bo musiałam kupic coś na prezent dla siostrzeńca,....stało z milion wózków, łożeczek...a ja nawet nie zerkałam bo sobie myśle że jeszcze nie mogę, nie chce sie tym cieszyć, to jakieś irracjonalne to co sie dzieje w mojej głowie.
myśle że dlatego że zbyt wiele przeszłam.., za długo sie starałam, podświadomie nie dopuszczam siebie samej do tej radosci, jakbym nie wierzyła że to sie dzieje naprawdę:-/

niezbadane są myśli kobiet w ciąży:blink::crazy:

reklama
hej dziewczyny,

wiem,ze może jestem mądrala, bo nigdy dzięki Bogu nie straciłam dzidzi, ale na poczatku tej ciąży tez mnie nachodziły złe myśli, ale stwierdziłam,ze nie można tak.

Jeżeli słucham się lekarza, staram się dobrze odżywiać, nie przemęczam się i robię wszystko jak należy, to moje martwienie nic nie pomoże, może tylko zaszkodzić.

Ja właśnie snuje plany, może nie kupuje jeszcze nic, ale snuje, to dodaje siły w takie ciężkie dni z bólem głowy lub mdłościami lub tym bardziej jak mnie wszystko przestaje boleć i czuje się aż nadto dobrze.

Trzymajcie się dziewczyny, dotrwamy razem wszystkie do finiszu, szczęśliwego finiszu.
A od powrotu do domu po porodach będziemy się dzielić poradami na temat wysypek, kupek, smoczków lub ich braku i najlepszych pieluszek.

Buziaczki, dziś piątek- odpocznijcie, obejrzyjcie jakąś głupią komedie romantyczną i wyśpijcie się.

Do góry