reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

HEJ NOWE KWIECISTE ) MAGDALEN I MARWOJKO) GRATULACJE!!!

Ale nas dużo) Piszcie Kochane jak Znosicie ten czas,
niektóre z nas dostają naprawdę w kość, ale...im gorzej tym lepiej, ważne by maleństwa zdrowo rosły.

MAGDALEN, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, pewnie Zobaczysz już serduszko

reklama
Witam Was wszystkie kwietnióweczki serdecznie!
Po powrocie z wakacji okazało się, że jestem w ciąży:-) Właśnie zaczeliśmy starania i bum. Trafiony:-D
Termin tak koło 24.04 z własnych wyliczeń. A USG mam jutro:) Już nie mogę się doczekać.

witajcie dziewczyny!
podczytuję Was od jakiegoś czasu i chciałabym do Was dołączyć :-) to moja pierwsza ciąża, chciana i bardzo wyczekiwana. Termin z własnych wyliczeń na 27.04.2011,w przyszłym tygodniu idę do lekarza i mam nadzieję, że potwierdzi i uspokoi jednocześnie bo głowę mam pełną myśli...:-) Pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki!

Serdeczne gratulacje. Witamy w naszym gronie:-)

Wracajac do mojej porannej propozycji odnosnie rozszerzenia watku, komentarzy nie widze, zadnych przeciw brak wiec jak wspomnialam tak tez czynię:tak:

Miłego wieczoru

Dzień Dobry

Czuję się typowo ciążowo... Muli mnie strasznie, ciągle mi się wydaje, że jestem głodna-otwieram lodówkę i zaczyna mnie mdlić...
Wczoraj na noc zjadłam śledziki "po kaszubsku" a potem zagryzłam arbuzem... szok, że mi nie zaszkodziło...

Jutro idę do gina bo kończy mi się duphaston.Ciekawe, czy mi jeszcze zapisze te tabsy, jeśli plamienia odeszły (mam nadzieję, że na wieczne potępienie).

nati_k domowych sposobów nie znam, ale powinnaś się skonsultować z lekarzem. Wiem, że ciśnienie może być lekko podwyższone u kobiet w ciąży, wiąże się to ze zwiększeniem objętości krwi. Ja w poprzedniej ciąży też miałam podwyższone i brałam zgodnie z zaleceniem gina takie malutkie tabletki, nie pamiętam w tej chwili nazwy.

witajcie nowe kwietnióweczki

Cześć dziewczyny,

Wpadlam tylko sie przywitac,nawet nie nadrobilam wszystkiego co napisalyscie,nie ma mnie od kilku dni i pewnie znikne na kolejne kilka...dopadla mnie angina...ledwo funkcjonuje,goraczka,ledwo łykam a te mdłosci sprawiaja mi taki ból ze jak wymiotuje to az krew widze...mam dosc....mam nadzieje ze wkońcu minie...a tak mi słabo ze wczoraj w szkole na rozpoczeciu u syna to malo co nie zemdlalam...dzis troche lepiej...ale najgorzej jest wieczorem...wrocilam dzis juz do pracy pomimo ze jeszcze zle sie czuje,a zeby tego bylo malo to moje kochanie dzis jeszcze zrobilo mi prezent i kupilo worek papryki i 10 kg pomodorow do złożenia sosu słodko-kwasnego(Pyyyychaaaa!!!!) to uciekam i ostatkiem sił ide jakos to poskladac ,obiadzic zrobić i do pracy znow...

Buziaczki...za kilka dni wróce i nadrobie zaległosci...pa pa
zdrówka

Witajcie porannie i mdlo oczywiscie:sorry2:

Juz mam dosyc, kompletnie brak energii na co kolwiek i szczescie ze T w domu i sie Olusiem zajmuje.

niusiaagusia podziwiam za organizacje, ja jestem daleka od tego, teraz np jeszcze jestem w pizamach i czekam na sniadanie a T czeka na informacje co ja bym łaskawie prełknęla na to śniadanie:no: czeski film normalnie.

Z ubraniami nie mam jeszcze problemu bo jak na razie chudne a poza tym to mam calkiem świerze ciążówki po ostatniej ciąży więc się nie martwie, dokupie może jakąś pare spodni i sukienke na świeta a tak to wsio mam:tak:

Trzymajcie sie i miłego dnia:-)

Ps. Dziewczynki co myslicie o rozbudowaniu wątku "Fasolki"?? Moze byc np "Jak rosną nasze fasolki i ich domki" wtedy możemy sie tez chwalic naszymi brzuszkami:tak: Prosze o wasze opinie a chętnie się tym zajmę:tak:

jestem jak najbardziej za.

co do ubrań...ja se nałożyłam takie bo miałam jeansy trochę szersze w pasie więc te cały czas,a reszte mam takie że musiałabym brzuch wciągnąć ,

mnie teraz po zjedzeniu dwóch kromek ze szynką,pomidorem i ogórkiem świeżym,i pomarańcza,i makaronu z masłem przeszły mdłości...hmm zobaczymy na jak długo,

ja 130/80 mam zawsze w gabinecie lekarskim hhee,syndrom białego fartucha

I Witam się :happy2:

Cześć Kochane Kwietnióweczki i te stare i te nowe!

