reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

No ja właśnie liczyłam od początku, bo prowadzimy budżet i zapisujemy wydatki. Ale szczerze? Wolałabym nie wiedzieć... o_O Załamałam się, jak zobaczyłam. o_O Fakt, meblowaliśmy jeszcze pokój, robiliśmy mały remont, ja musiałam mieć konsultacje u specjalistów (niestety płatne). Ale kwoty wyszły powalające. :] Nie napiszę Wam nawet, bo i do Was dotrze wtedy, ile się wydaje w pierwszej ciąży. ;) Pocieszam się, że pod kolejne Bobo już większość rzeczy będziemy mieć. :)

...i tak się tylko zastanawiam, jak bardzo powaliłaby mnie kwota, gdybym wszystko dla Synka chciała kupić NOWE, MARKOWE i Z NAJWYŻSZEJ PÓŁKI.

Becikowe mogą sobie wsadzić mówiąc szczerze - ono niczego nie rekompensuje. ;)

Tyle ze smutków i bulwersów. ;) Najważniejsze, żeby nasze Dzieciaki były zdrowe! :)

Beatka
- trzymam kciuki!

reklama
wstac, ubrac sie i umyc podlogi?? czy sobie darowac i wstac o 13.30 i pojechac do tesciow na objad?? hm... o to jest pytanie.

lenka nie wariuj ;-)

odnośnie swędzenia, pieczenia itd. to ja już nie wiem, co i w jakiej kolejności aplikować sobie do pochwy :eek: w szpitalu stwierdzili mi grzybicę i podawali nystatynę na noc. Odstawiłam więc na kilka dni luteinę, ale po ostatnich skurczowych przeżyciach (i telefonicznej konsultacji z moim gin) bez zastanowienia do niej wróciłam. Tyle, że infekcji nie wyleczyłam do końca, bo czuję dyskomfort :wściekła/y:a lutki nie zamierzam odstawiać. Tak więc właśnie zaaplikowałam sobie globulę na grzybicę, po południu wsadzę 2 lutki i na noc też 2 :eek: chyba dobre rozwiązanie...? Szkoda tylko, że tym bardziej ruszać się nie mogę :szok:, żeby mi globula nie wypadła :-D i mam nadzieję, że działanie jednego nie wyklucza działania drugiego :wściekła/y: czy ma któraś z Was doświadczenie w tym temacie?

No ja właśnie liczyłam od początku, bo prowadzimy budżet i zapisujemy wydatki. Ale szczerze? Wolałabym nie wiedzieć... o_O Załamałam się, jak zobaczyłam. o_O Fakt, meblowaliśmy jeszcze pokój, robiliśmy mały remont, ja musiałam mieć konsultacje u specjalistów (niestety płatne). Ale kwoty wyszły powalające. :] Nie napiszę Wam nawet, bo i do Was dotrze wtedy, ile się wydaje w pierwszej ciąży. ;) Pocieszam się, że pod kolejne Bobo już większość rzeczy będziemy mieć. :)

...i tak się tylko zastanawiam, jak bardzo powaliłaby mnie kwota, gdybym wszystko dla Synka chciała kupić NOWE, MARKOWE i Z NAJWYŻSZEJ PÓŁKI.

Becikowe mogą sobie wsadzić mówiąc szczerze - ono niczego nie rekompensuje. ;)

Tyle ze smutków i bulwersów. ;) Najważniejsze, żeby nasze Dzieciaki były zdrowe! :)

Beatka
- trzymam kciuki!

co do rzeczy z najwyższej pólki, to moja teściowa co widzi w jakiejś gazecie te wszystkie gadżety, to mowi, że to kupimy itd. Teraz ma fazę, żeby caly pokoik był w jednym motywie (np. łóżeczko z owieczką, pościel, dywan, zasłony i nie wiem, c tam jeszcze). Ja patrzę na to z przymróżeniem oka. Swoich oszczędności prawie nie mamy, fakt, żę liczę na to, że teściowie nam pomogą (zwłaszcza, że teściowa wariuje na tym punkcie), ale jak dam jej listę wszystkiego, co jest potrzebne, to chyba zwątpi i przestanie wynajdywać pierdoły w tych wszystkich pismach ;) zwłaszcza, że sa wózek z dodatkami to koszt około 3 tyś, monitor oddechu 400 zł, niania z 300 zł, laktator z 200 zł, a gdzie lóżeczko, ubranka, przewijak, rzeczy do higieny i z apteki? Aż jestem ciekawa jej reakcji ;)

darowac, darowac! :-)

