reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
widzę cze coraz nam ciężej z tymi naszymi skarbami,ja mam zamiar iść jeszecze śpiewać na zabawie 19 i 26 no i wtedy koniec mam nadzieje że dam rade, niestety kasa potrzebna tk dawno dałabym se sopkój, niby czuje się dobrze, ale kręgosłup mi nawala w nocy cięż spać przez ten brzuch, coraz ciężej, dziewczyny jak czytam opibie o szpitalach gdzie chciałam iść to widzę że wszędzie coś sama niewiem co teraz , wy naprawde macie już spakowaną tobę .

w sklepach wszystko coraz droższe wypłata ta sam normalnie masakra, mam pytanie może wiecie do jakiego wieku starca fotelik 0- 11 kg:-)

Asiunia- no to ufffff, glodny byl i tyle, a Polak nawet za granica jak glodny to zly a jak zly to i mame podenerwuje ;-)
Adi-ja torby nie mam ale tylko dlatego,ze dopiero dzisiaj kupilam proszek i potrzebne dla mnie rzeczy wiec za tydz bedzie i torba:-), narazie mam torbe a w torbie kapcie i klapki :), fotelik gdzies do roku max 1,5 to zalezy od dziecka, synek mojej siostry ma 3 lata i wazy ok 14kg albo i mniej ale on to chudzielec

Ostatnia edycja:
widzę cze coraz nam ciężej z tymi naszymi skarbami,ja mam zamiar iść jeszecze śpiewać na zabawie 19 i 26 no i wtedy koniec mam nadzieje że dam rade, niestety kasa potrzebna tk dawno dałabym se sopkój, niby czuje się dobrze, ale kręgosłup mi nawala w nocy cięż spać przez ten brzuch, coraz ciężej, dziewczyny jak czytam opibie o szpitalach gdzie chciałam iść to widzę że wszędzie coś sama niewiem co teraz , wy naprawde macie już spakowaną tobę .
oczywiście że nie. najwcześniej w marcu, bo teraz remont, po remoncie pranie, prasowanie ciuszków no i może potem torba... najważniejsze żebym na porodówkę z dzidzią w brzuchu dojechała:D:D
w sklepach wszystko coraz droższe wypłata ta sam normalnie masakra, mam pytanie może wiecie do jakiego wieku starca fotelik 0- 11 kg:-)
ja przy Starszaku używałam do roku, na roczek dostał taki wypaśny 9-18 kg.
Młody do 9-18 wpakował się już jak miał 6 mcy.
to też zależy od pory roku bo w zimie lepiej już większy fotelik mieć (i tak go trzeba będzie kupić, roczne dziecko to 10-13kg waży już) bo ciężko się pakuje dziecko w ocieplaczach do małego fotelika.
ja zjadłam prince polo caffe latte - jakiś nowy smak, ale mi brzuch podskakuje!! uwielbiam wszystko co kawowe, a przede wszystkim kawę!!

Hej,
Mitaginka - trzymam za Ciebie kciuki. Naprawde Ci wspolczuje, problem za problemem. Mam nadzieje, ze doadasz sie z ginem.
Asiunia - dobrze, ze poszulas malego :) Pewnie po prostu sobie przykimal :)

Ja mialam dzis badanie moczu i krwi. A potem usg. Mocz na 100 % wyjdzie zly, juz ostatnio mialam zle wyniki, mimo przyjmowania tabletek z zurawina nic mi tam sie nie poprawilo, wrecz pogorszylo. Infekcja w pelnym zaawansowaniu. Piecze, sweedzi, uplawy... Wrrr. W srode mam wizyte, zobaczymy co moj gin na to poradzi.
A na usg wyszło, ze Juli ma prawie 2 kg :) Duuuuzy rosnie chlopak :) Gloweczka do dolu :) Termin wg USG wychodzi juz na 7 kwietnia, a wg OM na 17. Czyli nawet jesli urodze w terminie OM to Julinka podobno bedzie duuuzy :)

Kupiłam mu dziś malutki szlafroczek taki mieciutki slodziutki, reczniczek z kapturkiem i suuuper t-shirtr, za to, ze taki duuzy rosnie :)

no co wy??? JA nie wiem jak wy uzywalyscie do roku tak malego fotelika? Nasz wyrosl z niego jak skonczyl 5mc i wtedy przesiadl sie do takiego 0+ - 4lat. Wyrosl z niego na dlugosc nie kg, wiec nie wiem jak w takim foteliku roczne dziecko trzymaliscie?

nati alez mnie rozbawilas i przypomnialas o kapciach :D ale ich nie spakuje bo nosze :D haha

asiunia ja drobna, mój chłop drobny, to jak dzieci mają być wielkie?:)
ledwo to 3kg przy urodzeniu ważyło.... normalnie do roczku jeździł, serio, w tym foteliku...chociaż....hmmm. a no wiem. ja nie miałam fotelika 0-11kg tylko 0-13 kg. i był faktycznie trochę większy niż te malizny, bo w tym 0-11kg Młody jeździł właśnie do 5 czy 6mcy.
więc racja. w małym do roku nie ma szans....

reklama
no wlasnie... My mamy 0-11kg z zestawu wozka i z reka na sercu w 4mc zaczelismy poszukiwania kolejnego. Pamietam ze wtedy mial jakies 7-8kg i nie chcialam mu kupowac jeszcze tego od 9 bo stabilnie nie siedzial, dlatego zdecydowalismy sie na ten co mamy od 0 - 4lat czyli tez 18kg. Ale w nim pewnie pojezdzi do jesieni i na jesieni dostanie nowy bo bedzie musial ten odstapic mlodszemu bratu :)

Do góry