Witaj joll długo Cię nie było, martwiliśmy się...muszę się cofnąć z postmi, bo jestem ciekawa co się z Tobą działo:-). Najważniejsze, że jesteś i już nie myśl nawet znikać!!!

U mnie samopoczucie masakryczne z łóżka nie wstaję, każdego dnia mnie głowa boli, dopiero dziś troszkę lepiej, a to wszystko przez niskie ciśnienie 90/60:-(. Brzuch mam jak na 5 msc, ale to chyba wzdęcie, bo fasolka jeszcze malutka;-).

Cześć Kochane Kwietnióweczki i te stare i te nowe!

Witaj joll długo Cię nie było, martwiliśmy się...muszę się cofnąć z postmi, bo jestem ciekawa co się z Tobą działo:-). Najważniejsze, że jesteś i już nie myśl nawet znikać!!!

U mnie samopoczucie masakryczne z łóżka nie wstaję, każdego dnia mnie głowa boli, dopiero dziś troszkę lepiej, a to wszystko przez niskie ciśnienie 90/60:-(. Brzuch mam jak na 5 msc, ale to chyba wzdęcie, bo fasolka jeszcze malutka;-).

Sił kochana, miejmy nadzieje że te złe samopoczucie minie niebawem. Ja tez czuje sie fatalnie, nie mam juz pomyslow co jesc i staram sie sobie przypomniec kiedy mi to przeszlo w poprzedniej ciazy....az chyba pojde poszperac na bb na styczniowkach:sorry2:

NATI, na pewno przy wyższym ciśnieniu należy ograniczyć albo wyeliminować sól z diety, te 130/80 to jeszcze nie jakieś bardzo wysokie, można rzec, że się unormowało, chociaż to marne pocieszenie przy tym bólu głowy( chyba tylko gin może coś na to poradzić

AGUHANQ, ale mi ochoty Narobiłaś na kaszuby i...na arbuza też))

ALIGATORQ, nie było mnie równo dwa tygodnie -wyjechałam do mamy, a tuż przed...podczas kłótni z Qlfem tak jakoś komp mi z rąk wyleciał...i poleciał, więc nawet nie miałam jak się pożegnać,
ale wróciłam na dobre i leżę i klikam już jakiś...dobry tydzień

...mój brzuch także okazały...wyglądam na zaawansowaną ciężarówkę i chyba pora na duuuże zakupy)

hej dziewczynki,

jestem wykończona, załamana,zmęczona, samopoczucie do dupy. Najlepiej byłoby się gdzieś schować i przeczekać to wszystko.
Jest fatalnie, nie spię w nocy, mdli mnie, bolą mnie cycki i jestem maruda. Tylko praca, sprzątanie, gotowanie bleee DOŚĆ MAM!

Dobra, dosyć użalania się nad sobą.

nisiaagusia współczuję anginy, jeszcze przy mdłościach angina, to musi być koszmar. Mam nadzieję,ze szybko wrócisz do "żywych". a ja marudzę,ze mi źle...

mała mysz ja tez już kiepsko z ciuchami, tez muszę się wybrać. Na małkowskiego jest dosyć, dosyć sklep z ciuchami ciążowymi.

jola 24 fasolki i ich domki- ekstra!

karolcia _81 ja od jakis dwóch tygodni mam coś takiego na sutkach, wyczytałam,ze to znika, zobaczymy czy zniknie czy nie:)

aguhan powodzenia jutro na wizycie, mam nadzieję,że już wszystko dobrze

Witajcie NOWE KWIETNIÓWECZKI!!!

reklama
Witajcie...

...po niecałym dniu przerwy mdłości wróciły. Całe dzisiejsze popołudnie to już jedna wielka masakra. A jeszcze mojej Mamie się zachciało kurek przy mnie smażyć o_O, co skończyło się u mnie w wiadomy sposób. Dlatego przepraszam, że doczytałam tylko po łebkach, ale naprawdę się czuję do kitu.

Joll, Mała_mysz
i wszystkie kwietniówki, co się już w ciuchy nie mieszczą. ;) Ja dziś rano byłam w sklepie z odzieżą ciążową, ceny mnie powaliły o_O a to ponoć jeden z najtańszych sklepów w moim mieście. Pani była taka urocza, usłużna i w ogóle... że "z litości" kupiłam spódnicę jeansową za - oł maaajjjj.... - 109 zł. o_O I dwie pary grubych rajstop po 15 zł każde. Mam w domu dzianinowe sukienki odcinane pod biustem (lubię takie), więc w nie wchodzę, tylko w rajstopy się nie mieściłam. A spodnie zamówiłam przez allegro - 2 pary za 100 zł (w sklepie spodnie zaczynały się od 120 zł za parę :] także polecam zakupy przez Internet). A póki co od tygodnia chadzam w spodniach... rozpiętych i zakrywam bluzką. ;)

Jola.24 - Fajnie, że rozbudowałaś wątek. :)

Aligator
- ja też mam niskie ciśnienie i też jestem przez to (i nie tylko) nie do życia. No ale najważniejsze, żeby Maleństwa rosły zdrowo. A my damy radę. :)

...jutro rano mam iść na badania krwi na czczo... Biorąc pod uwagę, że mnie mdli i rzygam to ja sobie tego NIE WYOBRAŻAM. A jeszcze pewnie będzie GIGANTYCZNA kolejka...

Do góry