Beata,
trzymam mocno kciuuuki! bedzie dobrze!..

nati,
ZZO znieczula bol, nie eliminuje do w 100%, tylko sprawia, ze jest mniejszy, do zniesienia. i czujesz normalnie skurcze, tylko prawie bezbolesne, po prostu kurczaca sie macica. i mi idealnie za 1 razem sie trafilo, ze dostalam kolejna dawke niedlugo przed partymi - wiec i final mnie nie bolal. w drugim porodzie nie zdazyli mi podac na czas i parte juz niestety czulam - cos okropnego ;-) dla mnie to byl szok.

justi,
porozmawiaj z mezem na spokojnie, moze znajdz i podsun mu jakis artykul z neta - ze wlasnie w pierwszych chwilach trzeba bardzo duzo uwagi poswiecic drugiemu dziecku. i ze to wlasnie bedzie glownie jego zadaniem - bo ty sila rzeczy bedziesz ograniczona. wytlumacz, ze odseparowanie malego bedzie dla niego znakiem, ze teraz mlodszy jest wazniejszy, czyt bardziej kochany, a jego mozna sie pozbyc. i ze to jest baaaardzo niszczace, na dlugie lata zostanie mu w glowce. musisz mezowi to wyklarowac i na pewno zrozumie i zgodzi sie z twoim zdaniem. :-)

ja dalej smarkam i kaszle, ale juz tydzien rowny siedze w domu. koszmar. jade do cioci odwiedzic ja z bachorkami :-) poki co walcze, by posprzatali pokoj ;-)

krakowianko, hehe, ja tak naprawde nie zaczelam jeszcze kupowac ;-) i zastanawiam sie, jaka bedzie reakcja D na to wszystko, jak juz zaczniemy :-D mam plan zabrac go ze soba na zakupy, niech zobaczy. jemu sie wydaje, ze - nie liczac wozka i lozeczka - wydamy moze kilka stow ;-)

i sie dziwil, czemu kupuje rzeczy uzywane na allegro :-D jak mu powiedzialam, ze poplynelibysmy na nowych, to mnie prawie wysmial. ze na ciuszkach na pewno bysmy nie poplyneli :-D aha, min 20-30zl za jedna sztuke body ze sklepu! haha! 40-50 za jedne glupie spioszki! by oszalal po 5 minutach :-D

mówię do mojego męża:"nie myślisz, że mi się owłosił brzuch?" (myślałam, że zaprzeczy), a on:"no trochę" :szok:
myślałam, że mi się wydaje, ale chyba faktycznie jestem w tej ciąży jakaś taka owłosiona :wściekła/y:

już jestem ten szpital jest poprostu ekspresowy od razu mnie przyjęli i co się okazało mam ciśnienie wysoko skurczowe 166/100 przez to zaczeły mi się skurcze nieregularne
super lekarz powiedział ze może mnie zostawić w szpitalu ale i tak jest weekend i tylko będe tam wegetować a fenoterol biore w domu więc nie ma sensu,przykazania dostałam lek na obniżenie ciśnienia,dalej fenoterol,i mam leżeć jeśli coć by się działo mam przyjeżdzać (szpital mam oddalony o km od siebie) na domiar wszystkiego na izbie przyjęć spotkałam moją położną i ona tak ekspresowo wszystkim się zajęła.
stwierdziliśmy z m że chcemy żeby była przy porodzie taka zaufana osoba
badań mi nie robili bo miałam aktualne,szybko usg mi trzasnęli ajkto gin powiedział mała jest przez mije ciśnienie bardzo pobudzona bo wariowała maksymalnie a to potęgowało skurcze,
a no i mój m dostał tydz zwolnienia na mnie

reklama
jak tylko weszłam od razu wzieli mnie do gabinetu normalnie szok,jednak dobrze że ma się szpital pare ulic dalej,i m chyba nieżle grzał do mnie:)wziełam te proszki i lepiej mi....w sumie dobrze że mnie nie zostawili bo faktycznie co by mi w weekend robili...nic

Do góry